Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravé sebevědomí a úsměv, pohodová povaha. To je veškerý kouzlo.
Pokud se o sebe normalne staras - cista, upravena, nehty, lehkej makeup, vune a hezky se oblikas tak netreba nic menit. Hlavni je aby holka byla pohodova - radsi prumernou holku s kterou je sranda nez modelku co je cely dny protivna.
A rozhodne hledej partaka adekvatne k sobe - vsechny moje kamaradky co byly dlouho samy mely jedinej problem - mely strasny kriteria na partnera ackoliv samy nic moc z toho nesplnovaly.
Začni u hlavy, dokud nejsi spokojena ty, tak te neuvidí hezkou nikdo. Takže posílit sebevědomí, jinak budeš přitahovat jen takové ty chudáky, co týrají ženy, protože ony si mysli, ze na lepší nemají.
Bez fotky se těžko radí, ale určitě pomůže pohybová aktivita, která tě bude bavit, vyplaví endorfiny a třeba i zvedne sebevědomí (břišní tance, pole dance). Návštěva vizážistky i kvůli líčení i oblékání. Kolikrát stačí vyměnit barvu a střih trička a řasy obtáhnout řasenkou… Pokud si nevěříš v reálu, zkus to po písmenkách, vlastně dnes nevím kde, ale za mých ‚mladých let‘ jsem chodila na různé chaty, občas odpověděla na nějaký inzerát a kupodivu z toho vzešla spousta zajímavých známostí (vztahy rok, 7 let, dosud - zatím 17 let) a pár velmi dobrých přátel a hlavně to sebevědomí, protože jsem zjistila, že se jim líbím nejen po písmenkách, ale i doopravdy ![]()
@Kriss Tina a máte někdo prosím nějaké tipy, jak být se sebou spoko? Mít větší sebevědomí a vůbec, mít se ráda?
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dotaz nebo prosím o nějaké rady..
Už jsem fakt zoufalá, je mi 29 a ještě jsem nikdy neměla partnera, nic.., už mě to děsí. Táhne mi na 30 a myslím, že bych už měla být úplně jinde.
Sama sobě se nelíbím a nejradši bych šla na plastiku celeho těla a obličeje, nějaké to kilčo navíc mám, ale nemám 100 kg.
Nějaké rady, jak se změnit a co dělat, aby o mě byl zájem? 😌
Musíš začít nejdříve u sebe, naučit se mít ráda. Nejsi spokojená se svým tělem? Tak začni cvičit, změn jídelníček nebo začni chodit na dlouhé procházky. Nelíbí se ti tvoje vlasy? Zajdi ke kadeřnici a společně vyberte to, co by se ti líbilo a sedlo ti. Atd. Atd.
opravdu dělej to, co ty sama chceš.
Pokud nebudeš sama se sebou spokojená, tak si nikoho nenajdeš - max se na tebe nalepí nějaký Lojza, který tě bude akorát využívat a to určitě nechceš.
@Maky9887 píše:
Pokud se o sebe normalne staras - cista, upravena, nehty, lehkej makeup, vune a hezky se oblikas tak netreba nic menit. Hlavni je aby holka byla pohodova - radsi prumernou holku s kterou je sranda nez modelku co je cely dny protivna.A rozhodne hledej partaka adekvatne k sobe - vsechny moje kamaradky co byly dlouho samy mely jedinej problem - mely strasny kriteria na partnera ackoliv samy nic moc z toho nesplnovaly.
Jo takové mám kolegyně, laťku vysoko ale samy nemají co nabídnout
Osobne bych zaradila nejaky sport a ne predevsim kvuli vaze, ale kvuli tem endorfinum, vybiti se a te hrdosti sama na sebe, zlepsovani se. Ono se to promitne do jakesi celkove energie osobnosti. A taky peci o sebe - namalovat nehty, oholit nohy i v zime
, pletovou masku. To jsou veci, ktere vlastne navenek zas tak moc videt nejsou (jen z blizka), ale ten muj pocit sama ze sebe je vzdycky lepsi a je to pak videt i na sebevedomi, vystupovani, energii cloveka ![]()
@Smudla180 píše:
@Kriss Tina a máte někdo prosím nějaké tipy, jak být se sebou spoko? Mít větší sebevědomí a vůbec, mít se ráda?
Začni u zjevného - mas kila navíc, dej je dolů. Začni se hýbat, zlepší to nejen váhu ale i drzeni těla. Prober šatník, vyhazej co nenosis a nakup lichotivé kousky. Nesouhlasím s tím, ze to není o vzhledu. Je a to hodně. Jak pro upoutání partnera, tak pro tvé sebevědomí. Pokud nejsi hezká od přírody nech si poradit s líčením od profesionála, děla to divy.
@Anonymní píše:
Už jsem fakt zoufalá, je mi 29 a ještě jsem nikdy neměla partnera, nic.., už mě to děsí. Táhne mi na 30 a myslím, že bych už měla být úplně jinde.
Sama sobě se nelíbím a nejradši bych šla na plastiku celeho těla a obličeje, nějaké to kilčo navíc mám, ale nemám 100 kg.
Jak sama píšeš, že máš kila navíc, zkus na tom zapracovat - zlepsis si postavu a zvysis si i sebevědomí. Skvělý je například pole dance. Zajdi si ke kadernikovi, na nehty, kup si nové oblečení, prostě cokoliv, co ti udělá radost a budeš se pak cítit lépe ve vlastním těle. No a nakonec choď mezi lidi, na různé společenské, sportovní a kulturní akce, ať máš šanci někoho potkat. Případně vyzkoušej nějakou seznamku.
@Smudla180 píše:
No začni tím, co ti to sebevědomí zvedne. V čem se cítíš hnusna? Neumis se malovat? Zajdi ke kosmeticce co ti poradi jak na to. Mas hnusne vlasy? Zajdi ke kadernici, doporučí ti lichotivý střih a barvu. Hlavně bych teda koukala na recenze a ne cenu. Mas kila navíc? Začni se hýbat, pro začátek stačí třeba přidat svižné procházky a trochu upravit jídelníček, nemusis hned držet dietu a běhat do fitka. Kup si něco hezkého na sebe, moderního, co ti sedne, vezmi třeba nějakou kamarádku ať ti řekne, v čem vypadas blbě a co ti sluší. Jako zadarmo ta změna asi nebude no, možná by nebylo úplně od věci si promluvit i s psychologem, poradi ti v čem je zakopaný pes v tvoji hlavě.
@Smudla180 píše:
Zkus začít od toho, ze se nebudeš pojmenovávat “šmudla”.