Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejde ti o penize, ale vypichnes sporeni. Je to nefer, ze se babicka chova rozdilne k obema vnuckam, ale svym zpusobem normalni. Normalni je i to, ze te to mrzi. Neni normalni tu vypisovat, ze ji budes ignorovat ci prehlizet, cemu si myslis, ze tim pomuzes?
Jaký je rozdíl mezi tchýní a macechou?? Tchýně cizí dítě mít ráda nemusí, ale macecha cizí dítě musí milovat..to jsou mi nepoměry.. ![]()
@peggy.sl píše:
Jaký je rozdíl mezi tchýní a macechou?? Tchýně cizí dítě mít ráda nemusí, ale macecha cizí dítě musí milovat..to jsou mi nepoměry..
To tvrdi pouze nektere dokonale matky na e-mimi… Ja vzdycky tvrdila, ze spravna macecha ma deti zavirat do sklepa a mlatit rakoskou ![]()
Ja plne chapu, ze te to mrzi.Obe deti jsou tva krev a nechces delat rozdily..ty jsi matka obou, ale ona babicka jen jedne..popravde nevidim duvod, proc by mela nevlastni vnucce sporit, ale zase chapu, ze starsi musi nutne mrzet kdyz vidi zalto u segry a u sebe cokoladu..Ja nevim, jak je ta prvni stara a nakolik situaci chape, ale v pripade, ze se jedna o male dite, koupila bych za „zady“ drazsi darek z vlastnich penez a tchynku bych pozadala, zda ji to muze dat, jakoze za sebe
u starsi bych to asi nejak opatrne vysvetlila, jak se veci maji. Ikdyz si myslim, ze ji to bude mrzet v jakemkoli veku.Zase na druhou stranu, pokud se k ni tchyne chova mile…to si nevyberes, chapu tebe i ji a ty to musis nejak diplomaticky ukocirovat. hadky s muzem mi prijdou v tomto zcela zbytecne.
@chatwenna píše:
To tvrdi pouze nektere dokonale matky na e-mimi… Ja vzdycky tvrdila, ze spravna macecha ma deti zavirat do sklepa a mlatit rakoskou
Já je nemlátím a nezavírám..já je pouze ignoruji.. ![]()
Já jsem třeba celé dětství viděla, že babička (vlastní) má radši bratrance než nás a nějak jsem se s tím vyrovnala a nevzpomínám si, že bych kvůli tomu v noci brečela do polštáře
Děti mají své babičky rády, ale na té jejich lásce už nevisí tak jako na té rodičovské
Zakladatelko, opravdu se nemůžeš divit. Je to pro ni,,cizí´´ dítě. I když je Tvoje, není jejího syna
Chápu, jak to myslíš, chápu i to, že tomu dítěti je to líto. Ale s tím nic nenaděláš, nemůžeš ji nutit, aby měla ráda Tvoje dítě.
Spíš bych řešila Tvůj vztah s mužem, když Ti to takhle řekl, to mi nepřipadá v pořádku. Můj drahý je taky fixovaný na rodiče, ale když dělají nebo říkají něco co nemají a já se proti tomu ohradím, tak za mnou stojí…
Myslím si, že je přirozené milovat více svoji krev, ale rozumný člověk by to neměl dělat tak okatě…když to vezmu po maeriální stránce, tak když jednomu koupím hračku za 500..druhému koupím třeba jen za 300,ale určitě mu nedám jen čokoládu…zazněl tu názor, že thyně si ji nevybrala…ale na druhou stranu by měla tchýně respektovat to, že si její syn vybral ženu s dítětem a hlavně to příjmout…to spoření je jiná věc…to bych po tchýni fakt nechtěla..pořád jsi nám nenapsala jak se k ní chová…a kolik je tvým dcerám?
Souhlasím s většinou. A to to máme také tak a v životě by mě nenapadlo, že tchýně bude milovat mého syna z prvního manželství stejně jako svojí vlastní vnučku. To je přece logické
A to syn také nemá žádnou vlastní babičku, obě bohužel již zemřely. Zakladatelka si dělá doma naprosto zbytečné problémy. Ať se nad tím zkusí zamyslet. Pro tu „babičku“ je to naprosto cizí dítě. Pokud se k ní chová hezky a slušně a dokonce jí koupí něco k narozeninám, čokoláda je super, tak klobouk dolů, že si vůbec vzpomene ![]()
@Sepishka píše:
Myslim si, ze daleko vetsi problem nez rozdily mezi detmi je chovani manzela. Normalni reakce na tvoje naprosto opravneny obavy by byla, ze s matkou promluvi. Samozrejme, ze po ni nikdo nemuze chtit, aby mela obe deti rada stejne, ale mela by pochopit, ze od ni neni vubec v poradku davat ten rozdil okate najevo. Vyhruzky rozchodem v pripade kritiky matky mi prijdou naprosto sileny- mamanka bych nechtela ani za zlaty prase. Kazdej normalni chlap ma na prvnim miste svoji zenu.
myslím si totéž ![]()
@Evaa1974 píše:
Souhlasím s většinou. A to to máme také tak a v životě by mě nenapadlo, že tchýně bude milovat mého syna z prvního manželství stejně jako svojí vlastní vnučku. To je přece logickéA to syn také nemá žádnou vlastní babičku, obě bohužel již zemřely. Zakladatelka si dělá doma naprosto zbytečné problémy. Ať se nad tím zkusí zamyslet. Pro tu „babičku“ je to naprosto cizí dítě. Pokud se k ní chová hezky a slušně a dokonce jí koupí něco k narozeninám, čokoláda je super, tak klobouk dolů, že si vůbec vzpomene
Je rozdiel ked babicka pride, vlastnej donesie tonu darcekov a nasmazi rezne a nevlastnej da kockovy cukor a chleba s maslom.
Ale ked sa sprava k obom viac menej rovnako - akurat ze mimino mazli - inak u nas bol moja mladsia sestra mazlena a ja nie, a to mame rovnakych rodicov, ona je ale ina povaha, tak by som nic neriesila. To ze jednej spori a druhej nie dievcata predsa nemusia vediet. Ja hoci zastavam nazor ze k vyzenenemu dietatu sa treba spravat ako k vlastnemu, tak by som vyzenenej vnucke nesporila. Preco? Nema so mnou nic spolocne. Bola by som spravodliva v tom, co deti vidia. Vykricala obe rovnako a nenadrzovala ani jednej. Kupila obom rovnake babiky aj cokoladky. Ale sporit len pre vlastnu pokial nie som tazko za vodou a usporene je to, co sebe nedoprajem aby bolo pre deti.
A ze manzel drzi pri matke… moj sam na vlastnu matku nadava a pravom, ale ked poviem nieco ja, tak je zle… je to jeho mama… nech je aka je, zle sa pocuvaju zle veci aj ked su pravom, duplom ak su nepravom. (A moze byt ze z manzelovho pohladu to nepravom je, chlapi maju divne filtrovanie skutocnosti).
To ze upreTnostni matku pred Tebou moze byt preteceny pohar, ked furt dokola meldujes to iste a on uz nevie kam z konopi, nie to, ze by naozaj matku uprednostnil.
Moje tchýně by takové dítko úplně zazdila, néma moc velký zájem o vlastní, natož o cizí, ale její první dcera taky není tchánova a berou ji všichni, tak jako by byla…
A tak ja te chapu.
Musi to byt neprijemne nejen pro tebe, ale hlavne pro starsi dite.
Ja bych si s babickou promluvila, rekla ji co citim a uvidis. Treba se zacne snazit. Pokud ne, je mi to lito, ale nenadelas nic. Drz se