Školka v přírodě - proč ano a proč ne

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15925
21.3.23 07:47
@zudina píše:
Teď mi zas říká ze jet nechce. A za dva dny zas bude chtít jet. Přesně jak jsem rikala :) já ho asi neprihlasim holky.. přijde mi to brzo. Ještě se teda pobavím s nějakými rodiči ze školky.. Moc všem dekuju.. :kytka:

To není brzo, ale spíš pozdě. On nemá nějaké kámoše či bratrance atp, kde by mohl už teď mohl občas přespat a začít si zvykat na život?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15357
21.3.23 07:49

@zudina Kdyz mas z toho spis negativní pocit, tak ho neposilej. Dcera byla až jako předškolák v 6letech a skolka v přírodě trvala po-pá. Mladší nebyla vůbec, protože kvůli kovidu se nekonalo a taky o nic nepřišla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2525
21.3.23 08:12

Dítko jezdilo se školkou, do které chodilo jen jeden den v týdnu a vždy bylo nadšené. Dítko ale od malička jelo ochotně kamkoli, s kýmkoli a vždy se vracelo nadšené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.23 08:59

Před lety se mi poštěstilo jet se školkou k moři na 8 dní jako dozor. Byly tam děti u po několikáté a moc si to užívali. Měli jsme jich tam asi 10. Ve školce s pak předháněl, kdo z nich viděl větší kus moře a jak dlouho vydrželi v autobuse. :lol:

• Citovat
  • Upravit
696
21.3.23 09:54
@Zumpa píše:
To není brzo, ale spíš pozdě. On nemá nějaké kámoše či bratrance atp, kde by mohl už teď mohl občas přespat a začít si zvykat na život?

Co je pozdě na tom, že 5leté dítě ještě nebylo 6 dní s cizíma mimo domov? :) Naprostý standart.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13235
21.3.23 09:58
@johanka.1987 píše:
Co je pozdě na tom, že 5leté dítě ještě nebylo 6 dní s cizíma mimo domov? :) Naprostý standart.

No to si nemyslím :think:,že by to byl naprostý standard. Není to vhodné asi pro všechny děti, ale standard?
Možná i tohle přispívá k tomu, že mezi náctiletými je tolik sněhových vloček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
21.3.23 10:03
@Magical-eyes píše:
No to si nemyslím :think:,že by to byl naprostý standard. Není to vhodné asi pro všechny děti, ale standard?
Možná i tohle přispívá k tomu, že mezi náctiletými je tolik sněhových vloček…

Jakože když nepojede ve školce na týden pryč, tak ho to nějak poznamená? Ale no tak…
Já proti tomu vůbec nic nemám, naopak (hurá když dítě spí jinde), ale říkat, že to je pozdě je prostě blbost :) U nás v okolí ani školky v přírodě nejsou, neznám nikoho, kdo by byl. Normálně děti spí jinde, bez problému, ale fakt není podmínka na „přípravu na život“ týdenní školka v přírodě.

Příspěvek upraven 21.03.23 v 10:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13235
21.3.23 10:08
@johanka.1987 píše:
Jakože když nepojede ve školce na týden pryč, tak ho to nějak poznamená? Ale no tak..
:roll: ne jakože si maminky děti hýčkají, aby neměly žádnou újmu…a děti se pak ze všeho hroutí…teď se zrušily známky, aby děti neměly stres…ono je to celkem v pohodě…asi tak do maturity…pak přijdou do prvního zaměstnání a končí na antidepresivech, protože v práci nejsou kámoši, ale kolegové a nadřízení a vyžaduje se práce a plnění povinností ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13235
21.3.23 10:11
@johanka.1987 píše:
Jakože když nepojede ve školce na týden pryč, tak ho to nějak poznamená? Ale no tak…
Já proti tomu vůbec nic nemám, naopak (hurá když dítě spí jinde), ale říkat, že to je pozdě je prostě blbost :) U nás v okolí ani školky v přírodě nejsou, neznám nikoho, kdo by byl. Normálně děti spí jinde, bez problému, ale fakt není podmínka na „přípravu na život“ týdenní školka v přírodě.Příspěvek upraven 21.03.23 v 10:08

Doplnila jsi to, reagovala jsem na tu tvoji původní zkrácenou verzi.
Nikde jsem nepsala že týdenní školka v přírodě je podmínka přípravy na život…to už záměrně přeháníš a ženeš ad absurdum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
21.3.23 10:16
@zudina píše:
Ahoj, ozivuji. Nevim, zda přihlásit pětileté dítě na školku v přírodě. Mají jet na 6 dni! Malý nikdy nebyl beze mě nebo bez babičky nikde sám samozřejmě. Ve školce se mu líbí ale občas tam dojde k šikaně ze strany trosku agresivnejsich kluků. Nevim proč je ta skolka c přírodě tak dlouhá, stačily by 3 dny. Mám strach i ze se mu něco stane apod. Poslali byste dítě nebo ne? 6 mu bude v září. Nejradši bych ho tam neposilala, přijde mi to brzo, ale zas mám obavy ze mu bude líto ze děti jely a on ne.. (ačkoliv nemám přehled o tom, kolik děti pojede)

U nás školka vzala 4-leté děti na týden na lyžák. Možná i pár tříleťáků tam bylo. Kdo chtěl - extra placená akce. Zcela bez problémů, děti nadšené. Takže já nevidím v takových akcích problém, když to někdo s těmi dětmi umí. Od 5 let mi jezdí na týdenní tábory, kde si i sami vaří, mejou nádobí atd., a jsou v pohodě, sami tam chtějí, když dostanou na výběr. Za mě to vůbec není brzo, ale záleží na každém…

• Citovat
  • Upravit
441
21.3.23 10:19
@zudina píše:
Jde o to, ze on se třeba při spaní ve školce občas výjimečně pocura (doma se mu to nestává, ale on se ve školce boji vstát a dojít si na záchod, má nějaký blok) tak nevim no.. a je na mě hrozne fixovany (asi jako každé dítě v tomhle věku). On říká ze jet chce, ale vím ze těsně před tím muže změnit názor nebo přímo tam..

Syn nebyl se školkou ani jako předškolák. Skoro každou noc nebo nad ránem chodí čůrat a kdyby se v noci vzbudil v naprosto neznámém prostředí, tak by se tenkrát v těch 5-6 letech bál jít někam na chodbu potmě na záchod a asi by se počůral. V první třídě už jel v pohodě, věděl, že si musí předem obhlídnout, kde jsou záchody, aby v noci trefil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18241
21.3.23 10:21

@zudina Dcera je mladší, od začátku chce hrozně moc jet, tak jsme ji po rozhovoru s učitelkou přihlásili. Vím ale, že nemá problém s tím, že jede namichana celá školka a učitelky z jiných tříd. Spíš naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
21.3.23 10:22
@Magical-eyes píše:
Doplnila jsi to, reagovala jsem na tu tvoji původní zkrácenou verzi.
Nikde jsem nepsala že týdenní školka v přírodě je podmínka přípravy na život…to už záměrně přeháníš a ženeš ad absurdum…

Ne, to bylo v příspěvku, na který jsem reagovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3541
21.3.23 10:42

Starší dcera pojede poprvé na školu v přírodě v 8 letech, ve druhé třídě. U nás MŠ nic takového nepořádá a v 1. třídě si rodiče odhlasovali, že nechtějí (já už bych dcera pustila, ale více rodičů bylo proti). Ve školce by mi to přišlo docela brzy, ale záleží na vyspělosti a samostatnosti dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
21.3.23 12:28

Nepřihlásila bych, přijde mi malý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie