Přítel mámy nás dostal na dně, co dál?

Anonymní
24.9.12 18:16

Já už opravdu nevim co dál...

Ahojte… Možná to sem nepatří, ale je to jediný web na který tak nějak zkušené ženy a maminky odpovídají… Je mi 21,pracuju a bydlím ještě u mámy…ale tak nějak napůl. Mám přítele který ted zrovna začal pracovat jako policajt. Mám obrovskej problém a ani nevím jak začat popisovat, kde začít… Máma si před třemi lety našla chlapa, aten nas dostal totalně k vodě - nejsou peníze na nic, udělali si miminko, a on nechce jít pracovat..nevim kde bere prachy ale řekla bych danove podvody co jsem tak slyšela u mamy… za tu dobu co je s nim jsme se s mamou stihli pohadat milionkrat. stěhovali jsme se od roku 2010 6× a pokažde jinam - at praha nebo podebrady a tak dál…strašně sem se styděla před kamaradama, byla to sila.ted jsme se usadili a sme tři mesice v byte 3+1 kde nas je 5 - mam pokoj s mladym brachou. přítel mamynikde neplatil nájem takže jsme se vždycky museli stěhovat. navíc mama byla těhotna ted mam roční ségru a mama nemůže do práce. Většinou se hádame kvuli němu…Odmalička jsem byla s mamou sama i s brachou a ted najednou takovej šok, že prostě ani nevim kde jsem doma. cely prazdniny jsem byla u přítele a doma se ani neukázala a to víte že mi mama i bracha chyběli ale nechtěla sem vidět jeho.nema nas rad, s ničim nam nepomůže, nezaplatil mi ještě školu za kterou dluží a slíbil mojí mámě že to zaplatí. a tak to splácím ja ze svého už tak totalně na nic platu… nevim kam jit - jestli zůstat doma apřežívat to všechno, cítím že nam tímhle mámazničila život…předtím měla de***a kterej nas zase mlátil… prostě si nevyberu.. Nevim co dělat - stěhovat se s přítelem zatim nemůžeme - nejsou na to takove finance aby jsme mohli najit byt, zaplatit kauce a nějaké to zařízení a t d…na to by jsme prostě neměli…na druhou stranu můžu bejt u přítele- akorat další problem jeho rodiče - mama alkoholička, nemá nikoho ráda, pořád nadava a to se taky nedá…:( já jsem už zoufala..rodinu mam na slovensku - babičky atd..ja tu v praze prostě nikoho ani nemám :( kolikrát uvažuju jestli mi ten život za to stojí…:'( jsem fakt smutná, jinak jsem byvala veselá, komik třídy, prostě ale ted to jde všechno z kopce..prostě nemůžu bejt ani tam ani tam… když jsem u přítele styska se mi za mamou a bráchou.. když jsem doma je tu ten ***** na kterém je vidět že nás s brahou nesnáší a chce aby sme vypadli…a další věc prostě že mama od něj nemůže pryč..mateřskou ma 3tisice..co by dělala… a ještěse ho občas i zastava že nevi co by bez něj dělala když mají mimino..ja už fakt nevim :((( :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
becky87
24.9.12 18:28

To je mi lito.
Nemuzes kontaktovat babicku naslovensku a jit aspon na nejakou dobu tam? Treba i s pritelem? Nebo bez nej?
Pak jedine se opravdu sebrat a postavit se na vlastni, vedvou s pritelem to urcite zvladnete ;)

• Citovat
  • Upravit
Sayonare
24.9.12 18:31

Myslím, že by jsi se měla postavit na vlastní nohy, je a bude začátek těžký, ale všechno jde. Tohle bydlení u někoho asi nikam nevede, tak že bych se poohlídla po nějakém levném podnájmu a s přítelem to zvládnete určitě :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.12 18:33

Mám tu práci tak na to slovensko se mi nechce - je to až vychodni slovensko a tam je to bez šance… :( jsem totalně zoufalá, jediný na co se zmůžu je pláč…:(

• Citovat
  • Upravit
1058
24.9.12 18:34

Zkuste se s přítelem nějak domluvit a jít bydlet spolu. Vždyť to může být klidně garsonka :kytka:
Nebo ještě mám kamarádku a ta bydlí s přítelem v bytě ještě s dalšími dvěma lidmi - mají každý svůj pokoj a kuchyň a koupelnu společnou. To by se pro začátek taky dalo, ne? Než se finančně trochu zmátoříte… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
24.9.12 18:35

Je mi moc líto co musíš řešit :hug:

Co bych ti poradila :think: odejdi od nich s přítelem se postavte na vlastní nohy, bude ti lépe ;) já jsem z domu od 17 let z jiných důvodů, zvládnout se to dá, věř mi ;)

• Citovat
  • Upravit
5453
24.9.12 18:35

S přítelem to určitě zvládnete :palec: .Nebo si sežente pokoj někde v bytě s nějakýma studentama. Dá se sehnat třeba za 5000kč. A užijete si i srandy kopec :palec:,když nejdete fajn lidi. Určitě možnosti jsou a ještě, když děláte oba dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
24.9.12 18:36
@Anonymní píše:
Ahojte… Možná to sem nepatří, ale je to jediný web na který tak nějak zkušené ženy a maminky odpovídají… Je mi 21,pracuju a bydlím ještě u mámy…ale tak nějak napůl. Mám přítele který ted zrovna začal pracovat jako policajt. Mám obrovskej problém a ani nevím jak začat popisovat, kde začít… Máma si před třemi lety našla chlapa, aten nas dostal totalně k vodě - nejsou peníze na nic, udělali si miminko, a on nechce jít pracovat..nevim kde bere prachy ale řekla bych danove podvody co jsem tak slyšela u mamy… za tu dobu co je s nim jsme se s mamou stihli pohadat milionkrat. stěhovali jsme se od roku 2010 6× a pokažde jinam - at praha nebo podebrady a tak dál…strašně sem se styděla před kamaradama, byla to sila.ted jsme se usadili a sme tři mesice v byte 3+1 kde nas je 5 - mam pokoj s mladym brachou. přítel mamynikde neplatil nájem takže jsme se vždycky museli stěhovat. navíc mama byla těhotna ted mam roční ségru a mama nemůže do práce. Většinou se hádame kvuli němu…Odmalička jsem byla s mamou sama i s brachou a ted najednou takovej šok, že prostě ani nevim kde jsem doma. cely prazdniny jsem byla u přítele a doma se ani neukázala a to víte že mi mama i bracha chyběli ale nechtěla sem vidět jeho.nema nas rad, s ničim nam nepomůže, nezaplatil mi ještě školu za kterou dluží a slíbil mojí mámě že to zaplatí. a tak to splácím ja ze svého už tak totalně na nic platu… nevim kam jit - jestli zůstat doma apřežívat to všechno, cítím že nam tímhle mámazničila život…předtím měla de***a kterej nas zase mlátil… prostě si nevyberu.. Nevim co dělat - stěhovat se s přítelem zatim nemůžeme - nejsou na to takove finance aby jsme mohli najit byt, zaplatit kauce a nějaké to zařízení a t d…na to by jsme prostě neměli…na druhou stranu můžu bejt u přítele- akorat další problem jeho rodiče - mama alkoholička, nemá nikoho ráda, pořád nadava a to se taky nedá…:( já jsem už zoufala..rodinu mam na slovensku - babičky atd..ja tu v praze prostě nikoho ani nemám :( kolikrát uvažuju jestli mi ten život za to stojí…:'( jsem fakt smutná, jinak jsem byvala veselá, komik třídy, prostě ale ted to jde všechno z kopce..prostě nemůžu bejt ani tam ani tam… když jsem u přítele styska se mi za mamou a bráchou.. když jsem doma je tu ten ***** na kterém je vidět že nás s brahou nesnáší a chce aby sme vypadli…a další věc prostě že mama od něj nemůže pryč..mateřskou ma 3tisice..co by dělala… a ještěse ho občas i zastava že nevi co by bez něj dělala když mají mimino..ja už fakt nevim :((( :(

pokud bych ti mohla nějak pomoci tak dej vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.12 18:48

Děkuju holky, jste hrozně milé ja věděla že píšu správně..kamarádky které mam by to tak nepochopily přece jenom jsou v mém věku a prostě řeší něco jinyho než já…

S tím bydlením - já vím že jsou třeba pokoje které se dají pronajímat - ale ja mám ještě pejska - malého westíka a stim to je těžké už jsem jednou zkoušela takhle hledat si podnajem u někoho - jednu mistnost ale pejska nechtěli… Lilly je jako moje miminko a nedam na ni dopustit prostě to tak cítím.. mimo to z mého minimalního platu si platím ještě vlastně školu kterou mi naši nezaplatili a ředitelka chtěla volat už exekutory, dále si splácím provident - kterej si na moje jmeno vzal mamy přítel 10tisic a nesplatil to 2roky takže tam naskočilo 36tisíc a to taky splacim kazdy mesic protože on nepracuje a říka že na to nemá a že to mam splatit ja prej mi potom dá peníze …ja vim že to je blbost co říká no ale co mam dělat nenecham se zavřít:( nejhorší je že se dneska ten mamy přítel vratil po tydnu ze slovenska a ja ho neviděla 3 mesice jak jsem byla u přítele, a sotva mi před hodinou řekl ahoj.. nic jinyho..a mámě je to jedno že nam takhle zničila mládí -hlavně mě…je mi 21 a mám všude dluhy :‚( jen kvuli němu :‘(

• Citovat
  • Upravit
2435
24.9.12 18:52

Tak nebreč a začni se sebou něco dělat. nelíbí se ti tvůj život, tak s ním něco dělej. nevěřím, že by jste nezvládli se postavit ve dvou na vlastní nohy. zvládli to tisíce lidí před vámi, tak proč ne vy dva? vím o čem mluvím, na vlastních nohách jsem stála už v 16ti. nikdo mě nedotoval, co jsem si nevyřídila, to jsem neměla. takže věř, že ve svém věku máš dost možností si zařídit vlastní život. nebo na co čekáš, proč vůbec žiješ u rodičů? jsi dospělá a měla by jsi se o sebe začít starat sama, ne čekat, co ti mamka dá pod nos a jen si stěžovat. promin, že to píšu tak tvrdě, ale jinak se asi neprobereš, podle všeho jen hledáš důvody, proč to nejde. kdyby jsi chtěla, hledáš jak to udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
24.9.12 18:54
@Anonymní píše:
Děkuju holky, jste hrozně milé ja věděla že píšu správně..kamarádky které mam by to tak nepochopily přece jenom jsou v mém věku a prostě řeší něco jinyho než já…S tím bydlením - já vím že jsou třeba pokoje které se dají pronajímat - ale ja mám ještě pejska - malého westíka a stim to je těžké už jsem jednou zkoušela takhle hledat si podnajem u někoho - jednu mistnost ale pejska nechtěli… Lilly je jako moje miminko a nedam na ni dopustit prostě to tak cítím.. mimo to z mého minimalního platu si platím ještě vlastně školu kterou mi naši nezaplatili a ředitelka chtěla volat už exekutory, dále si splácím provident - kterej si na moje jmeno vzal mamy přítel 10tisic a nesplatil to 2roky takže tam naskočilo 36tisíc a to taky splacim kazdy mesic protože on nepracuje a říka že na to nemá a že to mam splatit ja prej mi potom dá peníze …ja vim že to je blbost co říká no ale co mam dělat nenecham se zavřít:( nejhorší je že se dneska ten mamy přítel vratil po tydnu ze slovenska a ja ho neviděla 3 mesice jak jsem byla u přítele, a sotva mi před hodinou řekl ahoj.. nic jinyho..a mámě je to jedno že nam takhle zničila mládí -hlavně mě…je mi 21 a mám všude dluhy :‚( jen kvuli němu :‘(

v dnešní době není jeden pes problém. jestli bys chtěla, kamarádka se psy ted hledá spolubydlící do krásného domku. a druhá kamarádka hledá někoho, kdo by s ní šel do nájmu. taky se dá řešit škola dálkově a začít víc pracovat. v praze ty možnosti jsou, jen nesedět a nebrečet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
24.9.12 19:00

Život za to stojí. Jsi mladá a máš ho právě před sebou. Jsi ale také už dospělá a vydělávající osoba. Máš dvě možnosti.

1. Pokud vyděláváš, jistě platíš doma nějakou tu režii, tedy spoluživíš bráchu, mámu, nejmladší ségru a toho parazita. Takže kromě povinností máš také svá práva. A ta práva si musíš prosadit a trvat na jejich dodržování.
  2. Pokud ovšem máš proti sobě obrovskou přesilu a nehneš s ní, je třeba se osamostatnit. Začátky nebudou jednoduché, ale zvládneš to. Jediné, co chápu, že tě může zrazovat je, co bude s tvými sourozenci.

Víš, dokud budeš finančně podporovat maminku, nebude mít potřebu řešit její situaci a ráda bude nutit i tebe, aby živila i jejího nápadníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.12 19:02

Nebuď tak tvrdá.. Ono to není lehký když do 18 bydlíš jen s mamou a brachou, tisíc kilometru od rodiny, pak si najde chlapa kterej jen buzeruje, na mámu i na mě napsal spoustu dluhů a ja se z toho mám vysekat z mizernyho platu kde splacim mesice provident 3000 abych to mela za rok v klidu, a ještě k tomu mesicne 3000 za skolu aby na mě nepodaly žalobu? a mě zbydou 4tisice a můžu si jít pískat to mě nevezmou ani do podnájmu, a ani bych neměla co jíst. Přítel je policajt ale teprve dodělává školu - bere plat ale minimální…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.12 19:05

A to jsem ještě nenapsala že doma platím další 3 tisice… me zbyde cca 2 tisice na cely mesic a z toho ja si skromně nějak žiju…ale abych se osamostatnila to není tak lehký… když mám všechnypryč a není tu nikdo kdo by mi jaksi poradil, kdo by mě jaksi podpořil… Granda kecat se ti to umí ale to že nestojím v lehký životní situaci to už nějak nevnímáš..navíc nechodím už do školy, pracuju, akorat si splacim školu kterou ten mamy přitel nedokazal zaobstarat i když mi a mámě to slíbil

• Citovat
  • Upravit
5453
24.9.12 19:08
No tak ty 3 tisíce doma by ti odpadly :nevim:.Promin, ale taky mi přijde, že řešíš spíš proč to nejde :think:.
@Anonymní píše:
A to jsem ještě nenapsala že doma platím další 3 tisice… me zbyde cca 2 tisice na cely mesic a z toho ja si skromně nějak žiju…ale abych se osamostatnila to není tak lehký… když mám všechnypryč a není tu nikdo kdo by mi jaksi poradil, kdo by mě jaksi podpořil… Granda kecat se ti to umí ale to že nestojím v lehký životní situaci to už nějak nevnímáš..navíc nechodím už do školy, pracuju, akorat si splacim školu kterou ten mamy přitel nedokazal zaobstarat i když mi a mámě to slíbil
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí