Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@vsejesupr A v listopadu bude zase předvánoční šílenství, víc chřipek a pn…Chřipka je konec pokusu! Holka mysli hlavně na sebe, nezahazuj šanci IVF, nikdy nevíš, jestli vůbec u dalších pokusů dojde k ET. Třeba se na sále odeberou vajíčka a žádné nevydrží do ET. Pokus v…Raději bych moc s pokusy nehazardovala. Však ona by si staniční s vrchní velice rychle poradily.To se nemusíš bát a aby ti někdo vyčítal neúspěšný pokus? Vždy se najde nějaký pablb, který bude kafrat. Já ač jsem to nerozhlašovala, jedna kolegyně se dovtípila a už mě měla v ústech. Že jsem to měla říct, že s tím nadělám…apod. Tací vol… se najdou všude. Nechtěla jsem to rozhlašovat taky z důvodu…co kdyby to nevyšlo…A ani se o tom nebudu bavit s nikým, s kým se o to bavit nechci.
Jestli ti můžu radit, raději to zvaž. Práce ve zdravotnictví není z těch nejlehčích a je dost riziková, teď budeš brát ohledy na kolegyně, které by na tebe ohledy nikdy nebraly. To mi věř. V tomhle buď sobecká, děláš to pro své miminko.
Příspěvek upraven 09.08.13 v 15:02
Tak jasna vec, diky za radu. budu lezet ani se nehnu. Mam uz vyssi vek
a posledni sanci. a..placenou. a tobe gratuluji, ze ti to vyslo, preju to vsem a taky sobe
no hlavne mymu chlapovi, pac jeste mimi nema
@mismiss píše:
No nevím..vyhodit pokus „jen“ abys ostatním nepřidělávala starosti? To bych to raději odložila. Když jsme se my rozhodli pro IVF, tak jsem věděla, že do toho chci jít se vším všudy. I variantu, že bude problém v práci jsme zvážili. A byl - někdo mě viděl v centru a naprášil mě, takže jsem dostala „dohodu“ o ukončení. Nelituju, i když těhu bylo mimoděložní. Když nic jiného, tak jsem si teď parádně odpočinula a když to vyjdu tuky tuky tuk, tak v úterý si pojedu pro „nanukáčka“.
to je mazec!!! ať ti to vyjde
mě vyšel mrazáček na po 4. Omlouvám se za příspěvek mimo diskuzi…práci jsem také řešila, byla pro mě důležitá (bavila mě), ale člověk musí znát své priority…pro mě bylo lepší zůstat doma pár dní (to se zadařilo a chytlo)
Já byla v práci sobecká, jak nikdy za 18 let. Protože vím, že když šlo o děti kolegyň, vždy jim každý ustupoval, ať se stalo cokoliv. Nikdy nezapomenu na „křivdu“, když mě nechtěly nechat doma a měnili jsme okna v rodinném domě. Firma objednaná dopředu půl roku, to že šly zrovna všechny na OČR, taky mě nemělo zajímat.
Teď jsem řekla, i kdyby kvůli mé nepřítomnosti se mělo cokoliv stát, dojdu až v 10, jdu na sono!!!A ráno jsem prostě nedošla. Poradili si…museli… ![]()
Já při prvním IVF jsem krásně reagovala na stimulaci měla 10 vajíček všechno se krásně vyvíjelo a chytlo se jedno embryjko a mám doma syna…ted při 2. IVF se všechno sr… už od samého začátku vůbec jsem neragovala na stimulaci při stejném protokolu nakonec vystimulovali 4 folikuli ale jen 2 vajíčka a k ET se dostalo jen jedno…strašně jsem to obrečela protože jsem nevěřila že to jedno to zvládne a vyčítala si to… protože při nativu bych taky měla jedno vajíčko a bez tý hrozný stimulace…mimochodem taky to bylo u mě v práci celkem maso chodila jsem si píchat hormony na záchod…hrozný…jen aby to nikdo nevěděl…ted mám neschopenku od obvodačky a všichni jsou v práci přesvědčení že jsem nemocná…jestli příští týden bude něco vidět na UZ tak jim to řeknu že se do práce nevrátim
Mazec to byl. Celou stimulaci mi bylo strašně zle - 39 vajíček při odběru mluví za sebe. Chlap mi nadával, že jsem cvok, ať se na práci vykašlu, že to nějak zvládneme. Nejlíp viděl, jak mi je mizerně a že sotva lezu. Po odběru mě nosil na záchod, jak jsem byla vyřízená.
Nechtěla jsem - pracovala jsem jako účetní, stimulka vyšla přesně v tom nejhorším období ročních závěrek. Takže jsem v žádném případě nechtěla nechat ženský ve štychu, aby za mě musely dodělávat přiznání. Dohodla jsem se, že budu makat přes vzdálenou plochu - nikomu jsem neřekla, proč jsem musela zůstat doma.
Dopadlo to tak, že jsem měla být o pul jedné na zandání Nanuka, ještě ve dvanáct jsem odesílala poslední přiznání. Pak kontrola u dr, těhu potvrzeno a do toho mi volal šéf, že se mám stavit. Bez obalu mi řekl, že těhotnou nebo snažící se o mimino ve firmě nepotřebuje.
Takže za mě..práce je prima věc, obzvlášť když člověka baví..ale vše má své meze. Dost jsem si říkala, že jsem se na to měla vy*** už při stimulce.
Myslis, ze je lepsi zavezt 2nebo 1embryjko? Bojim se vic potratu nez, ze by se to nechytlo od zacatku. A 2mimi je asi dost zatez ![]()
Uz mam vetsi dceru a tehu bylo fakt rizikove, i kdyz jsem byla od zacatku doma, nejdriv brala leky, pak nejakou dobu lezela v nemocnici a nakonec v 5mesici me i zasili kvuli hrozicimu nedonoseni. Mimi moc chceme, ale nevim jestli je lepsi risknout zavedeni 2embrysek, nebo radci jen 1,aby pozdeji nedoslo k potratu obou, kvuli te vetsi zatezi. Muze to nekdo z vlastni situace posoudit?
Ja mam dcerku narozenou v 24tt a ted pred IVF mi dr ani na vyber nedal. povolil mi pouze jednoho nanuka
Mismiss-jaktože se dcerce chtělo z bříška tak brzy? já po IVF celé těhu musela ležet a zvládli jsme to do 36tt:-)
Terkam1- mně při prvním IVF zavedli 2 embryjka a i přes to, že jsem ležela tak v 18tt jednomu mimískovi praskla plodová voda a muselo se ukončit těhotenství, bylo to strašné, nikomu bych to nepřála. Při dalším pokusu mi zavedli 1 a narodil se nám krásný synek. Při dalším přenosu to bude zase 1 embryjko:-)
@mismiss jak to, že se dcerce chtělo z bříška tak brzy? Já po IVF musel celé těhu ležet a naštěstí jsme to zvládli do 36tt ![]()
@versko píše:
Terkam1- mně při prvním IVF zavedli 2 embryjka a i přes to, že jsem ležela tak v 18tt jednomu mimískovi praskla plodová voda a muselo se ukončit těhotenství, bylo to strašné, nikomu bych to nepřála. Při dalším pokusu mi zavedli 1 a narodil se nám krásný synek. Při dalším přenosu to bude zase 1 embryjko:-)
to já vim že se toto může stát, ale jen jsem chtěla říct že bych prostě neriskovala nic co by mohlo zapříčinit, že se to prostě nepovede…že jsem třeba mohla ležet a neležela jsem apod…i když samo nikdo neříká že je nutné po transferu ležet…tak mě se to povedlo jen tehdy když jsem fakt ležela
Já jsem při prvním těhu otěhotněla přirozeně. Vše v pohodě, páteční kontrola také v poho. Odjela jsem s mamkou na chalupu, pak děsný křeče do zad..dojela jsem ještě sama do HK a tam zjistili, že rodím. V papírech má dcerka „potrat živého plodu“. Bojovala ta moje čertice.
Ale teď už mi dr nepovolí víc než jedno embryo-vzhledem k tomu, co se stalo.Bylo mi řečeno, že pokud budu trvat na dvou embryích a chytí se obě, tak mě stejně bude čekat „redukce“, takže raději jedno.
@mismiss a kolik je dcerce? je v poho? museli jste cvičit vojtovku? Kam se chystáš na umělko? trošku víc otázek najednou:-)