Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych se nebála, že je to vadná šarže. Nemohli by si dovolit něco takového poslat do oběhu. Sama beru léky, které kdysi bývaly matné, kropenaté a dnes jsou lesklé a čistě bílé. Mrkla jsem na příbalák a přidali nějaké pojivo, proto ta změna vzhledu. Můžeš se zeptat i magistra v lékárně, on by to mohl vědět, nebo někde dohledat.
Dobrý den, chci se zeptat těch kteří užívají Rivotril 0 5. Už na nich není vyražené Roche, je tam prázdné místo a 0,5. Vypadá to jako by to zapomněli vyrazit nebo změnily vzhled? Trochu mě to po těch letech zarazilo. Díky.
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat těch kteří užívají Rivotril 0 5. Už na nich není vyražené Roche, je tam prázdné místo a 0,5. Vypadá to jako by to zapomněli vyrazit nebo změnily vzhled? Trochu mě to po těch letech zarazilo. Díky.
Podívej se do příbalového letáku, tak to bývá popsané.
@Evkad tam to bohužel není, minulé balení bylo normální a najednou změna
Popis přípravku:
Rivotril 0,5 mg: ploché světle oranžové tablety se zkosenými hranami o průměru 8 mm, opatřené na jedné straně vyraženým kódem 0,5, na druhé straně půlicí rýhou. Tabletu lze rozdělit na stejné dávky.
Mimo téma, ale zarazilo mě, že uvádíš „po těch letech“ Ty ho bereš několik let?
@Anonymní píše:
já jsem se zase lekla, že tobě se změnil vzhled po těch tabletách ![]()
@stinga píše:
já jsem se zase lekla, že tobě se změnil vzhled po těch tabletách
To jsem si také myslela.
@Zeoli spíše je to o pravidelnosti asi.
Také mám napsaný Rivotril deset let (na záškuby), beru tak tři tablety do roka a určitě bych si rozdílu nevšimla, neboť zrovna toto když potřebuji, beru v noci.
Kdo bere tablety pravidelně, tak si všimne.
Já takhle náhodně kdysi došla na to, že mi v lékárně vydali silnější jiné léky - na pohmat byly jiné.
Dobrý den, chci se zeptat těch co berou Rivotril 0,5 jestli si všimli že tablety použitelné do roku 2025 mají jiný vzhled. Jsou lesklé a tmavší. Není to nějaká vadná šarže nebo je to u těch nových normální? Díky za odpovědi.