IVF prosím zkušené o info

195
9.8.13 13:01

IVF prosím zkušené o info

Ahoj holky mám dotaz následující cyklus budu mít své první IVF (idiopatická sterilita) druhý den cyklu mám brát Menopur většinou ale první dva dny špiním tak nevím jestli brát až při silný MS doktorka tedy říkala při spuštění MS ale zajímal by mě váš postup ten Menopur mám brát vlastně píchat si 9 dní a od 7 dne Orgalutran jde mi také o to že na OPU mohu z pracovních důvodů až cca 11 den cyklu a nevím jestli to nebude pozdě(v práci mně prostě nepustí, ted si navíc holky vybírají dovču takže o prohození služeb a PN nemůže být bohužel řeč) takže by mě zajímalo kdy jste začaly stimulovat jestli při špinění nebo krvácení a kdy došlo k OPU a potom k ET, děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68930
9.8.13 13:05

První den MS je první den krvácení, špinění se jako MS nepočítá.
A pokud začneš stimulovat 2.DC a počítá se s devítidenní stimulací, tak by to dřív jak ten 11.DC vyjít nemělo (pak ještě pícháš Pregnyl a OPU je 36 hodin po něm).
Nicméně takhle předem nelze říct, jak dlouho bude stimulace trvat, to záleží, jak budeš reagovat. Já při identickém protokolu stimulovala pouze 7 dní (2.-8.DC) a OPU jsem měla 11.DC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
9.8.13 13:08

Tak tohle bych rozhodně řešila v CARu a pokud nemáš možnost jít na OPU dle UTZ, počkala bych s IVF na později

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
9.8.13 13:10

Já měla stejný protokol a OPU až 15. den.
Jinak, jak píšou holky, MS až první den krvácení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
9.8.13 13:11

No asi by sis měla spíš ujasnit jestli na to IVF opravdu chceš jít protože je to hodně náročné psychicky fyzicky a časově…nevim ale myslet si že budeš celou dobu chodit do práce bez jediné pauzy je možná naivní…já jsem dělala na 12 také ale prostě po OPU jsem zůstala na neschopence a tejden jsem opravdu jen ležela…mám za sebou jak úspěchy tak neuspěchy v IVF a u mě teda paltí že musim ležet aby to klaplo…a když do toho dám 20 000 tak prostě udělám všechno proto aby to vyšlo.
Co se týká počátečního špinění já teda od té doby co jsem měla krev na kalhotkách tak jsem počítala jako začátek MS pokud to bylo dopo tak první den byl ten kdy jsem začala menstruovat a pokud to bylo odpoledne tak první den menstruace byl až ten následující alespon takhle mi řekli na IVF že se to počítá
ale všechno opravdu promysli jestli dítě opravdu chceš tak bych se na práci vykašlala…a nezapomen taky na to že pojištovna ti platí jen 3 IVF pokusy a potom musíš už :| všechno platit sama… a to není zrovna málo peněz jeden placenej cyklus stojí zhruba 100 000…tak tohle doporučuju všechno promyslet a třeba ještě případně posunout začátek IVF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
9.8.13 13:13

Děkuji za info já si myslím, že by to teoreticky mělo také vyjít MS jsem zatím nedostala ale asi do neděle přijde.. 21.8 bych měla jít na UZ a pak asi hned na OPU…doktorka mi předepsala norethisteron na užívání abych MS oddálila já ho sice vyzvedla ale pak začala počítat a asi i riskovat že to nějak prostě vyjde i bez toho Noreth…jen se mi nechtělo prostě cpát do sebe další hormony…no ještě by mě zajímalo co by se stalo kdyby se třeba začalo píchat až třetí den cyklu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
9.8.13 13:17

@terkam1 no já bych se ráda vykašlala na práci klidně bych si vzala i dovču ale pracuji ve zdravotnictví a když jsou holky na dovolený tak tam prostě nemá za mně kdo být…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
9.8.13 13:24

Hele, ono kdybysis třeba zlomila nohu nebo tě srazilo auto, tak taky do práce nepřijdeš, i kdyby se na hlavu stavěli :oops: Čímžto tě teda nechci navádět k nějakým podrazům na zaměstnavatele, ale kdyby to náááhodou vyšlo dřív (pravděpodobnost minimální), tak se to prostě v práci nějak zařídit musí, přes to vlak nejede :?

Jinak bych to ani tak nehrotila s tím klidem a ležením, každá to máme jinak. A třeba já osobně absolvovala IVF 4. První a čtvrtý pokus v plném pracovním procesu (den volna na OPU, ET v polední pauze), kdy jsem neměla čas myslet na kraviny, no a druhý a třetí pokus na PN, kdy jsem polehávala doma a řešila každý píchnutí, no a při kterých pokusech jsem našla //? Ano, při prvním a čtvrtým :mrgreen: Ale fakt to každá máme jinak, takže pokud cítíš, že by ti v práci bylo líp a nestěhuješ tam padesátikilový bedny, tak tam klidně choď, výzkumy na to dělaný byly a zvýšenou pravděpodobnost otěhotnění při PN rozhodně neprokázaly, byť nepopírám, že někdo to má opačně než já ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
9.8.13 13:24

Každý je nahraditelný…
opravdu jak píšou holky, ujasni si co je přednější, pokud se rozhodněš na IVF, tak se řiď jejich doporučeníma a na práci se vykašli… roky ti utíkají, hrazené pokusy jsou jen 3 a ještě se zavzdušňovat a stresovat kdo bude a nebude v práci to bych neřešila… a nebo to odlož na později..držím palce, ať je u vás IVF úspěšné:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
9.8.13 13:25
@vsejesupr píše:
@terkam1 no já bych se ráda vykašlala na práci klidně bych si vzala i dovču ale pracuji ve zdravotnictví a když jsou holky na dovolený tak tam prostě nemá za mně kdo být…

také pracuju ve zdravotnictví…záleží na tom co chceš dítě nebo být kolegiální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4932
9.8.13 13:26

@vsejesupr prvni den je az skutecne krvaceni. Tak jak si to prejes to vyjit muze a nemusi. Bohuzel se to neda planovat, nakonec ti opu muze vyjit naopak treba az na 16. den. Radeji bych to nehala na obdobi, kdy nebudes vazana v praci. Situace se totiz muze dost menit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.13 13:28

Přesně tak, já taky dělala v práci blbečka a nikdy nikoho s ničím neodmítla a ve finále mi to bylo k ničemu…pokud chceš dítě, tak se neohlížej na nikoho a jdi si tvrdě za svým cílem:-))

• Citovat
  • Upravit
195
9.8.13 13:41

No u nás to funguje asi takhle pokud bych chtěla zůstat doma musím si za sebe najít náhradu takže musím volat kolegyním, které jsou bud na dovolený nebo když né na dovolené tak pracuji ještě jinde no a tohle je pro mě fakt hrozný že raději než toto tak jsem vždy šla raději do práce i když mi bylo blbě a to jsem nikdy neuvažovala o PN to jsem vždy chtěla jen „být doma“ a vybrat si to jako dovolenou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
9.8.13 13:53

No a dejme tomu, že padneš na ulici, odvezou tě do nemocnice a co. Večer se ti udělá blbě a chytneš takový průjem, že nevydržíš deset minut bez záchoda a co. Nenadělá nikdo nic, prostě jsou situace, kdy jo, zaměstnavatel má sakra velký problém, ale v jistém stavu už pracovat nemůžeš.
Nebo ti ve středu řeknou - večer píchněte Pregnyl a v pátek v osm sem nastupte na OPU. A co uděláš - necháš si propadnout pokus, popraskat v sobě nastimulované folikuly, celé to zahodíš za hlavu, abysis pak mohla vesele o pokus víc zaplatit jako samoplátkyně? Ono bohužel tohle se s přesností na den od začátku naplánovat nedá, ale tak 2-3 dny předem už to zase víš dost spolehlivě. Já vím, že to není zrovna růžová situace, ale radila bych:

1. v klidu vyčkat, protože opravdu s největší pravděpodobností to dřív jak 11.DC nevyjde,
  2. když už bys tušila, že se k tomu schyluje, tak udělat co bude v tvých silách, aby se to nějak zařídit dalo, jinak prostě akutní neřešitelný zdravotní problém a hotovo,
  3. posunout to na další cyklus a modlit se, abys na tom nebyla lautr stejně :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
9.8.13 13:54

Když bys ležela v nemocnici tak pochybuju že budeš obvolávat kolegy…pokud máš PN tak je to starost zaměstnavatele…takře bych v klidu staniční řekla že jdeš na PN ale je to samo tvoje volba já bych si to teda aspon při neuspěchu děsně vyčítala že jsem vyhodila 20 000 oknem a neudělala jsem pro to všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí