Já, manžel a tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22614
29.5.13 11:02

Diskusi jsem celou nečetla, jen kousek. Asi bych to neviděla tak jednoznačně jako Kattka :nevim: Na druhou stranu má v něčem pravdu. je to těžký.
Vem si, že spousta lidí dělá rozdíly mezi svými pokrevními vnoučaty - viz moje tchýně-hlídá záasadně jen vnoučata od své dcery, navštěvuje je, na naši malou nemůžu říct, že kašle, to vůbec, ale hlídat ji třeba nechce, na návštěvy k nám nejezdí :nevim: Ale ono tohle pramení i z toho, že dělá rozdíly mezi svojí dcerou a svým synem(mým mužem)
Hele, já nevím, jak přesně se chová k tvojí dceři z prvního manželství. Ale asi je logické, že dává přednost vlastnímu vnoučeti :nevim: Totálně nechápu, roč jsi dala jako příklad to, že té mladší spoří. Já bych 100%nespořila nevlastnímu vnoučeti - na co? Spíš bych asi koukala na to, jak se k té druhé chová - baví se s ní? nebo ji odstrkuje? koupí jí sem tam nějakou maličkost(čokoládu, bonbony)? POokud ano, tak si myslím, že si nemáš na co stěžovat :nevim: Hlavní by pto mě asi bylo, jak se k oběma holkám chová tvůj manžel ;) A starší dceři zkus nějak vysvětlit, jak se věci mají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
29.5.13 11:13

Zakladatelko, jaký se k sobě tedy chovají? Tchyně s dcerou???Baví se normálně apod, nebo ji ignoruje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2154
29.5.13 12:57

Ono je to těžký…strejda s tetou přijali děti sestřenice přítele za svý, řikaj jim i babi a dědo, myslim, ale táta můj, brácha strejdy, nepřijal mojí matky děti z prvního manželství nikdy..je fakt, že se chovali a chovaj jak hovada…ale záleží na člověku no :/ mojí sestry tchýně taky nikdy nepřijala její dceru, kterou má s jinym chlapem…ale to by nebylo ono, aby tchyně byla dokonalá…:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
29.5.13 15:55

Já bych spíše hledala odpověď u té tchýně, zeptala bych se jí na to narovinu. Na druhou stranu tchýně nemůže od té starší vnučky v budoucnu pak očekávat nějakou pomoc v nouzi nebo tak, když s ní zřejmě nechce navázat citové poutu. Nehledě na to, že tohle chování může způsobit i to, že nevlastní vnučka bude žárlit na vlastního sourozence. Tohle je dost citlivé a je třebas tohle řešit s tou tchýní.

Manželovi bych už skrze jeho matku nic neříkala, ale jeho odpověď, že pokud budeš mít něco proti jeho mámě, tak spolu nebudete, ta se mi zdála na přesdržku. Kdyby mě tohle řekl chlap, tak bych mu odpověděla, „važ slova, abyses jednoho dne nedivil, myslela jsem si, že jsem si brala chlapa a né mamánka“.Vyklepla bych mu ego mamánkovi. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
29.5.13 18:20

@Yvonne nojo, ale to je pak otázka, proč by se ta holka jednou měla starat o cizí babu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
29.5.13 20:13
@Antonie Bolavá píše:
@Yvonne nojo, ale to je pak otázka, proč by se ta holka jednou měla starat o cizí babu :nevim:

Pokud mezi sebou nebudou mít vytvořené jakési citové pouto, tak odpověď na otázku si myslím je jasná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
29.5.13 23:01
@Yvonne píše:
Pokud mezi sebou nebudou mít vytvořené jakési citové pouto, tak odpověď na otázku si myslím je jasná.

ale pouto nepouto, postarat by se o ni měla její rodina a ne dcera snachy z prvního manželství. Takhle jsem to myslela. Se asi o ni postará ta mladší, ne? A když ne, tak půjde do domova asi. Nebo má ještě jiná vlastní vnoučata. To by fakt taky mohla nadbíhat sousedovic děckám, kdyby sed na ni náhodou ostatní vykvajzli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.13 23:25

Mám též dítko z jiného vztahu.Ale moje tchýně ho přijala za své bez rozdílu. Máme teď společné a žádný náznak rozdílu. Je to její vnuk, ať ho splodil kdokoliv. Moc si jí za to vážím, i když mezi sebou my máme rozepře, ale na děti by to nikdy neventivovala. Názory, no co očekávaš, vřdyť to není její pravý vnouče mi přijde od ženy a matky sobecké vůči tomu dítěti, které to vnímá jinák a vysvětlit to jen tak nejde. Děti rozdíly vnímaj jinak. Já bych to ani nikdy nedovolila a to můžu chlapa milovat jak chci, pro mně jsou moje děti důležitější. Pro mě názor,,co očekáváš, vždyť není její…nemá svoji babičku…to je přeci logické, stačí projev koupit bonbony,,, sorry, ale to mi příjde vůči tomu dítěti sobecké a zlé. Dítě za nic nemůže, tohle si přeci samo nevybralo. Trpět za předsudky dospělých…moje tvoje dítě…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.13 06:48

Tak ono to nemusí být rozdíl jen vlastní a nevlastní vnoučata… Bydlíme s tchýní v baráku a když přijede její druhý syn s dětma, tak ona jim nakoupí hračky, sladkosti, oblečení atd. Ještě se s tím před námi pochlubí a když se jí děti moje zeptají kde mají něco oni, tak jim řekne, že si amjí říct mamince… No a zrovna to prožívám tento týden. Má tady na týden synovce. Ale já už jsem se přes to přenesla a neřeším to. Mluvila jsem o tom i se švagrem a švagrovou a ty jí to taky řikali několikrát ať to nedělá a ona si furt bude dělat. S manželelm to už řešit nebudu, protože je to jeho máma a podle většiny chlapů je maminka jako poklad na který sice oni smí nadávat, ale manželky nikoli…

• Citovat
  • Upravit
20557
30.5.13 06:56
@Anonymní píše:
Tak ono to nemusí být rozdíl jen vlastní a nevlastní vnoučata… Bydlíme s tchýní v baráku a když přijede její druhý syn s dětma, tak ona jim nakoupí hračky, sladkosti, oblečení atd. Ještě se s tím před námi pochlubí a když se jí děti moje zeptají kde mají něco oni, tak jim řekne, že si amjí říct mamince… No a zrovna to prožívám tento týden. Má tady na týden synovce. Ale já už jsem se přes to přenesla a neřeším to. Mluvila jsem o tom i se švagrem a švagrovou a ty jí to taky řikali několikrát ať to nedělá a ona si furt bude dělat. S manželelm to už řešit nebudu, protože je to jeho máma a podle většiny chlapů je maminka jako poklad na který sice oni smí nadávat, ale manželky nikoli…

Závist?? Jako stěžovat si švagrovi a švagrové to mi přijde poněkud,,dětské,, :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
30.5.13 08:11
@Anonymní píše:
Mám též dítko z jiného vztahu.Ale moje tchýně ho přijala za své bez rozdílu. Máme teď společné a žádný náznak rozdílu. Je to její vnuk, ať ho splodil kdokoliv. Moc si jí za to vážím, i když mezi sebou my máme rozepře, ale na děti by to nikdy neventivovala. Názory, no co očekávaš, vřdyť to není její pravý vnouče mi přijde od ženy a matky sobecké vůči tomu dítěti, které to vnímá jinák a vysvětlit to jen tak nejde. Děti rozdíly vnímaj jinak. Já bych to ani nikdy nedovolila a to můžu chlapa milovat jak chci, pro mně jsou moje děti důležitější. Pro mě názor,,co očekáváš, vždyť není její…nemá svoji babičku…to je přeci logické, stačí projev koupit bonbony,,, sorry, ale to mi příjde vůči tomu dítěti sobecké a zlé. Dítě za nic nemůže, tohle si přeci samo nevybralo. Trpět za předsudky dospělých…moje tvoje dítě…

chápej, nám jde o to, že ta tchyně si to taky nevybrala! A zakladatelka tady ani nepíše, že by na tu nevlastní vnučku byla nějak zlá. Psala jen o větších dárcích a spoření :nevim:
Moje tvoje dítě - to nejsou předsudky, to je prostě fakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.13 09:29

@peggy.sl já jsem si rozhodně nestěžovala. Nemám to zapotřebí, jen jsme se o tom společně bavili, protože ioni si toho všimli a pokud víš, tak děti se rádi chlubí a dokonce když jim dcera řekla, že babička jí koupila hračku a jinám dětem ne, tak je to asi pro ně taky nemilé. Dělá dokonce rozdíli i mezi jejich dětma… To není o stěžování. Já to nemám za potřebí. Vystavˇím si se s vým. Jen jsem chtěla říct, že rozdíly se mohou dělat i v přímé rodině… Nic víc nic míň… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
30.5.13 09:36
@Anonymní píše:
Mám též dítko z jiného vztahu.Ale moje tchýně ho přijala za své bez rozdílu. Máme teď společné a žádný náznak rozdílu. Je to její vnuk, ať ho splodil kdokoliv. Moc si jí za to vážím, i když mezi sebou my máme rozepře, ale na děti by to nikdy neventivovala. Názory, no co očekávaš, vřdyť to není její pravý vnouče mi přijde od ženy a matky sobecké vůči tomu dítěti, které to vnímá jinák a vysvětlit to jen tak nejde. Děti rozdíly vnímaj jinak. Já bych to ani nikdy nedovolila a to můžu chlapa milovat jak chci, pro mně jsou moje děti důležitější. Pro mě názor,,co očekáváš, vždyť není její…nemá svoji babičku…to je přeci logické, stačí projev koupit bonbony,,, sorry, ale to mi příjde vůči tomu dítěti sobecké a zlé. Dítě za nic nemůže, tohle si přeci samo nevybralo. Trpět za předsudky dospělých…moje tvoje dítě…

Jednoznacne by dieta nemalo pocitit ze je „cudzie“. Ale ked jednej kupi nausnice s briliantom a druhej so sklickom, decka mozu vyhodnotit ako lepsie prave tie so sklickom. A o sporeni nemusia vediet, pokial sa doma furt nemelduje tej babi spori a tej nie. A k sporeniu - no tak vlastna dostane viac a bude to nespravodlive. Keby bol biootec co k comu tak tiez spori a nevlastna dostane viac a bude to nespravodlive.
Pokial sa s deckami jedna fer a v kazdodennom zivote sa ani jedna neuprednostnuje, podla mna to staci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
30.5.13 11:38

No to je fakt. To by pak taky té mladší mohlo být líto, že starší dostává alimenty a ona ne a mohlo by se chtít po tom otci, aby byl spravedlivý a posílal je i jí. Vím že už to ženu do absurdit, ale připadá mi to úplně stejné. Otec té starší nemá s mladší nic společného, stejně jako tchyně s nevlastní vnučkou.
Mně je třeba taky líto, že nevlastní dcera jezdí s maminkou často na výlety a my ne. A jednou to bude třeba líto i mým dětem, když jim bude ségra vyprávět, že byla v Legolandu. Ale prostě tak to je a nic s tím neudělám. Je to stejné jako tohle. Každý se stará o svoje podle svých možností a jak může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
30.5.13 19:54

Láska se asi poručit nedá. Takže chtít po tchýni, aby měla ráda vyženěné dítě syna je asi moc, ale alespo%n ze slušnosti by se měla chovat v nějakých mezích, aby to starší nepocitovalo jako nějakou újmu. Bylo by mě to taky líto. Tady musí asi nastoupi matka a trochu ji to vynahradit. Škoda, že nemá nějakou svou babičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí