Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Viktorka33 nn 2., ale po 5 - ti letech. Vůbec si už nevybavuji ty pocity atd 😁 a co ty? 😊
@Klarka_1710 Já jsem ted motivovaná, mám 3 zdravá emryjka po genetice a 2 s mozaikou. Ale moc si nedovedu představit, že to nevyjde…věřím. Už nějaké dítko máš? Já zatím ani duch na testu.
@Viktorka33 ani holčičku skoro 4 roky, z ivf. Já si pravé vůbec nedovedu představit, ze to nevyjde, protože to tak nějak beru vyšlo to na poprvé jednou musí přece i po druhé. 😊 já si pamatuji, ze jsem měla po et pozitivní test až někde 15 den. Byla jsem z toho smutná testovala jsem od 10 a nic. Ale furt mi to nedalo 😁
@Mysha28 Ahojky.. Já už sice jsem v jedné skupině, ale je fajn slyšet víc názorů a více zkušeností..
Četla jsem na začátku, že za 14 dní začínáš s hormony, to jsme na tom možná úplně stejně.. Já už zítra budu poprvé aplikovat..
@Viktorka33 píše:
@Martina Číža Ahoj, to je legrace, dneska jsem na tuto otázku už 1X odpovídala.![]()
Můj doktor říkál: transfer čerstvého embrya a ket srovnatelné cca 40 % úspěšnost a ket s geneticky vyšetřenými emryi 60% úspěšnost. Ale jak píšeš, na to je hodně názorů.
Tomuhle moc nerozumím, to máš jako možnost si vybrat/nebo snad připlatit si za nějaké vyšetření, zamražení a pak teprve vložení?
@Eishka Ano vyšetření, mražení a až jsou výsledky KET…buď ti to genetické vyšetření platí pojišťovna (pokud splňuješ podmínky pro úhradu od pojišťovny,…ty platíš biopsii embrya a mražení) a nebo si to vyšetření můžeš zaplatit. Na tom vyšetření zjišťují, jestli jsou embrya geneticky OK. Nejčastější příčina neuchycení nebo potratu je genetická vada embrya.
@Eishka Ne, já mám po genetické vyšetření embryí a jen čekám, kdy půjdu na ket. Mám embryjka zamražená. ![]()
Ahoj holky, i mě čeká první IVF, doma už mám hormony pro stimulaci, podstoupila jsem „školení“, jak a kdy je začít užívat. Lékař, který mi nastavil protokol bohužel nebyl moc sdílný, i proto jsem za takovouto diskuzi moc ráda a snad nebude vadit, když se občas ozvu nebo zeptám, jak jste na tom. Nikdo v mém okolí nic podobného aktuálně nepodstupuje, čili aspoň za takovýto kontakt a sdílení budu ráda ![]()
@vasmi Ahoj, já právě podstupuji stimulaci a jsem v tom taky úplně nováček
Jsem ale pár dní dopředu od tebe, tak kdyby jsi něco potřebovala napiš ![]()
Já už dneska píchám pátý den a ve čtvrtek jdu na první ultrazvuk, mám nafouklé břicho hrozně, tak doufá, že se tam něco děje.. ![]()
Ahojky holky ![]()
Dnes jsem 9 dní po ET a mam pozitivni test
oba testy z dneska :smiling_face_with3_hearts:
@Klarka_1710 píše:
@Viktorka33 ani holčičku skoro 4 roky, z ivf. Já si pravé vůbec nedovedu představit, ze to nevyjde, protože to tak nějak beru vyšlo to na poprvé jednou musí přece i po druhé. 😊 já si pamatuji, ze jsem měla po et pozitivní test až někde 15 den. Byla jsem z toho smutná testovala jsem od 10 a nic. Ale furt mi to nedalo 😁
Opravdu az 15 den? Ja mam za sebou druhe IVF, dnes jsem 14 den od ET, ale embryo bylo tridenni. A nic, tehotensky test vysel negativni. Myslis, ze je jeste nadeje?
@Domca1111 Ahoj a gratuluji, to je skvělá zpráva, co povzbudí i nás ostatní.
Konečně i někdo s // ![]()