Jak byste postupovaly?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.10.13 17:20

Jak byste postupovaly?

Moc by mě zajímal váš názor na následujícíc situaci. Moje čtyřletá dcerka chodí do sboru. Moc jí to tam baví. Je hodně temperamentní, neposedná, zvídavá a tak mě potěšilo, že taková „statická“ záležitost, kde by se mohla naučit koncetrovat jí baví. Pak ale najednou začala říkat, že už na sbor nechce jít. Zmínila se mi, že nědo vylil pytí a padlo to na ní. Nepřikládala jsem tomu takový význam, ale nakonec jsem zjistila, že tahle příhoda je příčinou toho, že tam nechce chodit. Někdo rozlil pytí a od malé jsem se dozvěděla: paní sbormistrině říkala, ty jsi to byla, ty jsi to byla, ale já to nebyla. Tak jsme dcerce slíbila, že si o tom s paní sbormistriní popovídám. No nejdřív jsem se ptala paní, co tam zajišťuje organizaci, což je maminka sbormistrině a ta s tím nechtěla mít nic společného, že prý se mi k tomu vyjadřovat nebude a že prý louže tam byla a že prý u toho nebyla. Tak jsem řekla, že se zeptám sbormistrině, no tak už přišla informovaná a pěkně našlápnutá. Docela mě to zarazilo, říkala jsem, že malá to neudělala a proto jí to bylo nepříjemné, prý komu věřím, jestli sbormistrini, nebo dítěti, tak jsem řekla, že svému dítěti a jí se ptala, jestli to viděla a z ní vypadlo, že né 8o ale že to prý říkalo „deset dětí“, tak to tak je. Řekla jsem, že malá teď kvůli tomu nechce chodit, tak k tomu se postavila tak jako, že když nechce, tak nechce a tím to haslo. Byla jsem jak opařená. No a teď se mi jedná o to, že jestli tedy malou stáhnout, mám tendcence jí, možná až trochu moc, chránit před nepříjemnými sitaucemi, ale co čtu teď knihy o výchově, tak je pro dítě důležité, že matka stojí za ním, ale zase život nebude jen příjemný a musí se naučit čelit i nepříjemným situacím. Prostě mě zajímá, jak byste se zachovaly vy. Včera přišla dcerka sice nadšená, ale manželovi říkala, že už tam nepůjde. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
cher
22.10.13 17:25

I kdyby to pití vylila, tak spadne svět? Paní sbormistryně je nějaká babajaga, ne? 4leté dítě občas něco vylije, vždyť se to stane i dospělému, já vůbec nechápu o co jí jde :think:

• Citovat
  • Upravit
1174
22.10.13 17:26

Tak z vlastní zkušenosti vím, že děti v tomto věku si někdy dost vymýšlí, takže i když maximálně důvěřuješ svému dítěti, tak pokud deset dětí se sboru tvrdí, že to pití vylilo tvoje dítě, tak to tak zřejmě asi bude. A nebo že by deset dětí lhalo a tvoje mluvilo pravdu? Hele, to už asi nezjistíš, každopádně mi přijde celá ta zápletka dost pitomá a opravdu nevidím důvod, proč by kvůli tomu dítko nemohlo dál chodit do sboru. To jsou na ní tam kvůli tomu naštvaní nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
22.10.13 17:28

Sbormistrině je protivná ženská, zkusila bych jí tam ještě párkrát poslat, myslím maličkou, ale pokud by měla být smutná či něšťastná asi bych jí tam nedávala. :think:

• Citovat
  • Upravit
1147
22.10.13 17:33

Ahoj, já se celkem divím, že věříš tak moc svému dítěti. Kdyby mi 10 dětí řeklo, že něco udělalo jedno konkrétní dítě, tak asi věřím těm 10. Na druhou stranu zase chápu, že citlivější děti může ranit, když se na něj „spikne“ takový velký počet spolužáků, i když jsou v právu.
Ale podle mě to ty strašně řešíš. Prostě se stalo, víc bych to neřešila a určitě bych kvůli tomu dítě neodhlašovala ze sboru 8o Takových věcí se ještě v životě stane :D

Příspěvek upraven 22.10.13 v 17:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
22.10.13 17:34

Ahoj, asi bych se zkusila malé ještě přeptat, jestli to pití opravdu nevylila ona a vysvětlila bych jí, že se za to nemusí stydět, že to se stává i tobě, tatínkovi, babičce atd. atd… pokud to tvrdilo tolik dětí, je možné, že to třeba opravdu rozlila, ale bojí se k tomu přiznat… :) Každopádně ať to vylil kdokoliv, tak paní chytrá sbormistryně by měla při práci s malými dětmi s takovými nehodami počítat a né je za to sjet, že se tam pak budou bát chodit… takže já bych v první řadě ještě promluvila s dcerou, na babu už se vyprdni, ta si stejně pořád bude mlít svou… malou bych tam ještě nechala, ale pokud by se vyloženě hodně sekla, tak bych jí odtamtud stahla a zkusila jí najít jiný koníček :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.13 17:35

Ano, věřím svému dítěti, zatím mi nelhala a to spíš nevřím sbormistrini, že to řeklo 10 dětí. U toho jsem nebyla a to nemusí být vůbec pravda a mohla si tím obhajovat to, že to hodila na moje dítě i když jí při tom neviděla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.10.13 17:37

No ona jí prý vyloženě nevynadala, jen to na ní hodila a to aniž by jí viděla a to právě dcerku moc mrzí, protože mi stále opakuje, že to neudělala. Nemá důvod mi lhát, já bych jí za to nevynadala, protože jak tu píšete, i já dělám chyby a malá to ví, že i já nejsem bezchybná.

• Citovat
  • Upravit
cher
22.10.13 17:38
@Anonymní píše:
Ano, věřím svému dítěti, zatím mi nelhala a to spíš nevřím sbormistrini, že to řeklo 10 dětí. U toho jsem nebyla a to nemusí být vůbec pravda a mohla si tím obhajovat to, že to hodila na moje dítě i když jí při tom neviděla.

Znovu se ptám- co by se stalo, kdyb to pití vylila tvoje dcera? Půjde do vězení nebo bude mít zákaz zpívat na dva roky nebo co? :lol: U nás je doma občas taky vylité pití, nikdy jsem netušila, že je to mega problém

• Citovat
  • Upravit
26230
22.10.13 17:38
@Anonymní píše:

no když myslíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
22.10.13 17:40
@MarkétkaBeruška píše:
Sbormistrině je protivná ženská, zkusila bych jí tam ještě párkrát poslat, myslím maličkou, ale pokud by měla být smutná či něšťastná asi bych jí tam nedávala. :think:

Jak můžeš vědět, že je protivná, znáš ji? 8o Vě má vždycky 2 strany, museli bychom slyšet názor i paní sbormistryně. Prvada je vždy někde uprostřed ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
22.10.13 17:41

Dceru bych ze sboru neodhlašovala, ale stála bych za dcerou a podpořila jí, aby si z toho nic nedělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
22.10.13 17:41
@suwari píše:
Jak můžeš vědět, že je protivná, znáš ji? 8o Vě má vždycky 2 strany, museli bychom slyšet názor i paní sbormistryně. Prvada je vždy někde uprostřed ;)

Neznám. Ale kdybych byla na jejím místě řešila bych to jinak…

• Citovat
  • Upravit
16986
22.10.13 17:43
@Týna K. píše:
Ahoj, asi bych se zkusila malé ještě přeptat, jestli to pití opravdu nevylila ona a vysvětlila bych jí, že se za to nemusí stydět, že to se stává i tobě, tatínkovi, babičce atd. atd… pokud to tvrdilo tolik dětí, je možné, že to třeba opravdu rozlila, ale bojí se k tomu přiznat… :) Každopádně ať to vylil kdokoliv, tak paní chytrá sbormistryně by měla při práci s malými dětmi s takovými nehodami počítat a né je za to sjet, že se tam pak budou bát chodit… takže já bych v první řadě ještě promluvila s dcerou, na babu už se vyprdni, ta si stejně pořád bude mlít svou… malou bych tam ještě nechala, ale pokud by se vyloženě hodně sekla, tak bych jí odtamtud stahla a zkusila jí najít jiný koníček :)

presne takhle bych to udelala ja a jeste tim optanim bych poverila nekoho jineho z rodiny. Treba se te boji zklamat. Jinak presne jak pise @Týna K., jeste bych ji chvili nechala, ale pri jakekoli dalsi pohnutce bych ji stahla.

Jinak jsi skvela, ze ji veris. Take myslim, ze je dulezite stat na strane ditete, i kdybys mela pochybnosti. Protoze presne takhle to bude v pripade opravdicke sikany: 10 deti budou stat proti jednomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
22.10.13 17:44

Jak bych postupovala? Řekla bych jí, že se nemůže hroutit z každého prdu a dál ať se tím netrápí a neřeší to. Vylít cokoliv se jí povede ještě mnohokrát a i kdyby to ona nebyla, hlavu jí nikdo neutrhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí