Odkdy brčko pro miminko?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Odkdy brčko pro miminko?
ahoj maminky,
psala jsem dřív, že máme velký problém s nepitím a sleduju i podobné diskuse a řada z vás odpovídala, že máte dobrou zkušenost s hrníčkem s brčkem nebo s brčkem…
Odkdy myslíte, že je dítě schopné brčko použít? my máme sedm měsíců a ještě nesedíme, krmí se v pololeže na lehátku. Do ručky lahev nebere.
Viděla jsem v DM takovou lahev s brčkem, ale přijde mi velká a buclatá. A normální brčko asi těžko.
Chtěla bych brčko zkusit, ale vůbec nemám představu jak a v čem, apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Syn má 8 měs. a brčko zvládá asi 14 dní. Také nesedí, jen se plazí. V tom není problém, vždy mu to přidržím, on potáhne. Přes den potáhne tak 100-150 ml maximálně vody nebo čaje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kluk ho měl od 7m, dřív jsem ho neměla, ale možná by to zvládl. V 8mi měsících pak zvládnul i normální brčko. Nejdřív měl Nuby sportovní lahev s brčkem. http://www.zbozi.cz/items?…
To se muselo nahybat a dalo se pít v leže na zádech. Ale kluk na zádech mimo spánku odmítá být, tak jsem musela koupit to z DM, aby mohl pít když je na břiše.
- Citovat
- Upravit
My mame tenhle http://www.mimibazar.cz/foto.php?…& tab=8 asi dva mesice… predtim uz asi mesic pila z normalniho brcka s tatou rano kefir, musi totiz vzdycky ochutnat, co ma k snidani
, prisla na to nejak sama… do te doby jsme bojovaly s nekolika ruznymi hrnky, bez uspechu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše Terka brčko nechtěla vůbec, měla pak taková ta „cuncátka“ a po roce volně přešla na kelímek. Prostě to brčko neuměla dát do pusiny a to jsme těch brčkových flašek měli hodně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus to a uvidíš… za to přece nic nedáš a třeba budeš překvapená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nám výborně pomohl hrneček Farlin 4v1,, máš tam savičku, pak takový tréninkový jakoby náústek, brčko silikonové krásně měkoučké a nakonec můžeš používat jako hrneček, kterým se nepoleje je tam taková pojistka jen s malou dírkou takže mu to neteče rychle.
Brčko asi na 3tí pokus krásně zvládáme, flaštičky mi nebral nikdy, jen prso.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ten farlin vypadá zajímavě. A za barákem máme jejich prodejnu
Díky za tip!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
moje maldší cácora zvládla brčkatou flakšku asi v 8 měsícíhc. viděla, že z ní pije ségra, tak na to ryhle přišla
ale bacha na ty falšky z DMka, tam je ještě ventil, takže se musí pít přes dost velký odpor. na začátek bych zkusila něco z čeho to půjde líp. ale zase ty DMkové flašky netečou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
máme lahvičku z KIKA nábytku - za 99,– je super. Poprvé jsme ji zkusili včera a stačil den a Adélka pít umí. Je jí 10m, ale možná by to zvládla i trochu dřív.
- Citovat
- Upravit
Ahojky. Naší slečně bude za týden 15 měsíců a pořád mi pije jen z flašky s cumlem. Máme doma hrníček s brčkem, tak jsem jí to zkusila dát, ale ona do toho jen kouše. Jak jí to mám naučit? Díky
- Citovat
- Upravit
veselabaculka píše:
Ahojky. Naší slečně bude za týden 15 měsíců a pořád mi pije jen z flašky s cumlem. Máme doma hrníček s brčkem, tak jsem jí to zkusila dát, ale ona do toho jen kouše. Jak jí to mám naučit? Díky
Ahoj, já to nijak neučila, dala jsem jí ten hrneček ona si s nim hrála,kousala do něj a pak najednou přišla na to k čemu to je
Chce to asi trpělivost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
veselabaculka píše:
Ahoj. Chce to trpělivost
. Já jsem to zkoušela tak, že jsem nabrala do brčka vodu (nebo co jí dáváš pít), nahoře ucpala prstem, aby mi nevytekla, spodní konec brčka strčila Marušce do pusy a horní konec brčka pustila. Tím jí voda vytekla do pusinky a Mája zjistila, že je to na pití. Pak už to jen zkoušela, jak to udělat, aby to pití z toho dostala
. Měli jsme hrneček netekoucím brčkem, tak jsem to nejdřív zkoušela s normálním brčkem a pak jí dala ten hrníček. Nakonec ale radši pije z hrníčku z Ikea - dvojbalení (ale tekoucích hrnečků) stojí myslím 59Kč a je super
. Oproti netekoucím hrnečkům se dobře čistí, takže jí do nich dávám UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit