Přítel mámy nás dostal na dně, co dál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1505
24.9.12 19:45
@Anonymní píše:
Lucie - dovolila jsem mu to - bylo mi 18 a tak nějak se tepre s mamou seznamily, ta z něj byla vykolejena a prostě to tak dopadlo ja nevěděla že to bude takhle:(

Přítel má taky kolem 6tisic protože studuje - ale z toho si platí zase nějaké věci jako telefon, MHD, a tak dal.. a to samy ja..takže ani na tu garsonku by nam to nevyhazelo…

Jinakzkusim se podivat na ty koleje ale to mi přijde blby když nejsem studentka?:(
Říkám ne koleje, když nejsi studentka, pochybuju, že by ses k nim jakkoli dostala… ale diskuse vysokých škol, tak je hafo nabídek na spolubydlení… i se zvířaty…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
24.9.12 20:01

To bydleni se da sehnat i kolem 2-3tisic.. zkus si prohledat http://www.espolubydleni.cz/…polubydlici/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
24.9.12 20:03
:palec: :palec: :potlesk: tam musíš něco najít. Držím palce
@xreni píše:
To bydleni se da sehnat i kolem 2-3tisic.. zkus si prohledat http://www.espolubydleni.cz/…polubydlici/?…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
_Hotaru_H
24.9.12 20:08

Ahoj.

Já bych radila odejít ze stávajícího bytu, najít si podnájem.
Bude to možná chvíli trvat, měsíc, dva než narazíš na něco co bude vyhovovat, ale určitě narazíš, Praha je obrovská a pokud bys šla do podnájmu s přítelem, nějakou studentkou, ubytovny, pronájem jen jednoho pokoje…
Buď trpělivá, určitě se něco najde.
Každopádně pokud máš na měsíc 2 - 3 t. a odstěhuješ se, získáš tím další 3 t. = cca těch 5. t.
Psala jsi, že máš dluh na školném ještě 18.t. a splácíš 3.t. měsíčně. co zkusit ten půlrok vydržet doma, přibudou ti další penízky k dobru a bude líp :-)
Nenutápěj se v tom jak ti jiní zpackali život, vezmi to do svých rukou! Jsi pánem svého života a můžeš to změnit, stačí, když budeš pátrat, hledat..
Co azylový dům? Většinou bývá ubytování na půl roku.. tady je první co mi našel google.. http://www.azylovydum.cz/azylovy_dum
nestudovala jsem to, tak nevm jak by to bylo s pejskem :nevim: Každopádně je tam 120,– Kč na den, což není ani 4.t měsíčně.. Tak by ti to vyjít mohlo..
Horší je, jak se pak uživit se zbytkem, jídlo, doprava…

Cesta se najít dá, stačí jen chtít a mít sílu bojovat a hledat.

• Citovat
  • Upravit
_Hotaru_H
24.9.12 20:11
@_Hotaru_H píše:
Ahoj.

Já bych radila odejít ze stávajícího bytu, najít si podnájem.
Bude to možná chvíli trvat, měsíc, dva než narazíš na něco co bude vyhovovat, ale určitě narazíš, Praha je obrovská a pokud bys šla do podnájmu s přítelem, nějakou studentkou, ubytovny, pronájem jen jednoho pokoje…
Buď trpělivá, určitě se něco najde.
Každopádně pokud máš na měsíc 2 - 3 t. a odstěhuješ se, získáš tím další 3 t. = cca těch 5. t.
Psala jsi, že máš dluh na školném ještě 18.t. a splácíš 3.t. měsíčně. co zkusit ten půlrok vydržet doma, přibudou ti další penízky k dobru a bude líp :-)
Nenutápěj se v tom jak ti jiní zpackali život, vezmi to do svých rukou! Jsi pánem svého života a můžeš to změnit, stačí, když budeš pátrat, hledat..
Co azylový dům? Většinou bývá ubytování na půl roku.. tady je první co mi našel google.. http://www.azylovydum.cz/azylovy_dum
nestudovala jsem to, tak nevm jak by to bylo s pejskem :nevim: Každopádně je tam 120,– Kč na den, což není ani 4.t měsíčně.. Tak by ti to vyjít mohlo..
Horší je, jak se pak uživit se zbytkem, jídlo, doprava…

Cesta se najít dá, stačí jen chtít a mít sílu bojovat a hledat.

Oprava, tenhle azylák je někde daaaleko, ale v praze 100%ˇtaky nějaký je, stačí fakt jen hledat a hledat.. Internet, noviny, inzeráty… :-)

• Citovat
  • Upravit
30707
24.9.12 20:14

No, asi to ještě budeš muset překousnout po nějaký čas. Úplně přesně si dokážu představit, jaký to je nápor na psychiku. Byla jsem v obdobné situaci. Protože se potřebovalo něco udělat na baráku, de facto jsem byla donucena vzít si na sebe úvěr (myslím, že 120tis. je celkem dost). Já rvala peníze do baráku, jiní slízli smetanu a tak se prohlubovaly všelijaké myšlenky. Jasně, odešla bych, jenže po tu dobu, co jsem musela splácet úvěr, nato jsem jak na potvoru skončila 3,5 měsíce na nemocenské, bych to prostě finančně nezvládla. Štráchala jsem se sama. Je to jen o tom, že holt „peníze vládnou světem“ a když si to nemohu dovolit, tak musím trpět. Doba je prostě zlá. :,(
Sice to trvalo pár let, než jsem se nějak zmátořila, ale teď už pomaličku řeším stěhování… a co nejdál od své rodiny… :pankac: Ono je to většinou tak, že „jsme rodina, tak si musíme pomahát“, ale někdy je to fakt „pomoc“ na pytel. :pocitac:
Takže se netrap, nehrouti se, jsem si jista, že to určitě zvládneš taky. Pokus se hlavně splácet dluhy, které máš, protože s dluhem se nepohneš nikam. :think:
Moc Ti fandím a držím pěsti…a neboj…vždycky se říká, že „všechno zlé je k něčemu dobré“ a věř, že bude líp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
24.9.12 22:41

Já nějak nechápu, proč za máminýho přítele platíš dluhy? 8o :nevim: Jinak souhlasím s holkama. Najděte si s přítelem garsonku, nebo aspoň jeden pokoj, dá se i s pejskem. Přinejhorším ubytovna, ale doma bych nezůstávala :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
25.9.12 08:37

Tak to je pěkně sobecká máma, která hledí jen na svou potřebu mít chlapa než na potřeby svých dětí na které by měla mslet přdnostně. Nevím jestli ještě chodíš do školy nebo pracuješ, ale v ČR se dá sehnat práce přes agenturu, seženou ti i bydlení na ubytovně, jeden tip bych měla, kousek od Prahy, takže jestli chceš pošli sz. Měla bys to blízko k příteli a časem by jste si mohli najít něco spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
25.9.12 08:58

Co takhle třeba brigáda? V našem kraji je prakticky normální, že lidé mají 2 - 3 práce, aby sebe a své rodiny s dětmi uživili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
25.9.12 09:03

A teď se dělá i sloučení půjček, v bance udělaj ti z toho jednu a budeš zplácet míň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
25.9.12 10:03

Jo opadly by mi ty tři tisíce to je pravda.. akorat 5tisic na nájem, jídlo, pejska? šla bych bydlet klidně i sama mít na to finanční prostředky… Já jsem sem nepřišla aby mi někdo nadaval, ale aby mi někdo poradil… takže se zdržte komentářu že si hledám výmluvy a tak dál… ani nevíte kolikrát jsem odsad vypadla a neukázala se treba mesic… nesudte mě, neznáte mě, takže jestli nechcete radit a spíš jenom prudit tak si to nechte pro sebe, vám se to některym říka který bydlí ve svém, jsou starší a tak dál…

Zakladatelko, jestli ještě můžu něco poradit, tak jednu věc, být Tebou ještě udělám. Sice to bude trvat ale jednou by se Ti to mohlo hodit. Zažádej si o státní byt. Já jsem měla zažádáno asi tři roky a teď mě došla nabídka. A to jsem sama, zatím bezdětná. Kdybych třeba byla těhule, posunu se v pořadníku dopředu. Žádostí si můžeš dát kolik chceš, v jakékoli oblasti města. Jediný co se musí, tak každý rok, žádost obnovovat. Na to by jsi nesměla zapomenout ;) Bude Tě to stát trošku času a nějakého vyřizování ale já jsem příklad, že šance na byt od státu fakt je! Volné byty prý u nás jsou ale lidi nejsou ochotní si něco vyřídit a nevěří tomu. Třeba za pár let dostaneš nabídku a nebudeš muset být jen v podnájmu. Za pár let (třeba i dřív) se ti ozvou, odstěhuješ se do státního bytu, který potom dejme tomu půjde do odkupu a byt si výhodněji koupíš a zbavíš se nájmu, i když budeš muset platit třeba úvěr ale většinou ti to vyjde na stejno a hlavně platíš do svého. A jednou i ta splátka skončí a zbavíš se toho úplně. Byt můžeš i prodat. My jsem teď náš byt odkoupili 3+1 za 540 tis a za pár let ho prodáme třeba za 2 a půl milionu.
Být Tebou, zkusím aspoň tohle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria