4,5měsíční nepřibírá – dávat UM?

482
6.2.11 21:57

4,5m nepřibírá - dávat UM?

Zdravím všechny, poslední dobou jsem tu „pečená vařená“ a jelikož máme další problém, jsem tu zase. Malý měl 19.ledna 4měsíce, za poslední měsíc málo přibral, předtím přibíral i kilo za měsíc (porodní váha 3150g, naposledy vážen 4.2. 7240g(. Doktorka tedy zavelela, že ho musím začít přikrmovat. V noci mi spí dobře. naposledy kojím v 21hod a pak až kolem 4hod ranní,přes den přikládám každé 2hod. Dr. nám radila dávat večer rýžovou kaši, tak jsem byla ráda, že nemusím přidávat UM, protože jsem hodně četla, jak se dá UM, už mimčo MM moc nechce a odstaví se. Problém je, zkoušeli jsme dát kaši,ale malý ji vůbec nechce, nechutná mu. Všichni mi radí dát mu UM, ale mě se do toho nechce. Jsem z toho špatná, připadám si neschopná,(je to moje první mimčo) moje pokusy ho dnes nakrmit dopadly hrozně, kaše všude,ale nesnědl skoro nic. Zkouším to už druhý den a je to pořád stejné, jasně mi dal najevo, kaši prostě ne. Poradíte? díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
6.2.11 22:02

7kg ve 4měsících? To přece málo není..My měli 7kg na půl roce (porod.váha 2,8kg) a dr si pochvaloval, jak pěkně roste…Přijde mi zbytečný jakkoliv přikrmovat. A kolik přibral za ten poslední měsíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
6.2.11 22:05

ahojky. Já myslím, že váhu máte dobrou a že mimčo přibralo jednou míň nemusí nic znamenat..... Zkusila bych kojit dál a počkat do dalšího vážení. Pokud je teda mrňous spokojený a dost čůrá. Naše malá nemá 7 kilo ani v půl roce, takže bych se tím určitě netrápila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
6.2.11 22:06

Za poslední měsíc jen 310g., čůrá dost, jen má teď docela dost zelenou stolici a taky se mi zdá, že poslední dobou byl takový plačtivější (přes den)tak možná mu to moje mlíko fakt nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
6.2.11 22:13

Ahoj Minko, mne se ta vaha nezda nijak nizka na 4.5 mesice. Moje 3.5 mesicni holcicka ma 5.5kg (porodni vaha 3.07kg) a bylo mi receno, ze je to podle tabulek jeste ok a ze prikrmovat UM nemusim. Je tvuj chlapecek spokojeny a nebo mas pocit, ze ma hlad. Pokud je spokojeny tak bych mu asi to UM jeste nedala. Kolik ti pribral za posledni dva tydny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
6.2.11 22:23

A co zkusit začít dávat zeleninku, když kaši nechce??? Jenom nápad :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10983
6.2.11 22:32

Ahoj,no mně teda ta váha taky nepřijde nízká :think: :think: :think: :think: …mám holčičku 7 měsíců a nemá ještě ani 7 kilo a por.váha 3,5 kg…a to už baští vše co může…já bych taky asi zkusila zeleninku v poledne…a nebo jinou kaši,dobrá je první kaše od Nestlé :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
6.2.11 22:39

Ahoj taky se mi to nezdá nějak málo, myslim že má úplně v poho váhu.

každopádně ti chci říct, že my jeli MM+UM 4 týdny (než jsem o mlíko definitivně přišla) a bumbala mi obojí s chutí. O mlíko jsem přišla z jiných důvodů než, že jsem dávala UM. To tu nechci rozebírat.

Důležitý ale bylo, že jsem koupila savičku pro kojený děti. Má tvar jako prso-bradavka a aby mlíčko teklo, musí se mimi snažit úplně stejně jako při kojo. Díky tomu i když jsem pak přikládala třeba dvakrát denně, mi prso furt chtěla (zbytek jsem odstříkávala a dávala flášou).

Každopádně bych se UM nebála a při správné volbě savičky na flašku se ti v pohodě bude chytat i nadále prsa, tedy nebudeš nucena přestat kojit, protože už by prso nechtěl.

Ale stejně si myslim, že je to zatim zbytečný. Váhu má pěknou!!! :wink: Uvidíš při dalším vážení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
6.2.11 22:40

Holky, čtyřměsíční by ještě zeleninku neměl, když je kojený, my začínali až po šestém měsíci. Jinak mě zase říkala dr. že právě zelená stolice je příznak že mléka je míň. a jestli je i brečavý, tak si myslím, že má hlad. Já bych kaši ještě nedávala, přijde mi moc brzo. Bud můžeš zkusit víc rozjet kojení, nebo fakt přidat UM. Já bych se toho přidání nebála, já to takhle dělala skoro od narození, malýmu moje mlíko nestačilo, tak byl dokrmovanej UM. Přesto jsem převážně kojila do osmého měsíce. Dát UM neznamená žádnou prohru nebo konec kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
6.2.11 22:42

Jo amoje malá měla porodní váhu 3730g a ve třech měsících a pár dnech má 6 a půl kila a to vy máte sice o měsíc víc, ale přibral o omnoho mnoho víc od porodu. To jen pro zajímavost :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
6.2.11 22:45

Jinak ještě ně napadlo, kdybys ho nakojila ještě jednou v noci než půjdeš spát, tak za prvé by se ti dělalo víc mlíka a za druhé by vypil za ten den víc, já taky o půlnoci než jsem šla spát jsem ho vytáhla z postýlky, spal, ale přisál se a slušně se napil a skoro se ani neprobudil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
6.2.11 23:29

Ahoj, to ma syn ale krasnou vahu :-) . Muj syn se narodil 3,7 kg a v sesti mesicich mel 6,9 :-) . Ony ty deti pribiraji nejvic stejne ty prvni tri mesice, pak se to vetsinou dost zbrzdi. Ja bych v tehle situaci rozhodne neprikrmovala, ani zeleninu, ani kasi. Pridala bych pro svuj dobry pocit jedno kojeni (pokud by se veslo) a to je vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
7.2.11 00:24

Pokud od minulé návštěvy hodně vyrostl, tak o může být i tím. Někdy se váha zarazí a dítě jde do dýlky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3751
7.2.11 08:00

Ahoj, my jsme asi tak o týden starší než vy, porodní váhu jsme měly 3140g takže skoro stejnou jako vy a ve 4 měs a kousek jsme měly 5,4 kg a dr nám nic neříkala že by jsem měly málo. Jediný co říkala, že pokud kojím ať kojím dál, že pokud je spokojená tak ať jí nic jiného nedávám. Chci jé kojit plně do půl roku když mám mlíčko. A jsou také dny kdy je plačtivější ale nepřikládám to hladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
7.2.11 09:18

Dobré ráno všem, děkuji za názory. Lubík měří 70cm a za měsíc narostl o 6cm. Hodně lidí říká, že je dost velký, nakoupila jsem mu oblečení do půl roku dítěte a už před 14dny mu bylo skoro vše malé.Do těch tří měsíců přibíral op kilu za měsíc, až teď se to zastavilo. Zda se mi vpohodě, čůrá pěkně, je pravda že musím kojit relativně často, pokud ho nepřiložím max po 2hod, je zle. Ale zase kamarádka mi říkala, že pokud by měl takový hlad, brečel by mi v noci. Nejhorší je, že přítel strašně dá na radu Dr. a myslí si, že já snad chci malého týrat hlady, když mu nedám mléko,prý když kaši nechce, tak něčím ho přikrmit musíme. Dnes budu zase zkoušet kaši - koupím mu jinou značku, třeba mu tahle nechutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová