Já, manžel a tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24320
29.5.13 07:27
@Anonymní píše:
Přesně, moje řeč, měla by mít ráda obě nastejno a ne jedné dát k narozeninám zlato a druhé třeba jen čokoládu. ale nejde o hmotné dary, jako o city a princip. Jedné měsíčně spoří a druhé ne…

Holka to jsi tak nechapava??Muzes vysvetlit proc by to mela delat??KDYZ JE TO JAKO DITE OD SOUSEDKY?? Chapes to??? No ja se nedivim chlapovi ze ti rekl co rekl.Ja bit ten chlap tak se sbalim a jdu. A to nejsem pro kazdy rozvod a rozchod.Ale v tomhle pripade bych to udelala.

Příspěvek upraven 29.05.13 v 07:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.13 07:28

@Janichka Máš taky pravdu, chlap mi rozdíly nedělá a nechci to pokazit jen kvůli jeho matce. Asi budu muset bábu přehlížet, ignorovat, ale je to těžké, ta přehnaná láska k její vlastní krvi mě dohání k šílenství.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.13 07:29

@kattkka @kattkka
Vidím, že nejsi ve stejné situaci a kdybys byla jistě by jsi to řešila, tak se nediv.

• Citovat
  • Upravit
24320
29.5.13 07:30
@Anonymní píše:
@Janichka Máš taky pravdu, chlap mi rozdíly nedělá a nechci to pokazit jen kvůli jeho matce. Asi budu muset bábu přehlížet, ignorovat, ale je to těžké, ta přehnaná láska k její vlastní krvi mě dohání k šílenství.

JE TO JEJI KREV. Chapes?? I maloktera zenska dokaze prijmout deti z prvniho manzelstvi chlapa za sve…Tak preci nemuzu chtit po tchyni aby to delala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
29.5.13 07:31

Holky, já přece neřekla, že tchyně musí nutně nevlastní vnouče milovat a vychvalovat ho až do nebe, ale já příspěvek zakladatelky brala tak, že tchyně miluje jen vlastní a na tu nevlastní sejří. :nevim:
Já jsem prostě jen toho názoru, že pokud tchyně třeba přijde na návštěvu, něco přinese vlastní vnučce, tak by se hodilo, aby něco dala i té nevlastní, i kdyby jen ptákovinku, maličkost, vždyť děti jsou tak závistivé.
Moje tchyně miluje vlastního vnuka (6 měsíců), jasně, je to mimino, roztomilý, chovací, ale k nevlastnímu vnukovi se chová úplně normálně, jede na nákup, koupí mu čokoládu, když za ní přijde, pokecá s ním, vezme ho s sebou na procházku atd atd, to je podle mě normální. Nemyslela jsem to tak, že by nevlastního musela milovat úplně stejně ;)

A ano, máte pravdu, že mám doma chlapa, kterýho si mám vážit. Staršího si adoptoval a papírově je jeho. Jinej by to třeba neudělal, takže toho si vážím. Ale od začátku jsme měli jasno v tom, že pokud chce mě, musí mě brát i s klukem a to, že si ho adoptoval, bylo jeho vlastní rozhodnutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
29.5.13 07:32
@Anonymní píše:
@kattkka @kattkka
Vidím, že nejsi ve stejné situaci a kdybys byla jistě by jsi to řešila, tak se nediv.

Neresila. Zabivat se kravinama je pro me ztrata casu kor kdyz chapu ze ne vzdy jde milovat cizi deti… Mam v rodine spoustu rozvedenych, rozejitych..A ver ze chces moc… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848

Založila jsi diskuzi, kde se vyjadřují názory. To, že tu někdo tchýnin postoj chápe, to už tak prostě je. Je to názor a na ten ses ptala. Měla jsi rovnou napsat, že ti, co tě nebudou litovat, ať vůbec nepíšou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41149
@Anonymní píše:
Přesně, moje řeč, měla by mít ráda obě nastejno a ne jedné dát k narozeninám zlato a druhé třeba jen čokoládu. ale nejde o hmotné dary, jako o city a princip. Jedné měsíčně spoří a druhé ne…

Tak nevím, ale zrovna to spoření bych jako závažný důvod neuváděla. Byla bych raději, že ji má aspoň trochu ráda, vychází s ní, nechová se k ní hnusně a respektuje ji. A že ji dá jenom „čokoládu“? Víš, kolik rodičů i prarodičů dělá rozdíly i mezi svými „pokrevními“ potomky?? A je pravdou, že její babička to prostě bohužel není. Co kdyby to bylo jinak?? Tvá první dcera by měla babičku svoji i tuto a ta druhá jenom tady tu? Opravdu se nemůžeš divit, že preferuje vlastní vnučku. Asi bych se zaměřila na to, že moji první dceru má přesto ráda a že ji nespoří?? myslím, že to už je to nejmenší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.13 07:33
  • Citovat
  • Upravit
24320

@dandysek : dobre dandysku. JEnomze tohle nemohu vyzadovat od tchyne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
@Anonymní píše:

ty chceš aby tchyně spořila cizímu dítěti??? No to snad ne :lol: Hele a do závěti by ji taky měla zahrnout ne? Ty jsi snad spadla z višně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41149
29.5.13 07:35
@Anonymní píše:

Tak promiň…ignorovat a přehlížet za to, že miluje tvoji dceru a vlastní vnučku?? jenom proto, že vlastnímu a cizímu vnoučeti nedává stejně, ale k oboum se chová hezky??? ne, tak to vážně asi nepochopím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
29.5.13 07:36
@Keyllah píše:
Tak promiň…ignorovat a přehlížet za to, že miluje tvoji dceru a vlastní vnučku?? jenom proto, že vlastnímu a cizímu vnoučeti nedává stejně, ale k oboum se chová hezky??? ne, tak to vážně asi nepochopím…
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
29.5.13 07:38

@kattkka tohle od tchyně nikdo nevyžaduje. Když by tchyně chtěla spořit vlastnímu vnukovi, tleskala bych jí i prstama na nohou, moje tchyně je bohužel skrblík, v tomhle má zakladatelka štěstí. Aby spořila i na nevlastní, to bych po ní určitě nechtěla.

Zakladatelko a jak to je s tchyní a nevlastní vnučkou? Ignoruje ji nebo jak ten vztah mezi nimi probíhá??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
29.5.13 07:39

Pokud ti to tak vadí, tak si promluv přímo s tchýní a netahej do toho manžela - ten s tím stejně nic neudělá.
Chápu, že tchýně nemá k nevlastní vnučce moc blízko. Ale ta má snad svojí babičku a svého tatínka, nebo ne? Nebo se nestýkají? Já teda znám jeden případ, kdy starší holčička chodí ke své babičce s dědou a bere s sebou mladší sestřičku (mají to tam kousek), která s nima nemá vlastně nic společného. A děda to teda moc překousnout neumí, spoří taky jen té starší, proč by spořil i té mladší, když ta má svého dědečka a je pro něj defacto cizí? A dárky k narozeninám jí snad nedávají vůbec. Chápu, že ty máš tu situaci jinak otočenou, ale i tady je vidět rozdíl. Osobně bych taky nespořila peníze nevlastní (ještě k tomu vnučce). Musíš si taky uvědomit, že tchýně s tě nevybrala. Vzal si tě její syn, který by měl holky brát jako sobě rovné a ne dělat rozdíly - což on nedělá. Tvoje tchýně by si o tebe třeba neopřela ani kolo, protože „holku s dítětem“ do baráku nechce. Takže se jí nemůžeš divit, že tvé první dítě nebere jako vlastní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí