Školka v přírodě - proč ano a proč ne

23847
17.10.13 22:22

Školka v přírodě - proč ano a proč ne

Jak se díváte na „školky v přírodě“. Nezdá se vám příliš brzo poslat dítě v pěti letech pryč a ještě ke všemu s cizími lidmi? Nijak bych to neřešila, ale z okolí jsem slyšela už 3 příšerné historky o tom, jak dítě trpělo. Dvakrát šlo o šikanu, neb učitelky měly s sebou své starší dítě a jednou bylo dítě nemocné (chřipka) a učitelky to rodičům oznámily až po návratu. Podotýkám, že šlo o různé školky, ne jedna hrůzostrašná a ty děti tam před tím samy strašně chtěly. Pak se vrátily s psychickým traumatem a prosily, aby už nikam takhle jezdit nemusely :,(
Takže co vy, poslaly jste své dítě na ŠVP? Jak jste byly spokojené? V kolika letech jste samy poprvé jely někam na dýl od rodičů a jak se vám to líbilo?
Za nás se nejezdilo - když pominu babičky a příbuzné, tak jsem jela na tábor až v osmi letech a rovnou na 3 týdny - to bylo fajn. V pěti letech ovšem nevím jak bych to nesla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7204
17.10.13 22:27

Jezdila jsem od první třídy, šikana byla v první i v šesté :nevim: v tomhle je věk fakt jedno, šikana je hnus vždy a i kdyby jsi se na hlavu postavila tak se může stát. Děti jsou někdy zlé.

Na druhou stranu to tak nemusí být a dítě přichází o skvělé zážitky. Risk je to prostě vždy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
17.10.13 22:28

Já mám ještě dítě malé, ale pastorka na školku v přírodě jela ve čtyřech letech, to jsem to něčem takovém slyšela prvně a nechápala jsem. Pro mě je to hrozně brzo nechat dítě bez rodičů nebo blízkých lidí.
Ještě k pastorce - je kolektivní typ, školku měla ráda, ale stejně z toho pobytu nevyšla v pohodě, začalo nějaké počůrávání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihl. nozu
17.10.13 22:28

Dcera jezdila cca od svých skoro 5 let dvakrát do roka a byla vždy nadšená a spokojena a učitelky si ji moc chvalily. Za me to je super akce. Jen mohli jezdit na dyl než týden. Nejsem utlocitna a dcera bývala na prázdniny u babičky od svých skoro dvou let. Syn ještě dřív, ale vždy se starší sestrou. Ze tří případů bych nedělala dramatické závěry…

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
17.10.13 22:30

Já byla asi dvakrát, co si pamatuju, a taky jediný, co si pamatuju, byl ten stesk po domově. Ale já byla jen s rodiči, nikdo nás nehlídával, nejezdívali jsme k prarodičům na víkend a tak. Kamarádky dcera často jezdí s dědou nebo tetou, je zvyklá bez mámy, takže ta si školku v přírodě opravdu užila.

• Citovat
  • Upravit
14973
17.10.13 22:31

Ja pracovala v soukrome skolce, braly se jen deti, o kterych ucitelky vedely, ze jsou na to zrale. Takze jely i nektere ostrilene trilete a naopak nekteri 5leti nejeli. Zazila jsem za sveho pusobeni dve skolky v pr. A vzdy probehly bez problemu, deti nadsene. Rodice pred odjezdem vyplnovali podrobny dotaznik - s cim dite rado usina, jestli ma nejake ritualy apod., aby to bylo pro deti co nejmene stresujici. A taky ckazdy rodic dal ucitelce nekolik pohledu a pak se pred detma delalo, ze jim jakoze rodice poslali psani… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
_Kaczenkaa_
17.10.13 22:33

@Gina108
na „školku v přírodě“ mě rodiče nevyslali, ale v 6 letech na „školu v přírodě“ ano a dodnes si to živě pamatuji, strašně jsem chtěla domů, učitelky po večerech chlastaly, když jsem přišla, uplakaná, že se tam bojím, učitelka páchnoucí vínem mi lískla přes zadek a poslala spát, druhý den ráno jsem měla 39 horečku a museli si pro mě přijet, den po návratu domů jsem byla jak rybička - měla jsem prostě tu horečku asi ze stesku, nebo nevím, dodnes to nechápu, ale to samé se odehrálo za 3 roky nato, když mě pro změnu vyslali na tábor, byla jsem mamánek a bylo mi smutno, navíc jsem měla nějaké zdr. problémy kvůli kterým se mi děti smály… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14973
17.10.13 22:33

Jinak ja jako dite odmitla i v 9letech skolu v prirode, byla jsem hrozny maman. O rok pozdeji jsem si vydupala tabor a cely jsem ho probrecela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
17.10.13 22:36

Neumím si představit školku v přírodě, protože jezdím až se školáky a je to opravdu nářez. Děti školní jsou (některé) bez maminek úplně vyřízené a je to pro ně opravdu spíš trápení. Za mě - školka v přírodě je brzy, školu v přírodě si děti užijí tak od druhé třídy, některé i déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
17.10.13 22:39

Náš jel poprvé ve čtyřech letech, letos podruhé. Nadšený, spokojený. Když se poprvé vrátil (mmch. jeli vlakem, což už sám o sobě byl zážitek), já slzela, čekali jsme celá rodina, tak už v autě se ptal, kdy pojedou zas. Letos jeli sice autobusem, zato jako námořníci. Učitelky vytáhly kormidlo, který nalepily na autobus a kotvu, kterou autobus ukotvily. Děti měly trika a čepice a nalodily se a s nadšením odpluly. Při návratu přijel prázdný autobus, ze kterého vylezly učitelky v ploutvích a se šnorchly, až pak se vyřítily děti.

Podle mě je to podle učitelek. Já prostě vím, že jsou skvělé, a tak se nebojím. Když byly děti na švp, dávaly dvakrát denně na web fotky, abychom viděli, co dělají. Ten první večer vyfotily i každé dítě, jak spí. Hned mi bylo trochu líp.

Já jsem taky hodně váhala, ale pak mi řekla kamarádka, že dojet si pro dítě můžeme vždycky, jsou od nás kousek.

Já jsem jako dítě snášela odloučení těžko, ale náš malý je společenský a já jsem byla pyšná, jak to zvládl. A mimochodem: utužilo se tam hodně jeho přátelství s dneska jeho nejlepším kamarádem. Kdyby nejel, byl by asi trochu mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
17.10.13 22:39

Mě se zdá školka v přírodě tak nějak zbytečná. Nějak si nedovedu představit ty zisky, proč bych to měla chtít? U nás školky nejezdí, tak žádný hrůzostrašný historky nemám, jen nechápu ten smysl.

• Citovat
  • Upravit
23847
17.10.13 22:43
@stazinka09 píše:
Mě se zdá školka v přírodě tak nějak zbytečná. Nějak si nedovedu představit ty zisky, proč bych to měla chtít? U nás školky nejezdí, tak žádný hrůzostrašný historky nemám, jen nechápu ten smysl.

Já právě taky ne. Možná bych teda slyšela na to utužení přátelství a kolektivu, ale když stejně půjde za pár měsíců pak do první třídy, nejspíš s jinými dětmi, tak k čemu utužovat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10972
17.10.13 22:43

Školka v přírodě se mi zdá brzy. Jako děcko v první třídě jsem nedala ani tábor a celý jej ze stesku promarodila, jakési dítě si dokonce přivezlo v kufru své hovňouse, poněvadž je prý učitelka nechtěla pouštět na WC.

Nějako dobu jsem o táborech nechtěla ani slyšet, později jsem chtěla jet sama a bylo to parádní, ale tím steskem jsem trpěla stále.

Trošku to bude i o povaze dítěte, osobně jsem smutnící povaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
17.10.13 22:44

@hanka.br. Já jsem měla stejný názor, taky jsem učitelka.
Když ale teď přišlo na mé dítě, názor jsem změnila. Je to o programu, o nadšení, o tom, jak hezký vztah k učitelkám má, o tom, jak školkou v přírodě žijí už dopředu, jak se na ni připravují. O důvěře.
Jsem s ženskýma hodně spokojená a přiznám, že se jimi inspiruji a budu inspirovat, až se vrátím po mateřské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
17.10.13 22:48

@Gina108
no u nás utužují třeba lyžařským výcvikem, ale to jedou společně přes den a odpoledne si dítko vyzvedneš ze školky, takhle jezdí týden. Taky se utužej.

Třeba na tábory jsem já jezdila moc ráda (nebyla jsem vůbec stýskací typ) ale já jezdila na zájmový tábory např. vodácký apod. a to se mi právě zdá ve školce brzo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML