Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, zrovna dnes jsem si všimla, že podle návodu na krabici od sunaru, by naše holčička měla v 5-ti měsících vypít 210ml. 5 měsíců nám bude za 11dní a vypije 120ml a dost často ani to ne. Oproti jiným dětičkám, má nižší váhu (6.5) ale přibívá dobře a vypadá hezky. Asi jí to stačí.
Nelinka váží asi 5,2Kg. To jsme teda zkoušeli včera. stoupla jsem si na osobní váhu kolik vážim já a pak s Nelčou a pak jsme to odečetli a vyšlo nám 5,2kg a minulý týden ve čtvrtek jsme měli u dr. 4,86kg, takže si myslim že přibývá snad dobře.Dneska v 1hod v noci vypila 100ml do 10min, pak v 5hod taky 100ml do 10min no pak mi vůbec nechtěla za ty 3hod papat, chtěla až za 4hod takže jí to aso opravdu stačí.
To my už taky máme savičku číslo 2 máme jí hned od začátku, potřebovala jsem ze dne na den falšku takže nebyl čas řešit jestli 1 nebo 2. Mám lahve od Aventu a tam byla rovnou savička 2 a mě nenapadlo to zkoumat, 1savička je na té malé na čaj,ale koho by to napadlo když s tim nemá vůbec žádnou zkušenost. ![]()
Ahoj,mám chlapečka 6,5 měsíce,povedlo se mi kojit ho skoro do 6.měs.naučit ho na flašku byl pak horor.Taky mi nevypije množství uvedené na krabici,psotupně se to zvyšuje a stejně je to nepravidelné.nejlíp pije v noci v polospánku-to dá 150-160,ale někdy taky jen 100.budí se po 2-3 h,přes den většinou vypije 120 a někdy ani to ne.Nepřinutím ho pak už pít,když nechce,odstrkuje mě rukama,začne hrozně brečet a vztekat se.před týdnem vážil 7,4 kg,nijak nevypadá,že by strádal,takže to neřeším,dostane najíst kdykoli mám pocit že má hlad.Uvedu příklad-dnes ráno kolem 7.40 vypil jen 90 ml,v 9.h vytáhl celou 170 ml(v polospánku).Mám své první dítko a snažím se řídit podle něj,když nechce nenutím ho,i když je to někdy stresující a mám pocit že musí mít hlad…někdy stačí mlíčko i přihřát,že mu přijde studený a to on nerad.přeju hodně zdaru ![]()
Tak to máš dobrý. Nám vypije 60ml a pak si myslim že vypije celých 120ml a ani ťuk, dá 80ml a tim to hasne. to my taky dělá že mě odstrtkuje a vyplivává jazykem ale když se to povede tak ještě trošku vytáhne, jenže to trvá fakt i přes 30min. a dřív jak za 3hod nechce jíst, to by vypila snad jen 40ml musíme čekat dýl a to pak právě nestíháme vypít to množství mlíka co má
ach jo, máš dobrý že ti jí takhle brzo po sobě, asi máte lepší trávení
NEli naše malá je něco podobného.Někdy se hlásí o jídlo už po 2,5hod. ale vypije 50ml a už moc nechce.Takže zbytek pak pije na etapy.Odříhnout,pochodit,přebalit apod.Když už potom ale fakt nechce pít tak už ji nenutím.Většinou pije těch 80ml,teď je nemocná a pije 60-80
Naše váží 4,5kg a uplně se děším jestli mi teď nezhubne ![]()
NELOUŠEK 1 píše:
Tak to máš dobrý. Nám vypije 60ml a pak si myslim že vypije celých 120ml a ani ťuk, dá 80ml a tim to hasne. to my taky dělá že mě odstrtkuje a vyplivává jazykem ale když se to povede tak ještě trošku vytáhne, jenže to trvá fakt i přes 30min. a dřív jak za 3hod nechce jíst, to by vypila snad jen 40ml musíme čekat dýl a to pak právě nestíháme vypít to množství mlíka co máach jo, máš dobrý že ti jí takhle brzo po sobě, asi máte lepší trávení
To jsem uvedla jako příklad a stalo se to výjimečně,jinak taky jí až po těch 2-3 h a vypije tak 100-120 ml.nejlíp opravdu pije v noci když napůl spinká ![]()
TRACY A KOLIK VÁM JE? JAKO NÁM 2,5MĚSÍCE NEBO MÍŇ? NÁM SE DNESKA PODAŘILO 3X PO 100ML , TAK JSEM ZVĚDAVÁ KOLIK VYPIJE TEĎ, TO ZAS BUDE 50ML A JÁ UŽ NEVIM CO BUDU DĚLAT. VČERA NÁM NEUROLOG ŘEKL ŽE MÁ AXIÁLNÍ HYPERTONII A ŽE KVŮLI TOMU NEMUSÍ MOC JÍST. ONA TOTIŽ STRAŠNĚ ZAKLÁNÍ HLAVIČKU DOZADU, LEŽÍ NA ZÁDECH A KDYŽ CHCE SPINKA TAK SE PŘEKULÍ SKORO NA BOK A TAK NEUVĚŘITELNĚ ZAKLONÍ HLAVU ŽE TO VYPADÁ ŽE JÍ MÁ DO PRAVÝHO ÚHLE. MUSÍME NA REHABILITACE A 3X DENNĚ CVIČIT,TAK JSEM ZVĚDAVÁ.
nám je víc,malej už má přes 6,5 měsíce.ale taky někdy vypije jen 80,tak mu zkusím po hodince dát nějaký příkrm a když si nevezme,tak vím,že holt bude jíst dřív než za 2 h.. no a třeba teď jsem mu byla dát aby se nevzbudil s brekem,že má hlad no a vypil 120 a ještě by si asi dal.problém je,že když přijdu teď s druhou dávkou,tak už si nedá ani trošku,jak to jednou přerušíme,tak je konec
nikdy neodhadnu kolik toho vypije ![]()
jinak,my už druhý měsíc taky cvičíme-nechtěl bejt na bříšku a i když už byl když jsme šli na neurologii,tak měl špatně stabilitu.snáší to suprově a i když se to nezdá-ty cviky jsou jednoduchý,tak ten pokrok je vidět.krásně se otáčí na bříško a na záda-úplně sám ![]()
a jak dlouho zabere to cvičení? Je to na hodinu nebo miň?nedovedu se představit 3× denně hodinu jí mučit. a to tě taky naučili na rehabilitaci?
Neli nám je 2,5měsíce malá se narodila 2.12.Teď co je nemocná jsem ráda když vypije 80ml
Ahoj, můj chlapeček bude mít 22.2. 5měsíců a málokdy těch 120ml vypije. většinou tak 80 až 100ml. Jenom příkrmu sní kolem 200ml -240ml. jinak je spokojený. Takže si myslím, že jí to prostě stačí. Možná bych ale u ní neseděla hodinu, já to dělám tak, že když už to vystrkuje jazykem, tak mu to prostě vezmu a pak nakrmím dřív - však on si umí říct, že už má hlad. Nevím jestli je to tak správně, ale děláme to tak. vážíme 5,640kg.
Tak to máme miminka uplně stejně starý, taky jsme 2.12. to je náhoda,ale hezká. Nám tu 80ml pije i když je zdravá,ale dneska jsme zatim pod 100ml nešli. teď jdu na to tak uvidíme kolik toho zvládne. a zrovna taky holčička, fakt super náhoda.
jé tak to je super náhoda
a vkolik jste?my v 6:51hod.
a měla 2915g a 48cm.Teď má 4,5kg.Ali dneska vypila max. 90ml,ale dobrý na tu její nemoc.A co bumbáte?My bebu sensitive.Prve měla Bebu ha,ale měla zácpu tak jsem nasadila sensitive naivně jakože je na zácpu a ouhá,když je na ní tento týden už plně tak nekadí
a když ji pomůžu má to husté a zelené jak brčál ![]()