Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky mám sousedku co má teď 10-ti denního chlapečka.byli jsme dnes venku s kočárkama a ona mě povídá ,že musí dokrmovat,že má málo mléka.zeptala jsem se co dáva za značku mléka,dost mě zarazila odpověď ,že dává převařené normální mléko!prý na něm vyrostl i její manžel,otec miminka.tak se chci zeptat co to vlastně muže přinást za rizika.sousedka si to chválí,že je po něm dítko spokojené tak nevím co si o tom myslet…Když jsem jí řekla ať se na to radši zeptá dr.řekla ,že jí to vubec říkat nebude ![]()
Tak tohle mi normální nepříjde
Vždyt kravský mlíko má uplně jiný složení než MM, navíc když je převařený, tak je v něm zničená většina výživových složek. To by se mohli jít všichni výrobci UM bodnout
Myslim, že to je dost nezodpovědný chování!
já má jen strach,aby bylo dítko v pořádku,nevim jak pomoci ,normální mě to také nepříjde vubec! ![]()
Další téma na zhádání? Nech ji být, je to její dítě a stejně ji nepřesvědčíš. Pokud ho jím pouze dokrmuje a dítě nemá alergii, tak se podle mě nic neděje… ![]()
Tak to se tedy přiznám. To slyšim poprvé, kdo dává novorozenci kravské mléko a ani se mi tomu nechce věřit
! Vždyť to má úplně jiné složení, skoro žádné vitamíny. No já teda nevim. Pani chce asi ušetřit. Chudák miminko.
Na děti by se fakt měly dělat psychotesty ![]()
Normálně bych o tom její doktorku informovala sama ![]()
převařené, kupované mléko? chudák mimino, vždyť to mléko nemá žádné vitamíny, nic potřebného pro zdrav vývoj dítěte, stačí si přečíst, co všechno obsahuje UM
cožeeee? A to neví, že mu tím může zadělat na alergie? Chjo!!! Proč se raději někoho nezeptá ![]()
PROSIM TE NECH JI BYT OTOCI SE PROTI TOBE AKORAT.Je tam riziko alergie.
Dle mě mu může ublížit. Nejde jen o alergii, i když o tu také, ale o celkové složení kravského mléka, které je mnohem tučnější než MM, uplně jiný poměr bílkovin a cukru. Dřív,když UM nebylo a MM nestačilo, tak se taky dokrmovalo kravským, ale upraveným, naředěným převařenou vodou, a s přidaným rýžovým odvarem. takhle teda nevím, a v dnešní době to nechápu. Myslím, že ví, proč to dr. nechce říct.
coze? no to bych teda fakt nedavala takhle malemu diteti
![]()
Chudak dite,mu muze ublizit tim,vzdyt v tech Um jsou potrebne ty ziviny,kdyz mamina nemuze kojit,boze co je to za nezodpovednou zenskou
![]()
Nesmi se ridit,to ze jeji manzel vyrostl na tom,to byla ale uplne jina doba,nez je ted,to nesmi srovnavat
jako ja bych to takhle malymu decku nedala…ale je to fakt bezny…sousedka delala mesicnimu chlapeckovi krupicovou kasu z kravskyho mlika…a vubec na tech dedinach je to bezna praxe…treba muj pritel taky dostaval kravsky od narozeni a zadny alergie nema…ja bych ji neresila..je to jeji dite. kdyby mu po nem bylo zle tak prosim..ale pokud je v pohode tak co.
Pardon, je to kráva, nic jiného mě nenapadá. Zkus na netu najít články o kravském mléku a jeho nevhodnosti dětem a dát jí to. VYsvětlit jí, že to není dobré, že děcku budou chybět důležité vitamíny, minerály, všechno.