Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Viktorka33 Moc děkuji za odpověď a za vysvětlení
omlouvám se, mohla jsem více listovat a třeba bych tvou odpověď našla i jinde ![]()
Ted jsem si tady nad tím tak přemýšlela a říkala jsem si že kdyby KET neměl být úspěšný, tak by se to vůbec neprovádělo. To samé čerstvé embryo, tam taky není jistota že to hned vyjde ![]()
@Martina Číža Né to vůbec, já taky nelistuji a ptám se.
Ono je to těžké rozhodování, taky si raději vždy přečtu více názorů.
A pak udělám co radí lékař.
![]()
@DandátkoP píše:
Prosim te, precti si ty temata a zjistis, ze vas vsechny zajima to samestale stejne otazky dokola, na nic noveho se opravdu neptas. Proto se maj tyhle dotazy pridavat napriklad do existujicich diskuzi, kde to bude dale plynout a ne prdnout nove tema. Nehlede na to, ze kdyz tvoris nove temac tak se te to pta, zda jiz nejake podobne neexistuje a ano, existuje. Zrovna minuly tyden nekdo zalozil stejne.
Je mi líto, že Vás někdo nutí být v této diskuzi, jinak bystu tu přeci nebyla…
![]()
@Viktorka33 píše:
Je mi líto, že Vás někdo nutí být v této diskuzi, jinak bystu tu přeci nebyla…![]()
![]()
Dekuji za politovani nováčku!
Doufám, že brzy pochopíte smysl emimina a nebudete líný hledat ve stavajicich diskuzich - aneb stava se to tu neprehledne prave diky vam
![]()
@DandátkoP píše:
Dekuji za politovani nováčku!Doufám, že brzy pochopíte smysl emimina a nebudete líný hledat ve stavajicich diskuzich - aneb stava se to tu neprehledne prave diky vam
![]()
Hledáte také něco o IVF nebo jen hledáte diskuse, kde by jste prudila?
Pokud nemáte čím prispět do této diskuse prosím jděte jinam
Je mi taky líto, že nechápete smysl diskusi na emiminu.
Holky já jsem třeba ráda za toto téma. Čeká mě tento měsíc ivf a budu ráda, když nebudu sama. Ano je tu milion podobných /stejných témat, ale za prvé ty holky se tam znají a kolikrát rozebiraji něco, čemu my nováčci nerozumíme a za druhé hledejte v diskuzích toto téma aktuální a ne třeba rok staré. Nevím proč vám to vadí, denně je tu X témat hledání duchu na testu a ivf aktuálně být nemůže? Pokud vám to vadí, tak sem nechoďte, stejně jak já nehledám duchy na testech. A nezlobte se na nás, jsem jen holky, které potřebuji poradit a s někým sdílet naše otázky a problémy ![]()
@Anonymní píše:
Holky já jsem třeba ráda za toto téma. Čeká mě tento měsíc ivf a budu ráda, když nebudu sama. Ano je tu milion podobných /stejných témat, ale za prvé ty holky se tam znají a kolikrát rozebiraji něco, čemu my nováčci nerozumíme a za druhé hledejte v diskuzích toto téma aktuální a ne třeba rok staré. Nevím proč vám to vadí, denně je tu X témat hledání duchu na testu a ivf aktuálně být nemůže? Pokud vám to vadí, tak sem nechoďte, stejně jak já nehledám duchy na testech. A nezlobte se na nás, jsem jen holky, které potřebuji poradit a s někým sdílet naše otázky a problémy
Hezky napsane.
![]()
@Mysha28 píše:
Hledáte také něco o IVF nebo jen hledáte diskuse, kde by jste prudila?Pokud nemáte čím prispět do této diskuse prosím jděte jinam
Je mi taky líto, že nechápete smysl diskusi na emiminu.
Já? Já hledám diskuze o IVF uz tri roky, z toho duvodu vim, ze jich tu je mraky a z toho duvodu vim, ze kdyz pak chce clovek neco smysluplnyho dohledat, musi se hrabat xy diskuzema a v kazdy druhy je velky prd a absolutne nenajde ani to, co hleda. Proto emimino upozornuje na to, aby se netvorili diskuze na stejne temama, kriste pane. Litovat muzes maximalne sebe, protoze nechapes cely emimino a neprochazis temata jiz zalozeny, kde vsechno tohle najdes, veskery aktualni informace. Sama po case poznas, az budes chtit neco dohledat, ze je tohle potom obtezujici. Vlastne asi ne vid, zalozis si novou diskuzi. No nic, moudrejsi ustoupi. Mej se hezky a drzim palce, at se zadari
Holky mám ještě dotaz, jestli má někdo podobnou zkušenost. Začaly se mi třást ruce. Teda né pořád a nijak extrémně, ale dříve jsem to neměla. Myslíte si, že to může být díky těm lékům při IVF? Nebo jsem si to vypěstovala psychicky?
Připadám si jako cvok. ![]()
Take prispeji svym pribehem. Nemam vejcovody, takze proto klinika, vybrali jsme reprofit v Brne a dobre jsme udelali. Jsou tam vyborni doktori, laborator, i genetika, doktori si davaji zalezet na tom, aby vse podchytili, vysetrili a co nejpresneji naplanovali, jak stimulaci, tak odber vajicek i nasledny transfer, at uz cerstvy po punkci vajicek nebo zamrazenych embryi.
Stimulaci jsem mela od 2 dne cyklu Gonal 162,5j, tedy minimalne stimulaci, protoze mam hormonalni profil v norme. Stimulaci jsem mela 14 dnu, 9 gonal, od 8 dne injekce proti popraskani folikulu, 12 den dve injekce decapeptyl (setrnejsi na vyvolani ovulace, nez ovitrelle) a 14 den punkce. Byla jsem v prubehu na 3 kontrolach, 6., 8. a 11.den cyklu. Od prvniho dne stimulace mi bylo soufl od zaludku, ale nemela jsem problemy normalne jist a bolela me asi 8 dni hlava. Po 6 dnech stimulace jsem mela na kontrole cca 13 folikulu, zhruba stejne velke, na dalsi kontrole pribyly dalsi a na posledni kontrole uz mi rekli rovnou, ze bude kolem 20 folikulu, takze hrozi ohss. Nastesti jsem od zacatku jedla pravidelne bilkoviny a pila hodne vody. Prvni tyden v pohode fyzicky, potom uz jsem mela prsa nalita jak pred menses a cca od 10 dne uz jsem citila podbrisek, ale nic hrozneho, jen jsem byla unavena a to i kdyz jsem mela PN, protoze jako sestra na JIP bych to nezvladala. Operaci jsem zvedla v pohode, byla to rychlovka, na sale jsem dostala cipek do recta od bolesti a na pokoji jsem si vyzadala perfalgan (paralen 1g), byla jsem po operaci na pokoji jen s pritelem, maji tam pokoje po jednom, po sale jsem se musela vymocit, 2,5 hodky po sale jsem jela dom, byla jsem dost unavena a trochu se mi motala hlava
Vypunktovali mi 20 vajicek, 15 zralych. Doktorka razne doporucila odlozit transfer, ze by se mohl rozvinout ohss. Nakonec jsem ho nemela, ale mela jsem nejake drobne komplikace po punkci - trochu volne tekutiny, krev a male cysticky mesic po stimulaci, ale nic hrozneho. 6.den po punkci jsem dostala menses, protoze mi nepredepisovali progesteron, ktery uzivaji holky, co jsou na transfer a ktery jim drzi menses. Ted jsem mela podruhe odmenstruovala od punkce, coz mi bylo doporuceno a tento mesic snad probehne transfer.
Platili jsme za balicek “IVF cyklus s minimalni stimulaci, prodlouzena kultivave a ISCI na vse + zamrazeni a prvni dve pejety” a k tomu doplatky za leky a zamrazeni dalsich 8 embryi 38000 a jelikoz nemohl byt proveden cerstvy transfer, mame prvni kryoembryotransfer zdarma.
Testovat na covid jsem se pred operaci nemusela, pritel se mnou muze chodit na jakekoliv kontroly a byt primo s doktorem/doktorkou na konzultaci, meri nam teplotu a podepisuneme jen prohlaseni a muze byt i u transferu. Snad info nejak pomuze ![]()
Holky měla bych dotaz. Stimulují už 4 den, ale dneska mi z toho pera při aplikaci vyteklo,, tekutina,, nevím jak jinak to napsat 😂 bylo toho docela dost. Myslím, ze jsem špatně utahla jehlu. Myslíte, ze to mám nechat být nebo si raději píchnout další dávku
?
@Klarka_1710 Ahoj, ja osobne bych sama od sebe nic nepichala.
Stejne na kazde kontrole zvysuji nebo snizuji leky. Tak ti to sami upravi
Hned v pondeli si zavolej a uvidis. Me se to stalo hned 1. den a bylo vse OK.
@Viktorka33 no já jdu hned v pondělí na ultrazvuk. Ale stejně jsem z toho nervózní. První injekce vůbec nebolela, ale poslední 3 mě nějak bolely 😂
@Klarka_1710 No jo, je to udel zen, byt to na chlapech, tak prelidneni planety nehrozi
1. IVF?