Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Prosím poraď te mi. Máme 2,5měsíční holčičku a nechce nám moc papat. Už nekojím, bohužel se mi netvořilo mlíko, tak dáváme Nutrilon,ale malá nám nechce moc papat.Když začne pít tak chviličku tahá, vytáhne asi 60ml bez problému ale pak ten zbytek do 120ml tahá i klidně 30min a pořád to vystrkuje jazykem a dokonce to jen dudá. Naše krmení trvá i klidně přes hodinu. Nevíte čim by to mohlo být nebo jak zlepšit aby lépe pila. Je pravda že máme už přes týden rýmu a musíme odsávat,ale to asi nebude ten hlavní důvod. Stalo se mi jenou jedinkrát že mi vypila 120ml najednou a trvalo to asi 10min, byla to paráda,ale tohle krmení je náročné jak pro ni tak pro mě. Jinak je ale spokojená, skoro nebrečí a ty 3hod vydrží někdy i dýl. Jo a taky se stane že místo 120ml vytáhne jen60ml a pak už fakt nechce:-(Moc Vám díky za rady
Tak nám jsou 2 měsíce a těch 120 vytáhne jako nic
Třeba tolik nepotřebuje ![]()
ale že jí to trvá tak strašně dlouho
já nevim jestli není třeba líná tahat. Dneska v 1hod v noci vypila 120ml pak v 5hod 60ml, v 9hod dokonce i 150ml ale to trvalo hodinu a půl, pak jedla až v 16hod a to 100ml a před spaním vytáhne 120ml ale pokaždý taky ne. nejhorší je že se u toho kroutí, šije sebou, zaklání hlavu a člověk aby jí honil po posteli, protože v náruči to nemá žádný úspěch ![]()
Ahoj, mám stějně starou holčičku a taky s jídlem nic moc. Vypije nanejvýš 100ml a to ještě jak kdy. 120 mi najednou nevypije ani náhodou, ale zase jí přes den častěji, i po dvou hodinách. A těch 100ml v ní teda nezůstane celých, ještě něco ublinká…Má 5 kilo
Tak to máte v poho když jíte častějc, my právě klidně i po 4hod, v noci se budí s brekem že má hlad tak se raduju že to vypije a pak šmitec. zase 60nebo 80ml a pak jen 30min dudání. tak mě napadlo sebrat jí to a nechat jí trošku vyhladověd aby si třeba uvědomila že to musí vytáhnout celý,ale je tak malinká že si myslim že to asi nepochopí. A jak vám to trvá než vám to malá vypije? i třeba tu 100ml?
Tak těch 100ml tak do 10ti minut, v noci rychleji. Ale když zkusím víc tak ani ťuk přes svou obvyklou dávku ![]()
Kolik ti váží prďolka?
Příspěvek upraven 07.02.11 v 17:50
Juj tak to jsem ráda, že nejsme sami takoví nejedlíci, co vím tak pijí holkám kolem 150ml.Kolem těch 3 měsíců..
nedělej si z toho hlavu, náš honzík nepil vůbec podle návodu, a když pil, tak byl přepitý a stále blinkal, prostě nemá tolik hlad. Hlídej jestli přibírá a jestli ano, tak to nech být. Synovi je deset měsíců a vypije sotva 180 ml po ránu. A to celou noc prospí.
asi nemá takovou potřebu pokud je pak spokojená.. mě malá vypije normálně i tu 150tku ale to je podle mě dost individuální
Odstavovala jsem v 4,5 mesici. na krabici UM bylo, ze ma vypit 180 ml, vypil standardne 80!!! bylůa jsem na nerv, ale pribyval raketove 250g/tyden.
Tahal 5 minut maximalne, pak brekot
tedka jsem mela moznost hlidat 5m holcicku a uplne se mi to vratilo. Vytahla si rychle to svoje a pak vystrkovala savicku jazykem. nebrecela tedaq. Na to konto ji jeji maminka strkala tu flasku do pusy hodinu a ze vytahne 180. ta me dala 120 maximalne, ja ji to dal nenutilA.
asi bych to necpala, ono si vezme presne kolik chce, lepsi, nez kdyz se pak poblije - spi se mi taky vratiloo, jaka je to hrozna veda odhadnout, kolik namichat, kdyz si da jednou 60 a jednou 150, pricemz jakmile se krmeni prerusi, uz nepokracuje…
kamoska to teda davala do chladnicky a jeste jednou ohrivala
Já zatím ještě odsávám a dávám MM v lahvičce,vychází mi to teď půl Um půl MM.Malá pije na dávku 100ml a taky někdy ani tu 100 nedopije,někdy 70,někdy 80 někdy 120.Ale těch 120 opravdu veeelmi vyjímečně.A někdy má vypito za 5 min. někdy pije půl hodiny.Většinou čtvrt hodiny.Když mi začne dělat cavyky a vyplivovat savičku tak končím s krmením.HOdinu bych ji určitě nekrmila
Podle mně jí buďto stačí to, co vypije a nebo se rychle unaví, protože jí to tak snadno nejde
Naše se vztekala, jako blázen asi ve 3 měsících vždycky po vypití 50 ml a když jsem jí dala flášu znovu tak začala pít a za chvíli zase brek ![]()
Ptala jsem se dr, jestli bych jí mohla zkusit dát savičku č. 2 s větším otvorem už od těch 3 měsíců a dr proti tomu nic neměla. Takže jsme na 2 a veliká spokojenost…