Jak bojovat se stresem

Anonymní
4.11.20 21:47

Jak bojovat se stresem

Holky, jak bojujete se stresem? Ráda bych se ho chtěla zbavit. U mě se projevuje vždy, když něco nestíhám (začne mě tlačit žaludek, zpomalí se trávení, pálí mě žáha, někdy i hlava, potím se). Už to trvá delší dobu, nikdy mě nic jen tak nerozhodilo. Chci to změnit, žít zase klidnější život, bez stresu a neničit si takhle zbytečně zdraví, přece jen máme jedno. Provází mě to skoro každý den a už to tak nechci. Vím, že je to všechno v mé hlavě, ale občas je to prostě těžké. Kdo nezažil, nepochopí. Prášky brát nechci, k psychologovi nechci chodit, chci se s tím vypořádat nějak sama a proto ráda uvítám vaše tipy, jak se z toho všeho nezbláznit a být v klidu.
Děkuju za každou radu. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
103
4.11.20 21:55

A jak odpočíváš? Co myslíš, že tě tak stresuje? Covid období, nebo vztahy?
A ono taky záleží na tom, jestli máš dost času každý den se na nějaký čas prostě vypnout, být jenom sama pro sebe.
Chronický stres málokdo unese dlouhodobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
4.11.20 22:09

@Kristi9 přesně tak to dlouhodobě se trápit nedopadne dobře. Na psychologovi není nic špatného a hodně to pomůže vím o čem mluvím. Chce mít pevný harmonogram a režim na nic nespěchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
4.11.20 22:10

1. jedna linie je přestavět si věci v hlavě a nepřidělávat si zátěž vlastním vypsychováním se. Plus se hodí věci jako umět si říkat o pomoc, umět si hlídat vlastní hranice a nepřetěžovat se a umět řešit konflikty včas a konstruktivně.

2. druhá linie je držet slušnou životosprávu - zejména pohyb a spánek, prostor na regeneraci a mít život postavený na více věcech, takže když jedna je zrovna složitější, tak z těch ostatích se čerpá energie.

3. a třetí line je pak při prvních známkách zvýšené zátěži zažít používat cílené komenzační mechanismy.

Mrkni třeba do téhle knihy - je dost praktická

http://www.antikvariat-smichov.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
4.11.20 22:19

Je to tak. Dost žen se snaží vypadat dokonale, dokonale uklízet, dokonale uvařit, dokonale se postarat o dítě, a pak skončí jako vyčerpaná a zničená. A pak ještě něco chce chlap, který nedělá nic, nebo jen trochu, to zas chlapy neházím do jednoho pytle.
Prostě se nesnažit být super žena. To je akorát na prášky.
A jak už tu některá psala, říct si o pomoc. Nikdo všechno nezvládne sám. A když to vezmu z globálu, schopný chlap se taky dovede postarat o dítě, a nemusím mít strach, že to nedá. A já si dám kafe a nohy na stůl, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
4.11.20 22:28

A ještě mě napadlo, že na totální stres stačí nevyhovující vztah. To dovede zamávat s psychikou víc než dost. Sama to tak teď mám. Špatný chlap je stresorem sám o sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
5.11.20 15:33

Uz sa opakujem. Ne nerobim reklamu na Gynex 😀, ale mne strasne pomohol. Mala som az pocity uzkosti a totalneho vyhorenia z prace, po 2 tyzdnoch som bola uplne v pohode, nic ma nenastvalo, nerozhodilo a zacalo mo byt o poznanie lepsie a samozrejme zmena prostredia a dopriat si dovolenku a odpocinok (co je teraz mozno tazsie, ale nie nemozne).
Drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
5.11.20 15:56

@Lu_Muerta Gynex ti pomohl na psychiku?
Já ho mám na srovnání cyklu, na psychiku by mě nenapadl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
5.11.20 16:20

@Kolarkaa ano, on je dobry na milion veci, psychicka pohoda bola tiez medzi ucinkami. Cyklus mi teda moc neupravil, mavala som MS kazde 2 tyzdne, myslela som si, ze zo stresu, kazdopadne na stres zabral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
7.11.20 19:53

Ahoj…vím co by ti mohlo pomoci, když tak pisni do zpráv :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
7.11.20 20:02

Kromě výše popsaného bych ještě doporučila úplně jednoduché hluboké dýchání do břicha. Pár minut, klidně několikrát denně, to mám od doktorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová