Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
mamcapavca píše:
aha..tož dovedu si to teda apson předstvait…určitě je to vhodnější když tak nad tím přemýšlím ted..no asi ještě sepíšu porodní plán jak tak na to koukám![]()
Já jsem si vzpomněla, že v tom videu říkali hezké přirovnání
. Porod je přirovnáván k tomu, když jdeš na velkou, no a jak řekla paní, k tomu si taky nelehneme a nepřivážou nám nohy ![]()
mamcapavca píše:Pettulle píše:já o porodu vedený do vany uvažuji celé těhu,ale naše nemocnice s tím nemá nejspíš mnoho zkušeností,ikdyž to nabízejí..co jsme našla tak prý jen takto odvedený několik málo a to zhruba 10 porodů za poslední 2 roky
Jo, věděla jsem, že porod na zádech s nohama nahoře je nepřirozený a je to vlastně tlačení do kopce, nevěděla jsem, že to může mít takovýhle následky, navíc vím, že pokud se rodí v jiné poloze, tak je menší šance na nástřih, že je zbytečný. Proto nechci takto rodit a nejpřirozenější mi přijde porod do vody a nebo v tom dřepu. Je to smutný, že doktoři preferují tento způsob porodu, který je tak zastaralý! Jsem těhotná a můj první porod byl císařem a děsím se druhého, že mě nenechají rodit jinak než takto, v leže s nohama nahoře. Není to tím že jsem toto video viděla. Jen mě to utvrdilo v tom co jsem si myslela![]()
![]()
Právě, že porodnice s porody do vody zkušenosti nemají, tady u nás v okolí žádná a žádná to nenabízí a Vrchlabí je pro mě sakra daleko. Mam poblíž 3 porodnice, přičemž 2 z nich neumožňují jinou polohu než tuto na zádech
Ta třetí sice umožňuje nějaké alternativy, ale taky je často nepraktikují ![]()
medulinkax píše:mamcapavca píše:Já jsem si vzpomněla, že v tom videu říkali hezké přirovnání
aha..tož dovedu si to teda apson předstvait…určitě je to vhodnější když tak nad tím přemýšlím ted..no asi ještě sepíšu porodní plán jak tak na to koukám![]()
. Porod je přirovnáván k tomu, když jdeš na velkou, no a jak řekla paní, k tomu si taky nelehneme a nepřivážou nám nohy
to je ale logické to je je pravda
![]()
Pettulle píše:mamcapavca píše:Právě, že porodnice s porody do vody zkušenosti nemají, tady u nás v okolí žádná a žádná to nenabízí a Vrchlabí je pro mě sakra daleko. Mam poblíž 3 porodnice, přičemž 2 z nich neumožňují jinou polohu než tuto na zádechPettulle píše:já o porodu vedený do vany uvažuji celé těhu,ale naše nemocnice s tím nemá nejspíš mnoho zkušeností,ikdyž to nabízejí..co jsme našla tak prý jen takto odvedený několik málo a to zhruba 10 porodů za poslední 2 roky
Jo, věděla jsem, že porod na zádech s nohama nahoře je nepřirozený a je to vlastně tlačení do kopce, nevěděla jsem, že to může mít takovýhle následky, navíc vím, že pokud se rodí v jiné poloze, tak je menší šance na nástřih, že je zbytečný. Proto nechci takto rodit a nejpřirozenější mi přijde porod do vody a nebo v tom dřepu. Je to smutný, že doktoři preferují tento způsob porodu, který je tak zastaralý! Jsem těhotná a můj první porod byl císařem a děsím se druhého, že mě nenechají rodit jinak než takto, v leže s nohama nahoře. Není to tím že jsem toto video viděla. Jen mě to utvrdilo v tom co jsem si myslela![]()
![]()
Ta třetí sice umožňuje nějaké alternativy, ale taky je často nepraktikují
holky jste mě donutili se zamyslet…já bych nikdy neuvažovala takto.jak vést druhý porod..nikdy mi nepřišlo nenormální rodit v leže či polosedě,ale určitě to něco do sebe bude mít,takže tentorkráte se budu zajímat víc…
![]()
mamcapavca píše:medulinkax píše:to je ale logické to je je pravdamamcapavca píše:Já jsem si vzpomněla, že v tom videu říkali hezké přirovnání
. Porod je přirovnáván k tomu, když jdeš na velkou, no a jak řekla paní, k tomu si taky nelehneme a nepřivážou nám nohy
![]()
Je to fakt a tou gravitací to jde snáz. No, každopádně si tuto polohu nebudu chtít nechat vnutit!
mamcapavca: já i u prvního dítka měla napsaný porodní plán, ale byl mi prd platný a stejně myslim, že to doktoři posrali (pardon) protože do mě cpali všelijaký prášky a já nevim co všecko a nakonec po vyvolání a 4h kontrakcí udělali sekci. Už tam u něho jsem věděla, že nechci prodělat nástřih a nechci rodit v leže s nohama bůhví kde a chtěla jsem rodit na porodní stoličce, ale tu tam bohužel neměli, tak v nějaký jiný alternativě.
ještě že jsem to neviděla před druhým porodem,protože nevím,jestli bych si v Hradecké porodnici mohla zvolit něco jiného než ležáka,ale možná bych právě proto zvolila Vrchlabí,takže ted už vím,že kdyby byl někdy třeťáček,tak jdu do Vrchlabí-pokud ho nezruší
Holky já čekám mimi a taky jsem na to koukla, člověk by měl vědět co se může stát - jinak taky plánuju rodit spíš v polosedě kde se ta poloha bude podobat aspoň torchu tomu „dřepu“ protože v leže si to fakt nedovedu představit. Na porodním boxu máme křesla, kde se dá rodit asi v 10ti různých polohách tak uvidíme jak dopadneme. Ale tohle „tahání“ za hlavičku a pomoc miminku ven je stejné jako teď nedávno někde na netu bylo, že když PA rodičce tlačí nebo „skáčou“ na břicho tak můžou způsobit prasknutí dělohy … u všeho je něco a rodičce to v tu chvíli ani nedojde, bere to že tomu rozumí a odvedou skvělou práci a je ráda, že to má zasebou. To horší a všechno může přijít až se z toho trochu vzpomatuje no, to je fakt ![]()
Kamčatka21 píše:
Holky já čekám mimi a taky jsem na to koukla, člověk by měl vědět co se může stát - jinak taky plánuju rodit spíš v polosedě kde se ta poloha bude podobat aspoň torchu tomu „dřepu“ protože v leže si to fakt nedovedu představit. Na porodním boxu máme křesla, kde se dá rodit asi v 10ti různých polohách tak uvidíme jak dopadneme. Ale tohle „tahání“ za hlavičku a pomoc miminku ven je stejné jako teď nedávno někde na netu bylo, že když PA rodičce tlačí nebo „skáčou“ na břicho tak můžou způsobit prasknutí dělohy … u všeho je něco a rodičce to v tu chvíli ani nedojde, bere to že tomu rozumí a odvedou skvělou práci a je ráda, že to má zasebou. To horší a všechno může přijít až se z toho trochu vzpomatuje no, to je fakt
kami no to máš pravdu
![]()
Kamčatko, proto je lepší zaúkolovat partnera aby na porod dohlížel a nedopustil něco co by se dělat nemělo, ale myslím si, že je už sakra na čase aby si to ti doktoři už konečně uvědomili, že porod není nemoc a že není třeba ho nějak indikovat lékama (samozřejmě, že jsou vyjímky, to nepopírám), ale když už přirozený porod, tak bez toho aby do toho jakkoliv někdo zasahoval. Bylo tu i video s přirozeným porodem, tak hezký porod by se mi líbil.
Pettulle píše:
Kamčatko, proto je lepší zaúkolovat partnera aby na porod dohlížel a nedopustil něco co by se dělat nemělo, ale myslím si, že je už sakra na čase aby si to ti doktoři už konečně uvědomili, že porod není nemoc a že není třeba ho nějak indikovat lékama (samozřejmě, že jsou vyjímky, to nepopírám), ale když už přirozený porod, tak bez toho aby do toho jakkoliv někdo zasahoval. Bylo tu i video s přirozeným porodem, tak hezký porod by se mi líbil.
né vždy to jde úplně přirozeně a i mě nakonec musela dát nebo nevím nejspíš nemsueli,ale já byla vděčná,rdila jsem 22 hodin a po 20 hodinách mi dali kapajdu oxytocinu..protože jsem měla malé kontrakce
ale nevím co bych dělala tehdy s těmito zkušenostmi v hlavě ![]()
Tohle je ten článek:
http://www.ceskatelevize.cz/…e-prasknout/
mamcapavca píše:Pettulle píše:né vždy to jde úplně přirozeně a i mě nakonec musela dát nebo nevím nejspíš nemsueli,ale já byla vděčná,rdila jsem 22 hodin a po 20 hodinách mi dali kapajdu oxytocinu..protože jsem měla malé kontrakce
Kamčatko, proto je lepší zaúkolovat partnera aby na porod dohlížel a nedopustil něco co by se dělat nemělo, ale myslím si, že je už sakra na čase aby si to ti doktoři už konečně uvědomili, že porod není nemoc a že není třeba ho nějak indikovat lékama (samozřejmě, že jsou vyjímky, to nepopírám), ale když už přirozený porod, tak bez toho aby do toho jakkoliv někdo zasahoval. Bylo tu i video s přirozeným porodem, tak hezký porod by se mi líbil.ale nevím co bych dělala tehdy s těmito zkušenostmi v hlavě
Proto jsem napsala, že jsou i vyjímky, komplikace se můžou vyskytnout, ale je lepší jim spíš přecházet než je pak zachraňovat.
Pettulle: no myslím, že přítel bude rád jak pomůže nějak mě, třeba mě podpírat zezadu a nějak mi aspoň trochu pomoct, u nás v Ostravě prý partner stojí u hlavy rodičky a odtud ji pomáhá takže do klína nevidí
a nevím jestli by mu to došlo kdyby to malé potahovali, to je otázka no ![]()
Kamčo to jo no, občas z toho je chlap vyprdnutej a nevnímá co se děje ![]()