Jahody v 15 mesiacoch
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jahody v 15 mesiacoch
Ahojte, chcem sa spýtať či už môžem dávať čerstvé jahody 15 mesačnej dcére, už ich jedla párkrát, neosypala sa a hrozne jej chutili. Totiž známa tvrdí, že sa nemôžu kvôli semienkam, ktoré dráždia žalúdok, ale ja som o tom nikde nepočula. Vy ste už dávali v tomto veku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
já bych už klidně dala, taky je malé zkouším, ale moc je nejí, stejně jako jiné ovoce ![]()
Nedoporučují se moc brzy hlavně kvůli alergiím, takže pokud jsi vyzkoušela aje to v pohodě tak bych se nebála. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja uz jsem taky zkusila. Resp. Davidek si to vyzkousel sam, proste mi tu jahodu sebral se stolu a strcil ji i s listeckem do pusy. Reakce nebyla zadna, takze davam a chutnaji mu. ![]()
Hlidam mu ale mnozstvi, aby se neosypal ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja bych je dala,jahody se nedoporucuji protoze jsou velky alergen ale pokud po nich neni osypana tak proc ne.
Nase mala je zacala jist pred 3 mesici a dokaze snad snist i pul kila na posezeni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
Ellince moc chtnají, ale může jich jen pár, když jich sní víc, tak se jí rapidně zhorší ezkém
Ona je právě moc nemůže ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, memu brouckovi Kubiskovi chutnaji, je mu skoro 8mesicu a jahody ji cca 3 tydny, ale ty ze zahrady bez jakych koliv chemikalii. A ja jsem je zkoušela nejdřive kousicek, pak dva a ted jsme na 5ks jahudek denne, bohužel už začal lezt, takze si je utrehne nemyte na zahrade…ale nic mu to nedela… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my je dali taky uz ted v 11 mesicich, zkusila jsem maly kousek jestli se neosype a bylo to ok, takze davam
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky jsem dala, dispozice k alergiím nemá. zkusila jsem jdnu, další den dvě. a OK.
- Citovat
- Upravit
Před 2 týdny měl mates poprvé jahody…neosypal se a jak mu jedou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
proč ne. pokud se po nich dítě neosype, může je jíst. je to ovoce, je to zdravé. v 15 m je dost stará na jakékoliv ovoce.
upřímně, hrozně mě štve, jak pořád přemýšlíme, jestli tohle můžeme dát nebo ne. neříkám skladkosti apod., ale ovoce? kam jsme se dostali? přemýšlet jestli je nějaké ovoce /nebo zeleniny pro dítě vhodná? nemůžeme přeci děti držet na prebabrikovaných sušených „dětských“ výrobcích.. - na tom nic zdravého nevidím..
tím nemyslím nikoho tady, konkrétně, to ne, rozhdoně to není nic prosti zakladatelce, chápu, že se chce ujistit,tak mě prosím nekamenujte ![]()
spíš mě to napadlo obecně, vzpomněla jsem si na různé „rady porady“ svých známých, o všem možném co se výživy týká.. je zajímavé se nad tím zamyslet, kam až jsme se dostali.. jako společnost..že nás to vůbec napadne, ..
omlouvám se za výlev ![]()
a přeju holčičce dobrou chuť! jahody jsou prostě bezvadné!!! mňáám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ďakujem za reakcie, aj ja som myslela, že v tomto veku už nejaké semienka z jahôd nebudú dráždiť žalúdok, a to by sa snáď prejavilo po zjedení.
A malej fakt strašne chutia a ja sa teším, že konečne zje nejaké ovocie ovocie s takou chuťou, prikladám foto ![]()
A riešiť čo môžu a čo nemôžu jesť musíme bohužiaľ kvôli tým nešťastným alergiám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Munz, jenže alergie může být prakticky na cokooliv! můj manžel má alergii kupříkladu na jablka, která jsou ovocem první volby.. a jahody jí naprosto v pohodě. takže ano, řešit, ale v tom smyslu, že když se mi dítě osype, budu pátrat po čem.. ale fakt to může být cokoliv. znám jednu holku, co je alergická na banán, jinýho člověka co na brambory, dokonce i na mrkev! takže právě proto mě to vždycky zarazí..
no a pak taky záleží na závažnosti projevů.
jsou určité teorie, které naopak tvrdí, že imunita se musí trénovat, a že se amjí podávat - kontrolovaně, až po určité době, - i potraviny, na které dítě reagovalo osypáním.. tělo si je pak zapamatuje a je větší šance, že začne reagovat normálně.. často to totiž vlastně není ani klasická alergie, ale pouze nezralost těla, systému, proto to chce zkusit znovu a znovu… (jenže dneska je všechno hnedka alergie..
)
no a někdy to může být i reakce na nějaký pesticid nebo tak.. třeba já, a rajčata,..
ta fotka je super!
ať chutná!!
vojta taky jahody miluje. prvně je měl v létě, takže 8-9m.. vloni jedl jen černé ovoce,
takže ostružiny, borůvky, a černý rybíz - a pak kupodivu ksyelý bílý rybíz..letos jahody zase vedou..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš už je měl, a je mu teprve 7 měsíců a v pohodě. Alergii může mít na cokoliv, tak pokud to nevyzkouším, niky to nezjistím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky jahody dáváme už od loňska, to bylo malé ca 8 měsíců, takže proč ne, neosypala se, tak je jí a miluje je
Na zahradě si je teď trhá sama:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo tady jahodová a jak chutnaj ![]()
mates miluje jahody,rajčata,okurky.....
- načítám...
- Citovat
- Zmínit