Jak by se nemělo rodit

36544
22.10.11 18:02

Jak by se nemělo rodit

Narazila jsem na FB na zajímavý odkaz na video - Úrazy novorozenců při porodu a zaráží mě, že když je to vlastně všechno špatně, proč se tak rodí dál 8-o a že poloha na zádech je tak nebezpečná, to jsem nevěděla, fakt mě to překvapilo. Věděly jste to, nebo jsem jen já tak nevědomá? :lol:
Toto video mě dojalo a zároveň rozčílilo :nevim:

Těhulky by se na to něměly raději koukat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sterezie
22.10.11 18:13

až se mi to načte, tak o tom ráda podiskutuju :-P

• Citovat
  • Upravit
19692
22.10.11 18:17

Ahoj,je to hrozne.Hodnekrat jsem cetla,ze rodit na zadech je neprirozene,ale nikdy jsem si nedokazala predstavit co to muze zpusobit. :cry: :cry: :cry:
Holky co vas teprv porod ceka,tak se radsi na to nedivejte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
22.10.11 18:20

Já jsem těhule ale chci to vidět.Ale neuvidím,mám net v mobilu a tam mi to nenačte:-/

• Citovat
  • Upravit
9219
22.10.11 18:23

Ja tedy nevim proc by se tehule nemeli divat :nevim: prave naopak jen at to skouknou a pak si reknou, ze chteji menit polohy a ne jen lezet a na co davat bacha..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
22.10.11 18:24

Měla jsem kdysi sousedku před 13lety, a jejímu synovi se to stalo…možná ne přesně tohle, měl asi zlomenou klíční kost, nicméně, měl nepohyblivou ruku, měla s ním pravidelně cvičit, a strašně to zanedbávala, necvičila. Naposledy jsem malého viděla v jeho roku a čtvrt, stále stejně ruka nepohyblivá..Pak jsme se přestěhovali, tak už nevím, jak s tím vyrůstal.
No, u nás to je stále zažité poloha na zádech, jak už řekl ten lékař, díky tomu, že s ležící rodičkou je nejméně práce, je po ruce porodníkovi, má kapačku, leží, je monitorována..Tak co by se obtěžovali s ní manipulovat, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
22.10.11 18:33

Video jsem zkoukla a musím říct, že to ve mě zanechalo velmi smutný dojem. Věděla jsem, že porod na zádech je absolutně nevhodný, ale že může dojít až k takovým zraněním. No upřímně jsem ráda, že mám porod za sebou, malá je v pořádku a na druhý se připravím úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4762
22.10.11 18:34

já třeba románka rodila v polosedě…holky,koukat s nebudu,ale názory mě zajímají..a teda v jaké poloze se dá ještě rodit,mě napdaá právě jen ta v polosedě a na zádech :roll: :roll: 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
22.10.11 18:38
mamcapavca píše:
já třeba románka rodila v polosedě…holky,koukat s nebudu,ale názory mě zajímají..a teda v jaké poloze se dá ještě rodit,mě napdaá právě jen ta v polosedě a na zádech :roll: :roll: 8-o

Polosed ve videu snad taky označili za nevhodný. Dá se rodit v kleče, na všech čtyrech, ve stoje (ale o tom jsem četla, že málo rodiček zvládne), na bobku. Tohle jsou přirozené polohy a pracuje při porodu gravitace :-).

Příspěvek upraven 22.10.11 v 18:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
22.10.11 18:39

Jo, věděla jsem, že porod na zádech s nohama nahoře je nepřirozený a je to vlastně tlačení do kopce, nevěděla jsem, že to může mít takovýhle následky, navíc vím, že pokud se rodí v jiné poloze, tak je menší šance na nástřih, že je zbytečný. Proto nechci takto rodit a nejpřirozenější mi přijde porod do vody a nebo v tom dřepu. Je to smutný, že doktoři preferují tento způsob porodu, který je tak zastaralý! Jsem těhotná a můj první porod byl císařem a děsím se druhého, že mě nenechají rodit jinak než takto, v leže s nohama nahoře. Není to tím že jsem toto video viděla. Jen mě to utvrdilo v tom co jsem si myslela :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4762
22.10.11 18:41
medulinkax píše:
mamcapavca píše:
já třeba románka rodila v polosedě…holky,koukat s nebudu,ale názory mě zajímají..a teda v jaké poloze se dá ještě rodit,mě napdaá právě jen ta v polosedě a na zádech :roll: :roll: 8-o
Polosed ve videu snad taky označili za nevhodný. Dá se rodit v kleče, na všech čtyrech, ve stoje (ale o tom jsem četla, že málo rodiček zvládne), na bobku. Tohle jsem přirozené polohy :-).

a přitom bych aji myslela že přirozené je to právě v polosedě a v leže že opravdu se i maminka nejmín nadře,přece jen v kleče,se momentálně neudržím,mám nateklé nohy a vystupují mi i křečáky a bolí mě nohy děsně a rodit s bolavými nohy několik hodin,no nevím no a na čtyřech to si jaksi nedovedu představit :think: a na bobku to by ymi nejspíš dr omítl s tím že nebude podemnou klečet on :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4762
22.10.11 18:44
Pettulle píše:
Jo, věděla jsem, že porod na zádech s nohama nahoře je nepřirozený a je to vlastně tlačení do kopce, nevěděla jsem, že to může mít takovýhle následky, navíc vím, že pokud se rodí v jiné poloze, tak je menší šance na nástřih, že je zbytečný. Proto nechci takto rodit a nejpřirozenější mi přijde porod do vody a nebo v tom dřepu. Je to smutný, že doktoři preferují tento způsob porodu, který je tak zastaralý! Jsem těhotná a můj první porod byl císařem a děsím se druhého, že mě nenechají rodit jinak než takto, v leže s nohama nahoře. Není to tím že jsem toto video viděla. Jen mě to utvrdilo v tom co jsem si myslela :-(

já o porodu vedený do vany uvažuji celé těhu,ale naše nemocnice s tím nemá nejspíš mnoho zkušeností,ikdyž to nabízejí..co jsme našla tak prý jen takto odvedený několik málo a to zhruba 10 porodů za poslední 2 roky :zed: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
22.10.11 18:45
mamcapavca píše:
medulinkax píše:
mamcapavca píše:
Polosed ve videu snad taky označili za nevhodný. Dá se rodit v kleče, na všech čtyrech, ve stoje (ale o tom jsem četla, že málo rodiček zvládne), na bobku. Tohle jsem přirozené polohy :-).
a přitom bych aji myslela že přirozené je to právě v polosedě a v leže že opravdu se i maminka nejmín nadře,přece jen v kleče,se momentálně neudržím,mám nateklé nohy a vystupují mi i křečáky a bolí mě nohy děsně a rodit s bolavými nohy několik hodin,no nevím no a na čtyřech to si jaksi nedovedu představit :think: a na bobku to by ymi nejspíš dr omítl s tím že nebude podemnou klečet on :zed: :roll:

Ono je to i v tom videu, že pánev se vleže zúží o 30%, což může být u některých žen problém. Já jsem se třeba otevřela po procházce na záchod a zpět. Dělalo mi dobře stát a nebo se uvolňovat na bobku. Ono můžeš být i o někoho opřená, držet se žebřin. Když jsem koukala na video porodu, kde byla nějaká výše zmiňovaná poloha, tak maminka většinou klečí a je opřená o sedačku (či něco) a PA sedí za ní a jen kontroluje hlavičku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4762
22.10.11 18:49

aha..tož dovedu si to teda apson předstvait…určitě je to vhodnější když tak nad tím přemýšlím ted..no asi ještě sepíšu porodní plán jak tak na to koukám :roll: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
22.10.11 18:51
Ahojky, přesně tohle jsem měla já, zlomenou klíční kost a nepohyblivou ruku, ale mamka se mnou poctivě cvičila, takže ve dvou letech jsem už normálně rukou pohybovala. Vubec to na mě nezanechalo následky. Ale je to děs teda,musim mamce to video poslat, ona si pořád vyčítá, že mě blbě tlačila.
pannda píše:
Měla jsem kdysi sousedku před 13lety, a jejímu synovi se to stalo…možná ne přesně tohle, měl asi zlomenou klíční kost, nicméně, měl nepohyblivou ruku, měla s ním pravidelně cvičit, a strašně to zanedbávala, necvičila. Naposledy jsem malého viděla v jeho roku a čtvrt, stále stejně ruka nepohyblivá..Pak jsme se přestěhovali, tak už nevím, jak s tím vyrůstal.
No, u nás to je stále zažité poloha na zádech, jak už řekl ten lékař, díky tomu, že s ležící rodičkou je nejméně práce, je po ruce porodníkovi, má kapačku, leží, je monitorována..Tak co by se obtěžovali s ní manipulovat, že?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí