Jak často maso?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak často maso?
Ahojte maminky,
moc by mě zajímalo, jak vám radí vaši pediatři ohledně poledních masozeleninových příkrmů pro miminka od 6 měsíce. Malýmu je 9 měsíců a ještě ho částečně kojím (3× přes den a v noci tak 2 - 3×) Pokouším se zavést UM ale zatím marně. Moje doktorka mi doporučuje 6× týdně maso 1× týdně žloutek. Někde jsem četla, že 6× týdně maso je moc, protože v mateřském i UM je dost bílkovin a tak časté podávání dalších bílkovin organismus zatěžuje, v jiné litreratuře je zas doktorčin názor. A co když mu udělám třeba červenou čočku, ta má jako luštěnina taky dost bílkovin ne? Dáváte k tomu ještě maso?
Tak nevím děti v růstu potřebují bílkovin dostatek, ale abych to zas nepřehnala.
Děkuju za názory
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj Matesátko,
s tím masem je to tak, že fakt každý říká něco jiného. „Alternativní“ knížky a doktoři radí maso hodně málo, jinak co jsem četla, tak většinou se radí přesně tak, jak píšeš - maso 6× týdně a 1× týdně žloutek. Nám doktorka radila po 7 měsíci maso obden a postupně přidávat. Já mu žloutek dávám většinou do nastavované kaše, nebo kupuju od Hippu dýni s rýží (protože dýni moc v obchodě neseženu) a do ní přidám ten žloutek. A 1× týdně dávám hovězí, jinak většinou králičí, kuřecí a občas jehněčí. Přílohy různě střídám. A taky ještě pořád 2× denně kojím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja davam od ukonceneho 11 mesice obden, predtim vubec. Ten den, co maso nema, davam vetsinou lusteniny (ale az tak od roku). Krevni obraz ma v pohode.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
Matýsek, kromě dvou kupovaných skleniček (tam je masa do 10%) ještě maso neměl. Ale už jsem mu ho koupila.
Já osobně (kromě šunky či uzeného ráno k snídani) maso moc nemusím. Jím, ale málo.
Takže mu hodlám dát kousek bio hovězího tak 1× týdně.
Jinak si myslím, že maso se nemá podávat kvůli bílkovinám, ale železu. Srovnatelné množství železa (jako maso) má např. oves. Též se doporučuje zvýšit množství vit. C v potravě pro lepší zpracovávání železa. (Zdroj: časopis Rodiče)
Nanka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja maso zatim nedavam vubec, pry to zatezuje ledviny. Zloutek jsem zkusila dvakrat a Helenka po nem desne prdela, takze ho taky nedavam. Kojim pomerne casto, aspon 4× denne a v noci nepocitane
Toz tak u nas, Helenka vypada zdrave, nic ji zjevne nechybi, takze to neresim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem dávala maso od půl roku skoro každý den, teď jak to vyjde, někdy malá sbaští skoro 10 dkg najednou, jindy jsou třeba luštěniny, jíme většinou všichni to samé, masité tak 4-5 krát týdně.
Maso (a nejvíce červené) obsahuje dvě esenciální aminokyseliny-části bílkovin, které v ničem jiném nejsou, a proto by děti neměly být vegoši. A železo je v mase taky hojně a v optimální formě.
Masu zdar.
- Citovat
- Upravit
Sorry, nepřihlásila jsem se a je to bez podpisu.
Takže maso doporučuje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak často maso?
Díky, díky, díky za názory, které jsem pozorně přečetla. Inge, malej je bohužel chudokrevný, takže doufám že to tím masem špenátem luštěninama atd…trochu spravíme. Díky M
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My dáváme maso přesně, jak se říká - 6× týdně a 1× týdně žloutek. Maso jsem zavedla hned po 14 dnech přikrmování kvůli hraničním hodnotám železa (synovi hrozila chudokrevnost). Tak snad se ten nedostatek železa tou stravou spraví. Pro jistotu jsem si řekla své dr. o železo v sirupu (Maltofer), ale po něm syn zvracel, tak se musím spolehnout jen na ty příkrmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
podle mě je to hodně o osobním názoru na věc, pokud je samozřejmě dítě zdravé. Znám děti, které nejedí maso vůbec a rozhodně nemají problémy, stejně tak jako některé které ho dostávají od půl roku každý den. Otázka je jak se to projeví také z dlouhodobého hlediska, ale nejsem žádný odborník.
Já osobně jsem maso začala dávat malé až nedávno a to tak jednou nebo dvakrát týdně, buď sklenička s příkmem nebo domácí kousíček uvařený ve vodě. My sami maso nekupujeme a jíme ho taky tak jednou týdně. Osobně si myslím, že se dnes jí masa moc, netvrdím nejíst ho vůbec, ale vynechat uzeniny a mít kousek nějakého prověřeného masa jednou za týden či čtrnáct dní je dle mého názoru v pohodě.
Ušetřené peníze investuji do kvalitních olejů, ochucovadel a sladidel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nazdarek!
tak moje doktorka taky doporucuje 6× tydne maso a 1× zloutek.. ale neridim se podle toho.. davam male maso az nekdy od 8-9 mesice a to jen obcas.. no tak 1 - 2× tydne… a tak 1×za 10 dni zloutek (pul zloutku - to mi radila doktorka, ze pry pulka uplne staci) .. mala nijak netrpi.. aspon myslim .. krev ma v pohode takze si myslim ze zalezi na pristupu.. ale uprimne mas ty 6× tydne maso?? ja teda ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit