Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
holky ,malýmu bude v pondělí 5 měsíců,od ukončenýho 4 dáváme příkrmy,zatím měl jen brambor a zeleninku,ale gv pondělí ppdostane svoje první masíčko.. jenou už měl k obědu švetku a pak druhej den špenát s bramborem a baštil to v poho… zajímalo by mě jestli už mu mám dávat buď dopo nebo odpo ovoce-jablko,meruńka atd-v obchodě jsem viděla už od ukončenýho 4 měsíce ovocný příkrmy ( myslím jak místo mlíčka)
ted to má tak. rano mlíčka,dopo mlíčko, oběd příkrm, pak 2 krát mlíčko a večer teda už kaše ![]()
Ahojky, no náš Kubík taky dostával od uk. 4. měsíce zeleninu, pak jsme přidali maso a od 5. měsíce ovoce, ale moc ho nechtěl, takže na plnou dávku jsme se dostali, až za víc jak měsíc. Ale nedávali jsme teda kaši, tu až od půl roku, myslím, že mu zatím 2 příkrmy stačí, ovoce bych dala až od toho 6. měsíce. Pokud má rád mlíčko (náš neměl a byl to boj, jednu chvíli měl 3 x denně zeleninu, abych do něj dostala nějaké jídlo), tak mu ho dopřej co nejvíc a nejdýl.
ahoj, po měsíci zeleniny a masozeleniny už bych do ovoce šla, má se sice dávat spíše dopoledne, ale já dávám odpoledne, před zeleninou jim ho dát nemůžu, šmakuje jim více a pak by mi zeleninu nejedli vůbec ![]()
takže jdi do toho,akorát spousta přesnídávek má přidaný cukr
ty z DM naštěstí většinou ne, u čerstvého na výběr z počátku moc není, jablko,banán, hruška, ostatní prdím…
aha, tak to bych s ovocem nečekala a šla do něj, Kubík nepije mlíčko od 11 měsíců vůbec a od 8 měsíců měl pouze 2 dávky po 120-150 ml a nepozoruju, že by měl nějaké problémy. Takže pokud mlíčko nechce, můžeš zavádět s klidem další příkrmy.