Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím všechny maminky. Mám chlapečka 2,5 měsíce. V noci jednou kojím a už týden dáváme přes den Bebu, vypije jen 90 ml , ale každé dvě hodiny, když dám víc, tak to nevypije. Není to moc často? Neměla bych se snažit prodloužit ten interval na 3 hodiny třeba pocucnutím čajíčku? Mám strach, aby nezačal trpět zácpou. Stoličku má jedenkrát denně. Samozdřejmně nechci dítě trápit hlady a pokud to nevadí, tak to necháme po dvou hodinách. A mám dávat i čajík? Třeba heřmánkový? A jak často? Omlouvám se, ale jsem mamina prvorodička a se vším tak nějak bojujeme. ![]()
krm dle potreby
proste jak bude mit hlad
kdyby mel zacpu, tak to chce zmenit znacku UM, to nezalezi na cetnosti davek
caj bych dala max fenyklovy, kdyz by mel boleni, jinak netreba
V tomhle věku mi dcera taky pila takhle často,já teda krmila svým odstříkaným MM. On si tvůj klučík sám reguluje příjem, v tomhle bych to nechala na něm, je to u každého mimča individuální. Čajík bych dávat nezačala,leda při zácpě , ale stolice jednou denně je podle mne taky OK,my měli někdy i více dní pauzu v kakání,ale když je mimčo v pohodě a očividně ho nic netrápí,tak se není třeba znepokojovat.
Tak teda s radou krm podle potřeby nemůžu souhlasit. U kojení asi ano, ale ne u UM. Malej má taky Bebu, dodržujeme 3 hodinový intervaly (noc prospí celou) a pokud má hlad o hodně dřív a nedodržím to (tedy nedodržím-li alespoň 2 hodiny), tak má potom dost často bolení. Nechci 100% tvrdit, že to má z toho, ale upozorňovala mě na to pediatrička a myslím, že jsem to i docela vysledovala. Jinak opačně si myslím není problém.. pokud miminko prospívá může se podle mě klidně krmit i po 4 hodinách.
Ahoj, presne jak pise Rona, u UM se dodrzuji 3-hodinove intervaly, jinak hrozi boleni briska. Dcera pila ve 2,5 mesicich cca 140 po 3 hodinach ![]()
Ještě teda dodám, že bolení nemáme. Beba nám celkem sedla a nedávám mlíčko dříve jak po dvou hodinách. Ráno teda po dvou a odpoledne jdeme většinou ven a to se nám podaří spát třeba tři i čtyři hodiny , pak už zase po 2 - 2,5 hodinách. V noci spí od 22 hodin do čtyř do rána a pak se papá v sedm, ale to kojíme.
taky máme asi od 3 měsíců Bebu, ze začátku vypil tak 10o-120 ml. Interval bych dodržovala spíš 3 hodiny, u UM by se to mělo dodržet. Já osobně čajíky na doporučení doktorky přidávala, on měl s přechodem trošku potíže se vykakat, pak se to zlepšilo ![]()
Ahoj, taky se přidávám k názoru holek. MUDr mi potvrdila, že při UM můžeš nakrmit nejdříve! po 2,5 hodinách, spíše po třech. Je to kvůli tomu, že se mlíko musí vytrávit, nesmí se v bříšku míchat nové se starým, jinak to může způsobit koliky.
Nicméně … když měl malý růstový spurt, tak mi kolikrát ruply nervy a vrazila jsem mu flasku, na cas jsem nehledela a nic z toho nemel. Ale asi bych to nedelala dlouhodobě.
Já dávám Tomáškovi čaj od Hippu pro spokojené bříško. Není vůbec slazený, obsahuje bylinky, které působí proti kolikám. Používala jsem ho na zácpy u Nutrilonu AR, ale dávám mu ho dál. Hezky se po něm vyprdí
Beru si ho sebou teda vsude, kdyz jedu treba k doktorce a pod.
ahoj
naše malá má taky 2,5měsíce a taky mi pije tu 100, 90+3 odměrky. teď teda pije 60-80ml
je nemocná a nechce víc.A ona taky má třeba hlad už po 2,5 hod.snažím se dodržovat co 3 hodiny,když už hodně pláče a nepomůže dudlík tak dám po 2,5hod. dřív určitě ne.Tento týden jsem zkončila uplně s kojeným mlíčkem takže jsme na bebě plně a malá má zácpu a když jsem ji pomohla se vykadit tak kadí husté zelené hovínka
takže dělám ji čajík a v pauze mezi krmením dostává čaj.Ale zatím ho nechce.Musíme vydržet a když to nepomůže tak musíme přejít na jiné mlíčko,což mě hrozně štve ![]()
100 ml? Jezis … ten nas nenazranec mi vytahne i 160ku
Ted je druhy den po ockovani, krmila jsem rano (160 ml a ted mi vytahl skoro 200 ml). Asi je rozhozenej z ockovani a predpokladam, ze zbytek dne uz bude jen pocucavat. Kazdy dite je fakt jiny, pokud prospiva, netrapila bych se tim, ze pije malo.
Terak a kolik je prckovi?Do naší víc prostě nenacpu ikdybych se na hlavu stavěla.max co mi kdy vypila byla 120ka.A teď jak je nemocná tak 60-80
přibírá pořád,sice né nijak úžasně,ale svým tempem.Má 2,5měsíce a váží 4,5kg.Narodila se 2915g.Koukala jsem se u kluka kolik pil a ve 2 měsích 120ml takže taky nijak extra moc.
2 mesice, bezne pije 120 (6× denne). Nekdy 160 (obvykle nocni krmeni, spi 6-7 hodin a nekdy treba nic, nebo do 50ml. Uz ma teda spekooun pres 5 kilo (mel 3,5 ale kvuli me zhubl na 3. Behem dvou tydnu to dohnal).
Asi bych jako meritko brala to, jestli mimco pribira, neni apatycky a neplace. My mame taky kazdy den jine chute, nekdy zeres jak zjednana, nekdy 2 dny nejis. A hlavne, on zadny kojenec jeste hlady neumrel ![]()
Jinak koukam, podle porodni vahy jsme na tom stejne ![]()
tak to je dobrý,ono stejně se s ním nedá nic víc dělat.Dr. mě děsila že má málo když kojím tak jsem si myslela,že na um bude lépe přibírat a je to pořád stejné.
Neboj, tvoje mimco by se urcite ozvalo … Mrkni sem, je v prumeru http://nestle.ogilvydevelopment.cz/content.aspx?…