Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
A to jsem ještě nenapsala že doma platím další 3 tisice… me zbyde cca 2 tisice na cely mesic a z toho ja si skromně nějak žiju…ale abych se osamostatnila to není tak lehký… když mám všechnypryč a není tu nikdo kdo by mi jaksi poradil, kdo by mě jaksi podpořil… Granda kecat se ti to umí ale to že nestojím v lehký životní situaci to už nějak nevnímáš..navíc nechodím už do školy, pracuju, akorat si splacim školu kterou ten mamy přitel nedokazal zaobstarat i když mi a mámě to slíbil
Prosím Tě, co studuješ za školu? Nějakou VŠ? Jestli ano, je možné v Praze jít na koleje. Např. koleje UK mají volnou kapacitu ještě, takže berou i studenty jiných VŠ, než UK… a ceny - např. na Jižním městě (metro Chodov) jsou koleje za cca 2800… a pejska tam mít můžeš, pokud Ti dají souhlas ostatní z buňky… a často dají.
Co máš za práci? V jednadvaceti bys mohla na nějakou brigádu občasně - jako hosteska. To teď dělá můj brácha, teď 4 dny v Kauflandu v Podbabě nabízel lidem koštovačku vína a měl 90,– na hodinu. Od devíti do čtyř… i kdybys to dělala jednou měsíčně, tak Ti to na jídlo vydělá. A koleje jsou v podstatě hodně v pohodě. A zároveň bys ještě měla nárok na výživné od rodičů, když jsi studující.
Jinak ještě mě k tomu bydlení napadá - zkus se podívat i na diskuse různých VŠ (konktrétně např. http://www.prf.cuni.cz/pfd/index.php - je tam i sekce bydlení). Často tam studenti dávají inzeráty na spolubydlení, takže by se tam něco našlo… a pejsek by určo takový problém nebyl, jen budeš muset hledat o trochu víc, než bez něj, no… ale v Praze je opravdu možností hodně.
Hele, tak jestli doma platíš 3 tisíce - to je akorát cena kolejného, tak co odejít na ty koleje? Přítel jako policista na ty koleje může taky (na Jižáku jsem s policistkama-studentkama bydlela). A o jídlo se společně docela v pohodě podělíte… a možná na tom budeš s přítelem i finančně líp, jak s rodinou.
Jo opadly by mi ty tři tisíce to je pravda.. akorat 5tisic na nájem, jídlo, pejska? šla bych bydlet klidně i sama mít na to finanční prostředky… Já jsem sem nepřišla aby mi někdo nadaval, ale aby mi někdo poradil… takže se zdržte komentářu že si hledám výmluvy a tak dál… ani nevíte kolikrát jsem odsad vypadla a neukázala se treba mesic… nesudte mě, neznáte mě, takže jestli nechcete radit a spíš jenom prudit tak si to nechte pro sebe, vám se to některym říka který bydlí ve svém, jsou starší a tak dál…
@Anonymní píše:
A to jsem ještě nenapsala že doma platím další 3 tisice… me zbyde cca 2 tisice na cely mesic a z toho ja si skromně nějak žiju…ale abych se osamostatnila to není tak lehký… když mám všechnypryč a není tu nikdo kdo by mi jaksi poradil, kdo by mě jaksi podpořil… Granda kecat se ti to umí ale to že nestojím v lehký životní situaci to už nějak nevnímáš..navíc nechodím už do školy, pracuju, akorat si splacim školu kterou ten mamy přitel nedokazal zaobstarat i když mi a mámě to slíbil
A jak dlouho bude pritel jeste studovat? Asi to budes muset nekak vydrzet, nez si i pritel zacne vydelavat:-( pak by ste s tim mohli neco delat. Ale chapu tvoje trapeni, musi to byt tezky! Ale i tohle obdobi skonci, neboj se! Bude zase lip! drz se:-)
Labam, problém je že ja nestuduju
normalně chodim do práce akorat si platím školu - ještě střední, kde mám nedoplatky 18 tisíc protože to byla soukromá škola a přítel mamy řekl že to zaplatí a doted nic… takže ja ještě nemam ani pravou maturitu v ruce - nechce mi ji vydat dokud nezaplatím celych 18tisic…
On Ti tu nikdo nenadává
Spíš Ti právě všechny radí, ale na všechno máš ALE… ono se vždycky nějaké ALE najde, musíš sebrat odvahu, chvilku se v tom budeš plácat, budeš jíst těstoviny, budeš ráda, když Ti někdy mamka zavolá, abys přišla na oběd… ale budeš mít klid, budeš pryč a budeš se z toho dna pomalu drápat nahoru. Bohužel, pokud zůstaneš doma, tak se z toho dna jen tam nevydrápeš… potřebuješ odrazový můstek a to je to, že odejdeš, ačkoli budeš třít bídu s nouzí… ale budeš mít to pevné, od čeho se odrazíš nahoru
Neboj, hodně lidí takhle začínalo!
@Anonymní píše:
Labam, problém je že ja nestudujunormalně chodim do práce akorat si platím školu - ještě střední, kde mám nedoplatky 18 tisíc protože to byla soukromá škola a přítel mamy řekl že to zaplatí a doted nic… takže ja ještě nemam ani pravou maturitu v ruce - nechce mi ji vydat dokud nezaplatím celych 18tisic…
Ups, aha… já právě pochopila, že studuješ… hm, tak to už je trochu větší problém. No, ale ty školní diskuse zkus, tam podmínka být studentem není, jen si musíš s ostatními prostě sednout
A cca za 3,5 tis. se takhle bydlení sehnat dá, kolikrát jsem to na té mnou vložené diskusi viděla ![]()
@Anonymní píše:
Jo opadly by mi ty tři tisíce to je pravda.. akorat 5tisic na nájem, jídlo, pejska? šla bych bydlet klidně i sama mít na to finanční prostředky… Já jsem sem nepřišla aby mi někdo nadaval, ale aby mi někdo poradil… takže se zdržte komentářu že si hledám výmluvy a tak dál… ani nevíte kolikrát jsem odsad vypadla a neukázala se treba mesic… nesudte mě, neznáte mě, takže jestli nechcete radit a spíš jenom prudit tak si to nechte pro sebe, vám se to některym říka který bydlí ve svém, jsou starší a tak dál…
Obávám se, že jiné rady než se z domova odstěhovat a nebo tam dál zůstat, tady asi nedostaneš…
@Anonymní píše:
nebuď popudlivá
spousta tady z nás zůstala ještě mladší tzv na ulici, nikdo tě neuráží a nenadává.
Myslíš že by jste s přítelem, nesehnali nějaký levný podnájem ![]()
Když se chce tak jde všechno, já odešla z domu v 18ti a ještě jsem studovala a poté nastoupila do práce a měla jsem jen 4500!!! a ex nějakých 10t, zaplatil se nájem, dluhy a žili jsme s pár korunama a dalo se. Nevěřím, že v Praze nemáš větší možnosti než my tady v MS kraji.
Když manžel před pár lety bydlel a pracoval v Praze, měl ubytování za 3t včetně služeb na měsíc, byli 4 v jednom bytě, každý svůj pokoj. I tak se dá a věřím, že kdybyste dali s přítelem hlavy a finance dohromady, určitě něco vykoumáte.
A jestli peníze nestačí ta si přibrat ještě nějakou další práci nebo brigádu
NEČETLA JSEM PŘÍSPĚVKYOSTATNÍCH, TAK SE OMLOUVÁM, JESTLI SE BUDU OPAKOVAT. Řešení je možné, když se odstěhujete s přítelem za někým, kdo je tak nějak stejně starý, jako vy. Prostě vás bude jeden byt obývat víc a o náklady se podělíte. V podstatě vám stačí jeden pokoj zatím a společné prostory, bude to stát určitě mín´,než takhle se trápit doma.
Já ti rozumím, měla jsem něco podobného, já seprostě z pudu sebezáchovy odstřihla od mámy už v 17 ti a bylo. Zvládla jsem to, navíc i s dítětem.
Lucie - dovolila jsem mu to - bylo mi 18 a tak nějak se tepre s mamou seznamily, ta z něj byla vykolejena a prostě to tak dopadlo ja nevěděla že to bude takhle:(
Přítel má taky kolem 6tisic protože studuje - ale z toho si platí zase nějaké věci jako telefon, MHD, a tak dal.. a to samy ja..takže ani na tu garsonku by nam to nevyhazelo…
Jinakzkusim se podivat na ty koleje ale to mi přijde blby když nejsem studentka?:(