Ja řešit problém - syn švagrové

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14335
10.8.10 20:21

Ja řešit problém - syn švagrové

Ahojte holky, mám takový menší problém, zatím to neni nějak vyhrocené, ale obávám se, že časem bude.
Jde o syna švagrové- 2 roky,který neustále otravuje malého. Snad to popíšu dobře.
Náš malý neni moc mazlič,, já a můj mu dáme sem tam pusinku, moc se netulí, občas, občas babičky. Nemá to rád, je to takový rarach :-) . Jenomže jezdíme ke švagrové a nebo ke tchýni, kde její malý je vyloženě tulínek, opravdu hodně citlivý, pořád se na malého lepí, osahává, pusinkuje hladí, valí na zem :nevim: nevím jak to řešet, docela mně to vadí, protože vidím,jak malý chytá nerva, nehce to, nemá to rád. Dokonce i moje mamka, když byla svatba a hlídala našeho malého tak říkala, že byla na revy z toho syna švagrové, protože pořád na malého, valil ho i na zem, jak ho tulil, pusinkoval hladil.
Vím, že asi budete psát, že je to pěkné atd. ale to přijde člověku na začátku teď vidím, jak to malého otravuje, nechce s ním být, dokonce dostal na zadek od mojého, protože Patrika - tak se jmenuje syn švagrové strčil, nechtěl se pusinkovat.Ale jak dál, co když bude malého strkat a plácat za to co nemá rád nechce?? :-? Jak to řešit.Pak bude dostávat sám.
Zase nechci být za tu, co ji všechno vadí, vadí nějaké blbiny, ale co je moc to je moc, opravdu malý nemá klid ani 10 min na hraní a pak mně zlobí a švagrová na to nic sedí a nekomentuje, jenom se směje :nevim:

Příspěvek upraven 10.08.10 v 20:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10.8.10 20:32

Řekla bych Patrikovi aby toho nechal, že se to tvému malému nelíbí. Jeho mati s tím stejně nic neudělá, když se k ničemu nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
10.8.10 20:33

Víš, já neznám Tvou švagrovou, ale ono je tohle hodně těžké… já mám taky holčičku, která dorostla do tulivky… a ostatní děti ráda objímá, hladí, láskyplně poplácává… Co s tím mám dělat? Stát jí za zadkem a od dětí ji odtrhávat? Samozřejmě když vidím, že některému dítěti to vysloveně vadí, pokusím se zasáhnout, i kdyby to muselo být tak, že ji třeba odvedu na jiné hřiště. Ale nejde to tak pokaždé, je prostě kontaktní, těmi doteky určitým způsobem komunikuje…
Tím nechci Tvůj problém zlehčovat (!), jen poukázat na to, že to není lehké ani z té druhé strany…
Nicméně švagrová by každopádně měla spolupracovat - asi to bude chtít nějakou debatku mezi čtyřma očima a vyjasnit si situaci…

Příspěvek upraven 10.08.10 v 20:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
10.8.10 20:34

To je moje noční můra, ale v opačné podobě. Můj malý, když se mu někdo líbí (i cizí děti), tak se taky „vrhá“. Je ale fakt, že já jsem z toho nesvá a zasahuju. Říkám malýmu: nevrhej se na ty děti, raději pujč hračku apod…

Být tebou, tak až dojde k takové situaci, tak velmi jemně zasáhni. Prostě si čupni k dětem, lehce kluky od sebe odtrhni a řekni synovcovi, že tvoje dítko to nemá rádo, ať udělá jenom: malá, malá a třeba pohladí po rameni. Pokud to uděláš s citem a elegantně, myslím, že by se za to nemusel nikdo zlobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
10.8.10 20:36

Jak píše Bohunka, chtělo by to v klidu sednou se švagrovou případně i tím jejím a vysvětlit jim, že malý není tulínek, že mu to vadí. Ať zkusí Patrikovi vysvětlit, že to nemá rád a pak pochopitelně všichni zasahovat, když se malý bude chtít tulit.

I tip od Wiolky se mi líbí :palec: ale měli by spolupracovat i rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
10.8.10 20:43

Ono je to těžko, taková návštěva na 6 hodin u tchýně, když nás pozve na oběd :nevim:
Malý opravdu je na nervy, zlobí mě je otravný, nevím co dělat, višchni se tomu jako smějí - jakože jeje, chlapci jak se mají rádi a já vidím, tak malý nervačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
10.8.10 20:46
kvaček píše:
Ono je to těžko, taková návštěva na 6 hodin u tchýně, když nás pozve na oběd :nevim:

Tak holt bude muset dojít k té debatě - jasně nastolit problém a teď to tady spolu jako mámy vyřešíme… jinak s tím nenaděláš nic…
A v nejhorším holt návštěvy u tchyně zkrátit, případně se prostřídat… ono za pár měsíců může být zase všechno jinak. Jak začnou kluci víc brát rozum, bude s nimi s oběma lepší domluva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
10.8.10 20:48

Nas Jenik taky neni mazlic, velice sporadicky se mazli s nami rodici, babicky opravdu jen obcas a tim to konci. (zlepsilo se to tedy narozenim druheho, ale to je jina). Ja byla celkem nekompromisni… taky mame kamarada tulinka, porad se na Jenika vrhal, hlavne zezadu. Normalne jsem kamaradovi rikala „Danecku, nech Jenika, on nema rad mazleni.“ Pripadne jsem sama odtrhavala, kdyz spadli treba na zem. Kdyz se po Danym Jenik ohnal, takxem rikala „Nebij Danyho, on uz te nebude mazlit.“ Danyho maminka to vedela (ze neni Jenik mazlic), takze zasahovala uplne stejne jako ja.
Ja bych fakt stala za svym deckem… svoboda jednoho konci tam, kde zacina svoboda druheho. Kdyz mu to tolik vadi (jako to fakt doost vadi Jendovi).
Samo pokud je tulinek i objek tuleni v pohode, tak bych to neresila. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
10.8.10 20:50

tak když byli malý tak se pusinkovali, hladili - teda on, ale teď má víc síli, tak se váli i po zemi, že padají na zem, spíš mi přijde, že je to horší, nikod nic neřekne, malý ho odstrkuje a vzteká se a kňourá a křičí :nevim:
Zatím jsem nic neřešila, ale aby dostával na zedek na něco se mu nelíbí - začal ho odstkovat a plácat a můj to vidí na zadek no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
10.8.10 21:20

Můj pohled - dřepni k dětem, chyť Patrika, řekni mu, že už stačí, že XXX (nevím, jak se malý jmenuje) se to nelíbí, ať jde pusinkovat maminku třeba. A odnes ho mamince na klín se slovy "prosímtě pohlídej si ho, přece se po mojem XXX nemůže furt tak válet, jemu to už opravdu vadí. - a opakovat do nekonečna, minimálně tu maminku švagrovou to brzo přestane bavit :twisted:

Jinak Majda je taky spíš ten typ, co se vrhá na ostatní, koriguju to… - Už stačí Majdo, chlapečkovi se to nelíbí, běž raději .. něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
10.8.10 21:33

Taky by mi to vadilo.Malej je sice taky mazel a občas to přehání ale okřiknu ho a nechá toho.Chyba je ve švagrové ta ho má okřiknout a v klidu bych jí to řekla :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
11.8.10 09:54

ja to mam ve dvojim rozdilnem provedeni - starsi od malinka tulidlo milujici spolecnost a ostatni deti. Mladsi tezka individualistka, ktera se tuli jen kdyz chce a nedej boze, kdyz na ni nekdo saha nebo objima ci pusinkuje, kdyz on nechce. To strci nebo da ranu, stipne, kousne nebo kvici…jsou ji dva.

Nastesti to odnasi starsi segra, ale treba na hristi nastesti ji nikdo takhle neotlapkava…

ale co mi vadi a nemusim, kdyz byly obe holky miminka v kocare a priritilo se cizi ditko a zacalo je otlapkavat, to taky nemusim - zvlast kdyz bylo jedno fest zelene onudlene, ja mu klidne rikala - nesahej na mimi, mas rymu a jeho maminka byla jeste dotcena… :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová