Jak by se nemělo rodit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8939
22.10.11 18:52
mamcapavca píše:
aha..tož dovedu si to teda apson předstvait…určitě je to vhodnější když tak nad tím přemýšlím ted..no asi ještě sepíšu porodní plán jak tak na to koukám :roll: :think:

Já jsem si vzpomněla, že v tom videu říkali hezké přirovnání :mrgreen:. Porod je přirovnáván k tomu, když jdeš na velkou, no a jak řekla paní, k tomu si taky nelehneme a nepřivážou nám nohy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
22.10.11 18:53
mamcapavca píše:
Pettulle píše:
Jo, věděla jsem, že porod na zádech s nohama nahoře je nepřirozený a je to vlastně tlačení do kopce, nevěděla jsem, že to může mít takovýhle následky, navíc vím, že pokud se rodí v jiné poloze, tak je menší šance na nástřih, že je zbytečný. Proto nechci takto rodit a nejpřirozenější mi přijde porod do vody a nebo v tom dřepu. Je to smutný, že doktoři preferují tento způsob porodu, který je tak zastaralý! Jsem těhotná a můj první porod byl císařem a děsím se druhého, že mě nenechají rodit jinak než takto, v leže s nohama nahoře. Není to tím že jsem toto video viděla. Jen mě to utvrdilo v tom co jsem si myslela :-(
já o porodu vedený do vany uvažuji celé těhu,ale naše nemocnice s tím nemá nejspíš mnoho zkušeností,ikdyž to nabízejí..co jsme našla tak prý jen takto odvedený několik málo a to zhruba 10 porodů za poslední 2 roky :zed: :roll: :roll:

Právě, že porodnice s porody do vody zkušenosti nemají, tady u nás v okolí žádná a žádná to nenabízí a Vrchlabí je pro mě sakra daleko. Mam poblíž 3 porodnice, přičemž 2 z nich neumožňují jinou polohu než tuto na zádech :cert: Ta třetí sice umožňuje nějaké alternativy, ale taky je často nepraktikují :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4762
22.10.11 18:54
medulinkax píše:
mamcapavca píše:
aha..tož dovedu si to teda apson předstvait…určitě je to vhodnější když tak nad tím přemýšlím ted..no asi ještě sepíšu porodní plán jak tak na to koukám :roll: :think:
Já jsem si vzpomněla, že v tom videu říkali hezké přirovnání :mrgreen:. Porod je přirovnáván k tomu, když jdeš na velkou, no a jak řekla paní, k tomu si taky nelehneme a nepřivážou nám nohy :-)

to je ale logické to je je pravda :pankac: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4762
22.10.11 18:56
Pettulle píše:
mamcapavca píše:
Pettulle píše:
Jo, věděla jsem, že porod na zádech s nohama nahoře je nepřirozený a je to vlastně tlačení do kopce, nevěděla jsem, že to může mít takovýhle následky, navíc vím, že pokud se rodí v jiné poloze, tak je menší šance na nástřih, že je zbytečný. Proto nechci takto rodit a nejpřirozenější mi přijde porod do vody a nebo v tom dřepu. Je to smutný, že doktoři preferují tento způsob porodu, který je tak zastaralý! Jsem těhotná a můj první porod byl císařem a děsím se druhého, že mě nenechají rodit jinak než takto, v leže s nohama nahoře. Není to tím že jsem toto video viděla. Jen mě to utvrdilo v tom co jsem si myslela :-(
já o porodu vedený do vany uvažuji celé těhu,ale naše nemocnice s tím nemá nejspíš mnoho zkušeností,ikdyž to nabízejí..co jsme našla tak prý jen takto odvedený několik málo a to zhruba 10 porodů za poslední 2 roky :zed: :roll: :roll:
Právě, že porodnice s porody do vody zkušenosti nemají, tady u nás v okolí žádná a žádná to nenabízí a Vrchlabí je pro mě sakra daleko. Mam poblíž 3 porodnice, přičemž 2 z nich neumožňují jinou polohu než tuto na zádech :cert: Ta třetí sice umožňuje nějaké alternativy, ale taky je často nepraktikují :roll:

holky jste mě donutili se zamyslet…já bych nikdy neuvažovala takto.jak vést druhý porod..nikdy mi nepřišlo nenormální rodit v leže či polosedě,ale určitě to něco do sebe bude mít,takže tentorkráte se budu zajímat víc… :think: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
22.10.11 18:56
mamcapavca píše:
medulinkax píše:
mamcapavca píše:
Já jsem si vzpomněla, že v tom videu říkali hezké přirovnání :mrgreen:. Porod je přirovnáván k tomu, když jdeš na velkou, no a jak řekla paní, k tomu si taky nelehneme a nepřivážou nám nohy :-)
to je ale logické to je je pravda :pankac: :palec:

Je to fakt a tou gravitací to jde snáz. No, každopádně si tuto polohu nebudu chtít nechat vnutit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
22.10.11 18:59

mamcapavca: já i u prvního dítka měla napsaný porodní plán, ale byl mi prd platný a stejně myslim, že to doktoři posrali (pardon) protože do mě cpali všelijaký prášky a já nevim co všecko a nakonec po vyvolání a 4h kontrakcí udělali sekci. Už tam u něho jsem věděla, že nechci prodělat nástřih a nechci rodit v leže s nohama bůhví kde a chtěla jsem rodit na porodní stoličce, ale tu tam bohužel neměli, tak v nějaký jiný alternativě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9403
22.10.11 19:00

ještě že jsem to neviděla před druhým porodem,protože nevím,jestli bych si v Hradecké porodnici mohla zvolit něco jiného než ležáka,ale možná bych právě proto zvolila Vrchlabí,takže ted už vím,že kdyby byl někdy třeťáček,tak jdu do Vrchlabí-pokud ho nezruší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2819
22.10.11 19:04

Holky já čekám mimi a taky jsem na to koukla, člověk by měl vědět co se může stát - jinak taky plánuju rodit spíš v polosedě kde se ta poloha bude podobat aspoň torchu tomu „dřepu“ protože v leže si to fakt nedovedu představit. Na porodním boxu máme křesla, kde se dá rodit asi v 10ti různých polohách tak uvidíme jak dopadneme. Ale tohle „tahání“ za hlavičku a pomoc miminku ven je stejné jako teď nedávno někde na netu bylo, že když PA rodičce tlačí nebo „skáčou“ na břicho tak můžou způsobit prasknutí dělohy … u všeho je něco a rodičce to v tu chvíli ani nedojde, bere to že tomu rozumí a odvedou skvělou práci a je ráda, že to má zasebou. To horší a všechno může přijít až se z toho trochu vzpomatuje no, to je fakt :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4762
22.10.11 19:10
Kamčatka21 píše:
Holky já čekám mimi a taky jsem na to koukla, člověk by měl vědět co se může stát - jinak taky plánuju rodit spíš v polosedě kde se ta poloha bude podobat aspoň torchu tomu „dřepu“ protože v leže si to fakt nedovedu představit. Na porodním boxu máme křesla, kde se dá rodit asi v 10ti různých polohách tak uvidíme jak dopadneme. Ale tohle „tahání“ za hlavičku a pomoc miminku ven je stejné jako teď nedávno někde na netu bylo, že když PA rodičce tlačí nebo „skáčou“ na břicho tak můžou způsobit prasknutí dělohy … u všeho je něco a rodičce to v tu chvíli ani nedojde, bere to že tomu rozumí a odvedou skvělou práci a je ráda, že to má zasebou. To horší a všechno může přijít až se z toho trochu vzpomatuje no, to je fakt :roll:

kami no to máš pravdu :palec: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
22.10.11 19:11

Kamčatko, proto je lepší zaúkolovat partnera aby na porod dohlížel a nedopustil něco co by se dělat nemělo, ale myslím si, že je už sakra na čase aby si to ti doktoři už konečně uvědomili, že porod není nemoc a že není třeba ho nějak indikovat lékama (samozřejmě, že jsou vyjímky, to nepopírám), ale když už přirozený porod, tak bez toho aby do toho jakkoliv někdo zasahoval. Bylo tu i video s přirozeným porodem, tak hezký porod by se mi líbil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4762
22.10.11 19:13
Pettulle píše:
Kamčatko, proto je lepší zaúkolovat partnera aby na porod dohlížel a nedopustil něco co by se dělat nemělo, ale myslím si, že je už sakra na čase aby si to ti doktoři už konečně uvědomili, že porod není nemoc a že není třeba ho nějak indikovat lékama (samozřejmě, že jsou vyjímky, to nepopírám), ale když už přirozený porod, tak bez toho aby do toho jakkoliv někdo zasahoval. Bylo tu i video s přirozeným porodem, tak hezký porod by se mi líbil.

né vždy to jde úplně přirozeně a i mě nakonec musela dát nebo nevím nejspíš nemsueli,ale já byla vděčná,rdila jsem 22 hodin a po 20 hodinách mi dali kapajdu oxytocinu..protože jsem měla malé kontrakce :roll: ale nevím co bych dělala tehdy s těmito zkušenostmi v hlavě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2819
22.10.11 19:16
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
22.10.11 19:18
mamcapavca píše:
Pettulle píše:
Kamčatko, proto je lepší zaúkolovat partnera aby na porod dohlížel a nedopustil něco co by se dělat nemělo, ale myslím si, že je už sakra na čase aby si to ti doktoři už konečně uvědomili, že porod není nemoc a že není třeba ho nějak indikovat lékama (samozřejmě, že jsou vyjímky, to nepopírám), ale když už přirozený porod, tak bez toho aby do toho jakkoliv někdo zasahoval. Bylo tu i video s přirozeným porodem, tak hezký porod by se mi líbil.
né vždy to jde úplně přirozeně a i mě nakonec musela dát nebo nevím nejspíš nemsueli,ale já byla vděčná,rdila jsem 22 hodin a po 20 hodinách mi dali kapajdu oxytocinu..protože jsem měla malé kontrakce :roll: ale nevím co bych dělala tehdy s těmito zkušenostmi v hlavě :think:

Proto jsem napsala, že jsou i vyjímky, komplikace se můžou vyskytnout, ale je lepší jim spíš přecházet než je pak zachraňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2819
22.10.11 19:18

Pettulle: no myslím, že přítel bude rád jak pomůže nějak mě, třeba mě podpírat zezadu a nějak mi aspoň trochu pomoct, u nás v Ostravě prý partner stojí u hlavy rodičky a odtud ji pomáhá takže do klína nevidí :roll: a nevím jestli by mu to došlo kdyby to malé potahovali, to je otázka no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
22.10.11 19:21

Kamčo to jo no, občas z toho je chlap vyprdnutej a nevnímá co se děje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie