Problém s UM - málo papá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1762
7.2.11 21:31

Ahoj, zrovna dnes jsem si všimla, že podle návodu na krabici od sunaru, by naše holčička měla v 5-ti měsících vypít 210ml. 5 měsíců nám bude za 11dní a vypije 120ml a dost často ani to ne. Oproti jiným dětičkám, má nižší váhu (6.5) ale přibívá dobře a vypadá hezky. Asi jí to stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.11 11:01

Nelinka váží asi 5,2Kg. To jsme teda zkoušeli včera. stoupla jsem si na osobní váhu kolik vážim já a pak s Nelčou a pak jsme to odečetli a vyšlo nám 5,2kg a minulý týden ve čtvrtek jsme měli u dr. 4,86kg, takže si myslim že přibývá snad dobře.Dneska v 1hod v noci vypila 100ml do 10min, pak v 5hod taky 100ml do 10min no pak mi vůbec nechtěla za ty 3hod papat, chtěla až za 4hod takže jí to aso opravdu stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.11 11:08

To my už taky máme savičku číslo 2 máme jí hned od začátku, potřebovala jsem ze dne na den falšku takže nebyl čas řešit jestli 1 nebo 2. Mám lahve od Aventu a tam byla rovnou savička 2 a mě nenapadlo to zkoumat, 1savička je na té malé na čaj,ale koho by to napadlo když s tim nemá vůbec žádnou zkušenost. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
17.2.11 10:08

Ahoj,mám chlapečka 6,5 měsíce,povedlo se mi kojit ho skoro do 6.měs.naučit ho na flašku byl pak horor.Taky mi nevypije množství uvedené na krabici,psotupně se to zvyšuje a stejně je to nepravidelné.nejlíp pije v noci v polospánku-to dá 150-160,ale někdy taky jen 100.budí se po 2-3 h,přes den většinou vypije 120 a někdy ani to ne.Nepřinutím ho pak už pít,když nechce,odstrkuje mě rukama,začne hrozně brečet a vztekat se.před týdnem vážil 7,4 kg,nijak nevypadá,že by strádal,takže to neřeším,dostane najíst kdykoli mám pocit že má hlad.Uvedu příklad-dnes ráno kolem 7.40 vypil jen 90 ml,v 9.h vytáhl celou 170 ml(v polospánku).Mám své první dítko a snažím se řídit podle něj,když nechce nenutím ho,i když je to někdy stresující a mám pocit že musí mít hlad…někdy stačí mlíčko i přihřát,že mu přijde studený a to on nerad.přeju hodně zdaru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.2.11 10:23

Tak to máš dobrý. Nám vypije 60ml a pak si myslim že vypije celých 120ml a ani ťuk, dá 80ml a tim to hasne. to my taky dělá že mě odstrtkuje a vyplivává jazykem ale když se to povede tak ještě trošku vytáhne, jenže to trvá fakt i přes 30min. a dřív jak za 3hod nechce jíst, to by vypila snad jen 40ml musíme čekat dýl a to pak právě nestíháme vypít to množství mlíka co má :-( ach jo, máš dobrý že ti jí takhle brzo po sobě, asi máte lepší trávení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
17.2.11 10:35

NEli naše malá je něco podobného.Někdy se hlásí o jídlo už po 2,5hod. ale vypije 50ml a už moc nechce.Takže zbytek pak pije na etapy.Odříhnout,pochodit,přebalit apod.Když už potom ale fakt nechce pít tak už ji nenutím.Většinou pije těch 80ml,teď je nemocná a pije 60-80 :roll: Naše váží 4,5kg a uplně se děším jestli mi teď nezhubne :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
18.2.11 11:58
NELOUŠEK 1 píše:
Tak to máš dobrý. Nám vypije 60ml a pak si myslim že vypije celých 120ml a ani ťuk, dá 80ml a tim to hasne. to my taky dělá že mě odstrtkuje a vyplivává jazykem ale když se to povede tak ještě trošku vytáhne, jenže to trvá fakt i přes 30min. a dřív jak za 3hod nechce jíst, to by vypila snad jen 40ml musíme čekat dýl a to pak právě nestíháme vypít to množství mlíka co má :-( ach jo, máš dobrý že ti jí takhle brzo po sobě, asi máte lepší trávení

To jsem uvedla jako příklad a stalo se to výjimečně,jinak taky jí až po těch 2-3 h a vypije tak 100-120 ml.nejlíp opravdu pije v noci když napůl spinká :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.11 12:06

TRACY A KOLIK VÁM JE? JAKO NÁM 2,5MĚSÍCE NEBO MÍŇ? NÁM SE DNESKA PODAŘILO 3X PO 100ML , TAK JSEM ZVĚDAVÁ KOLIK VYPIJE TEĎ, TO ZAS BUDE 50ML A JÁ UŽ NEVIM CO BUDU DĚLAT. VČERA NÁM NEUROLOG ŘEKL ŽE MÁ AXIÁLNÍ HYPERTONII A ŽE KVŮLI TOMU NEMUSÍ MOC JÍST. ONA TOTIŽ STRAŠNĚ ZAKLÁNÍ HLAVIČKU DOZADU, LEŽÍ NA ZÁDECH A KDYŽ CHCE SPINKA TAK SE PŘEKULÍ SKORO NA BOK A TAK NEUVĚŘITELNĚ ZAKLONÍ HLAVU ŽE TO VYPADÁ ŽE JÍ MÁ DO PRAVÝHO ÚHLE. MUSÍME NA REHABILITACE A 3X DENNĚ CVIČIT,TAK JSEM ZVĚDAVÁ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
18.2.11 12:09

nám je víc,malej už má přes 6,5 měsíce.ale taky někdy vypije jen 80,tak mu zkusím po hodince dát nějaký příkrm a když si nevezme,tak vím,že holt bude jíst dřív než za 2 h.. no a třeba teď jsem mu byla dát aby se nevzbudil s brekem,že má hlad no a vypil 120 a ještě by si asi dal.problém je,že když přijdu teď s druhou dávkou,tak už si nedá ani trošku,jak to jednou přerušíme,tak je konec :-( nikdy neodhadnu kolik toho vypije :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
18.2.11 12:10

jinak,my už druhý měsíc taky cvičíme-nechtěl bejt na bříšku a i když už byl když jsme šli na neurologii,tak měl špatně stabilitu.snáší to suprově a i když se to nezdá-ty cviky jsou jednoduchý,tak ten pokrok je vidět.krásně se otáčí na bříško a na záda-úplně sám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.11 13:57

a jak dlouho zabere to cvičení? Je to na hodinu nebo miň?nedovedu se představit 3× denně hodinu jí mučit. a to tě taky naučili na rehabilitaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
18.2.11 15:02

Neli nám je 2,5měsíce malá se narodila 2.12.Teď co je nemocná jsem ráda když vypije 80ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
18.2.11 15:32

Ahoj, můj chlapeček bude mít 22.2. 5měsíců a málokdy těch 120ml vypije. většinou tak 80 až 100ml. Jenom příkrmu sní kolem 200ml -240ml. jinak je spokojený. Takže si myslím, že jí to prostě stačí. Možná bych ale u ní neseděla hodinu, já to dělám tak, že když už to vystrkuje jazykem, tak mu to prostě vezmu a pak nakrmím dřív - však on si umí říct, že už má hlad. Nevím jestli je to tak správně, ale děláme to tak. vážíme 5,640kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.11 16:26

Tak to máme miminka uplně stejně starý, taky jsme 2.12. to je náhoda,ale hezká. Nám tu 80ml pije i když je zdravá,ale dneska jsme zatim pod 100ml nešli. teď jdu na to tak uvidíme kolik toho zvládne. a zrovna taky holčička, fakt super náhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
18.2.11 21:27

jé tak to je super náhoda :palec: a vkolik jste?my v 6:51hod. :lol: a měla 2915g a 48cm.Teď má 4,5kg.Ali dneska vypila max. 90ml,ale dobrý na tu její nemoc.A co bumbáte?My bebu sensitive.Prve měla Bebu ha,ale měla zácpu tak jsem nasadila sensitive naivně jakože je na zácpu a ouhá,když je na ní tento týden už plně tak nekadí :-? a když ji pomůžu má to husté a zelené jak brčál :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová