Jahelné vločky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
48
18.9.06 17:34

Jahelné vločky

Zdravím všechny maminky, které si umějí poradit se zdravou výživou. Potřebuji poradit… Koupila jsem si jahelné vločky od Alnatury /DM/ a nejsem si moc jista jejich správnou tepelnou úpravou. Máme doma 10ti měsíčního chlapečka a moc ráda bych mu je připravila. Pokud někdo máte i nějeký recept, budu moc ráda, když se o něj budete chtít podělit.
Moc děkuji za odpověď :) Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
292
18.9.06 18:20

ahoj

nas maly je miluje…

uvarim je ve vode (jako ryzi)…ale staci nechat povarit par minutek(do meka) a pridavam do masozeleninoveho jidla jako prilohu…mrnous to ji lepe jak ryzi…

nebo povarim ve vode (opet par minutek)…vody tam tak akorat,aby to byla ridsi kase…necham mirne vychladnout,vmicham Sunar,Nutrilon (co je na sklade…normalne kojim,UM davam jen do kasi apod.)…a je vyborna mlecna kase…muze se osladit trochou Glukopuru (ja nedavam)…nebo rozmackej banan a vmichej do teple kase nebo trochu ovocne presnidavky nebo jogurt…to pak je mlecno-jogurtova

nebo povarim ve vode na takovou ridsi kasi,necham vychladnout,dam do sklenicky do lednicky (max.2dny) a pridavam do presnidavek (aby byly hustsi a hutnejsi…vice zasyti) nebo do rozmackaneho ovoce nebo do jogurtu..

tak doufam,ze i vasemu chlapeckovi to zachutna a ze jsme ti trochu pomohli…

Jaana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
18.9.06 21:12

Ja je davam do jidla- polevky tesne pred dovarenim. Treba na posledni 3 minutky a pak priklopim a ony dojdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
19.9.06 13:09

Ahoj.

Používám instantní od Rh Natur - jáhlové, pohankové a rýžové vločky - nemusí se vařit (nebo přidají před dovařením jídla), stačí zalít horkou vodou nebo vývarem. Používám jako přílohu do směsí zeleniny a masa všeho druhu, jdou do dušené mrkve… Dneska jsem je normálně nasypala do krémové zeleninové polívky a nechala odstát. Petfektně jídlo zahustí - Radim už jí trochu samostatně.

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
20.4.13 16:57

jáhlové vločky od Alnatury z DM

Ahoj holky, koupila jsem jáhlové vločky v DM od Alnatury a etiketu v drogerce jen přelétla a pak doma čtu, že to obsahuje stopy vlčího máku, jader atd… tak si říkám, jestli je to vhodné uvařit do příkrmu skoro 8mi měsíčnímu dítěti… kupujete někdo tyto vločky a vše OK? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
20.4.13 17:29

@evulkanov dávala jsem je od cca 7 měsíce. ono se to zpracovává ve stejném závodě tak to tam napsat musí, kvůli alergii, protože může dojít k potencionální kontaminaci, ale my problém nikdy neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
20.4.13 18:01

@paola white díky. a muzu se zeptat, jak jsi je pripravovala? nebo jestli jsi je davala napr.do zeleninoveho prikrmu na obed. nevim zatim, kam je dat:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
20.4.13 18:09

@evulkanov jj dávala jsem je jako přílohu k zelenině a časem i k ovoci na svačinku. jáhly můžeš dát jak slané tak sladké a můj syn je miluje. dneska je měl na sváču jen se sladem :)

přesto, že píšou, že už se proplachovat nemusí, tak se mi stejně zdáli trochu hořké takže jsem je dala do studené vody a nechala jít do varu, pak už jen sliješ a je hotovo. normální celé jáhly nechávám provařit 2×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
23.4.13 09:19

@paola white ale ty jáhelné vločky z DM od Alnatury jsou celozrnné… to by asi 8 mes.mimi jeste nemelo… kupuju neco a porádně nečtu:-( koupila jsem tam i ovesné a taky jsou celozrnné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí