Bude mi smutno po kojení

8086
7.2.11 13:58

bude mi smutno po kojení

chtěla bych se zeptat jestli někdo máte podobnou situaci.
Můj syn bude mít 4 měsíce a cca od 2 měsíců bojujeme s váhou přibírá minimálně. dnes jsme byli na převážení a za 3 týdny přibral necelých 100g :-? doktorka dfoporučila dokrm. protože už se snažíme hodně dlouho co to jde s tím kojením.
Jsem z těch co by chtěli kojit co nejdýl a jsem ochotnat udělat cokoli aby bylo mlíčko :lol: . mlíka mám dost odsávám po každém kojení a mrazím zásoby… jenže problém je že syn se přisaje pije pije pije a pak už nechce..grcne si dám ho k druhému prsu ještě něco si dá ale už s odpojuje usmívá se a je najezený :roll: moc toho nevypije dnes po 2 hodinách 58ml prostě není jedlík… večer ho krmím mým mlíkem z lahvičky a on u toho dřimká a já mu násilím stříkám do pusky mlíko :oops: poznám že má dost že se probouzí a už opravdu nechce.. jindy jsem zkoušela dokrmit mým mlíkem ze stříkačky taky bez úspěchu. Budou mu 4 měsíce za týden a Váží 5110. porodní váha byla 3160g. jsem smutná..vím bže se nic neděje, že o nic nejde, ale mrzí mě to. když mu dávám z lahvičky abych vidělsa kolik vypije často se otáčí a dožaduje se prsu, tak mu pak dám prso a pije ještě chvíli no možná se jen spíš mazlí :hug: . Takže u nás rozhodně neplatí že flaškou se odstaví… musím zvolit opačný postup, nejdříve do něj dostat sunar (aby přibíral) a pak dát k prsu..jenže te´d přemýšlím jestli má cenu ještě odstříkávat? má to někdo podobně?
Pije většinou po 2 hodinách protože toho moc nespapá a má brzy hlad… mě to ale nevadí prostě kojení je pro mě krásná záležitost a nechci přestat kojit, ale nevím jak dlouho to takhle půjde dělat, třeba pak už nebude vůbec chtít prso…aaaaach joooo :think: :-) máte to někdo podobně? potřebuju podpořit že svět se nezboří když bude malý dostávat sunar :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
469
7.2.11 14:02

Tak si rekni, ze budes kojit jeste druhe, treti, ctvrte…dite :andel: Zlehcuju, ja vim, ale ono ti to bude lito i kdyz budes odstavovat ve 2 letech :-) Prosla si tim vetsina z nas :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
7.2.11 14:07

Ahoj,tak ja kojim uz pres 2a pul roku,i par dnu tesne pred porodem a ted se moje 9mes.cacorka rozhodla ze prsa uz nechce,vzdycky si vetsinou trosinku cucne jen vecer,strasne me to mrzi,hodne jsem to obrecela ale neda se nic delat,jinak v 9mesicich vazi 7200g a kdyz se narodila tak mela 3500g,jo ale jinak normalne ji,je to docela jedlik na polivky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
7.2.11 14:08

Obláčku, píšeš, že máš mlíka dost. Tak ho nedokrmuj umělým mlíkem, ale svým odstříkaným. Já měla vesměs stejný problém s dcerou. Ona se napila a pak se už odpojila, že nechce. Přibrala málo a v poradně usoudili, že jí prostě moje mlíko nestačí. Koupila jsem nějaké UM, už ani nevím jaké. Doktor mi řekla at´nakojím a dokrmím 40 ml UM. Já jsemn nakrmila a zkusila mlíko odsát. Zavolala jsem sestřičce, že jsem mlíko odsála, tak jestli jí místo 40 ml UM, mohu docpat 40 ml svýho mlíka. Samozřejmě že prý jo, že to je lepší. Tak jsem jí začala po každým kojení ještě dokrmovat stříkačkou - chudák se bránila, že už fakt nemá hlad, ale já jí cpala jak husu. Za týden přibrala skoso 300 g. Když jsem ale doktorovi vyprávěla, co je za tím, jak se u toho kroutí, tak mi řekl, at´se na ní tedy vyprdnu a nechám ji sníst, kolik chce sama. (Za ten týden se jí pravděpodobně trochu roztáhl žaludek a ona sama začala pít víc). Nakonec jsem ji kojila přes 10 měsíců. Mimichodem dosud (je jí 2 a půl roku) není nijak extrémě žravá a je spíš drobnější postavy.
Ted´mám kluka (3 měsíce) a toho zase nic jinýho než to žrádlo nezajímná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
7.2.11 14:10

lol 5110 ve 4 měsíci?to má můj skoro v prvním měsíci 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
7.2.11 14:18

Jo a šla jsem se ti podívat do očkováku. Malá měla na 4 a půl měsících tedy 6070, ale porodní váha byla rovný 4 kila, takže vlastně přibývala asi přibližně stejně. No já bych skusila ho trochu rozkrmit tím odstříkaným mlíkem. Pěkně stříkačkou přes prst. Já myslím, že by to za pokus stálo a třeba byste to rozkojili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
7.2.11 14:25

Malej měl ve 4 měsících stejnou váhu.
Proč ho dokrmuješ když máš mléka dost?
Já od 2 měsícu taky kojila jen z jednoho prsa,to druhé už nechtěl.
Koj tedy častěji a nedávej příkrmy a je to :wink:

Smutno po kojení ti bude vždycky.mě bylo i když jsem ho odtavila až na 3 narozeniny,ale když mlíčko máš tak je škoda to skončit a dokrmovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
7.2.11 14:37

Já se teda zase těším až kluky pěkně všechny odstavím. :lol: Ale ráda bych kojila do těch 15 měsíců. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
7.2.11 14:42

Můj malý měl necelá 4 kila, když se narodil. Ve 4 měsících měl 5,5kg. Doktorka pořád naléhala, ať dokrmuju, že pomalu přibírá, ale já jsem se rozhodla nechat ho do půl roku vyloženě na prsu. A dobře jsem udělala! Dneska má skoro 10 kilo 8-o Před tím 6. měsícem se cosi zlomilo a začal strašně přibírat…Pak jsem začala dávat příkrmy a roste nám před očima. On teda strašně roste do dýlky (velikost oblečení 86 mu začíná být malá, začínáme oblékat do 92 8-o )
Takže my jsme na tom byli podobně. Já bych radila vydržet - hlady nepláče - mlíka máš dost, pěkně pije, jen pomalu přibírá. No a co? (Já taky žeru a nepřibírám :nevim: :lol: :lol:) Rozhodně bych nedávala UM. Nevidím důvod. Jasně - kdybys neměla mlíko nebo ho on odmítal, tak není co řešit, ale takto? Já bych teda vydržela a kojila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17976
7.2.11 14:45

Obláčku, nenapsala jsi, jak roste. To je podstatné.
Jinak jsem pro dokrmy nejlíp stříkačkou, nebo tedy pokud se nemate lahví (lepší Calma od Medely), tak lahví, ale tvým mlíčkem, časté kojení v noci - mimčo pije instinktivněji, méně se brání, často pije v polospánku, v noci je vyšší hladina prolaktinu, mléko je tučnější). Aspoň týden takhle bych zkusila, ověřit pak váhu. Plus se mi u vás zdá na místě zkusit konstituční homeopatika - pořešit tím nevelkou chuť k jídlu, menší váhové přírůstky. Držím palce!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17976
7.2.11 14:48

A kolik počůrá plínek za den, jak má stoličku? Přibližné orientační přírůstky v tomto věku jsou za den 10-15 g, takže tohle je fakt asi polovina. Kdyby to byl jeden týden, může to být výjimka, zrovna může být třeba nemocný, cokoli, ale po 3 týdnech to ukazuje na problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
7.2.11 14:48

no asi to nebude veliky jedlik, ale jestli rikas, ze mas mleka dost, prso neodmita, z lahvicky nevypije o mnoho vic nez od tebe (nebo jo?)…
Kojit chces a muzes, tak proste davej prso, jak casto si rekne. ja mela kluka velkeho jedlika a nekdy pil i co hodinu, vlastne jsem mela pocit, ze pije prubezne porad. Po tom, co uz nebude chtit prso, nabidni mu lahvicku se svym mlekem. A cura a kaka normalne? Ma mokre plinky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
7.2.11 14:54

to už jsme právě tak různě kombinovali stříkačka flaška s mým mlíkem. od 2 měsíců. a právě nepřibírá. Tak doktorka říkala že už dál nechce nechávat nás zkoušet vše možné s mým mlíkem, že po sunaru nabere rychle váhu…vždy po kojení jsem mu dala stříkačkou nebo flaškou mlíčko a cucl si tak 10 nekdy 20ml. tak teď mu budu dávat ten sunar a odstříkávat budu dál, v noci bych mu chtěla dávat jen prso protože si neumím představit chodit tolikrát za noc vařit sunar :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
7.2.11 14:56
saraai píše:
no asi to nebude veliky jedlik, ale jestli rikas, ze mas mleka dost, prso neodmita, z lahvicky nevypije o mnoho vic nez od tebe (nebo jo?)…
Kojit chces a muzes, tak proste davej prso, jak casto si rekne. ja mela kluka velkeho jedlika a nekdy pil i co hodinu, vlastne jsem mela pocit, ze pije prubezne porad. Po tom, co uz nebude chtit prso, nabidni mu lahvicku se svym mlekem. A cura a kaka normalne? Ma mokre plinky?

s flašky vypije tolik co z prsu, kaká i čůrá normálně… dávám mu jak si řekne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
7.2.11 14:59
oblacek píše:
to už jsme právě tak různě kombinovali stříkačka flaška s mým mlíkem. od 2 měsíců. a právě nepřibírá. Tak doktorka říkala že už dál nechce nechávat nás zkoušet vše možné s mým mlíkem, že po sunaru nabere rychle váhu…vždy po kojení jsem mu dala stříkačkou nebo flaškou mlíčko a cucl si tak 10 nekdy 20ml. tak teď mu budu dávat ten sunar a odstříkávat budu dál, v noci bych mu chtěla dávat jen prso protože si neumím představit chodit tolikrát za noc vařit sunar :roll:

obláčku já se obávám že jakmile ho neučíš na flašku tak se ti pak na tahání s prsa vykašle :nevim:
Já si myslim že nemusí přibrat,stačí když nehubne a čurá.
Malej měl taky takové tendence a přesně jak píše lujle jsem ráda že jsem vydržela .Ušetřila sem si spoustu peněz a práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová