Rady ke krmení UM?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4597
15.10.06 09:48

Rady ke krmení UM??

Holky, mám opět dotaz. Převařujete kojeneckou vodu na přípravu UM? V porodnici řekli, že se nemusí, ale tu vodu mám otevřenou v lednici i pár dní, než se sdělá, tak mi to vrtá v hlavě…

No a druhá věc - jestli nemáte některá trik, jak udržet miminko při krmení suché…Dávám malému pod bradu bryndák a ještě plínu, ale většinou je stejně mokrý, takže musíme převlékat i po jídle, což malého vždy vynervuje a hlavně to není dobré pro bříško, pak ublinkává…Nejdřív jsem ho měla na přebalováku na polštáři a teď jsem začala zkoušet i v náručí, ale mokrý je stejně…

No a poslední, co mi nejde do hlavy - máme v pondělí jít na kyčle, nevím jak mi to vyjde s krmením, jestli když bych koupila tgermoobal, jestli se dělá malý i na láhve od Aventu a jestli tam to jídlo opravdu vydrží teplé??

Jak děláte s krmením miminek, které jsou na UM a chozením ven??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2773
15.10.06 10:40

Ahoj, vodu jsem převařovala do roka, převařenou uchovávala v termosce horkou.
A čím to je, že je pořád mokrý? Neteče lahvička? Nemá moc velkou dirku dudlík, takže malej nestačí polykat a teče mu to okolo?
Bryndáček je ze spoda igelitový nebo ne? To by mělo pomoci.
Pokud potřebuješ vzít UM s sebou, je lepší si vzít převařenou vodu v malé termosce, odměřené mléko v zásobníčku nebo suché lahvičce, a namíchat UM až na místě, v době krmení. UM se nemá dělat dopředu, kvůli kontaminaci bakteriemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
15.10.06 10:43

Ahoj,

moc jsem nepochopila jestli kojis a pak dokrmujes nebo jste jen na UM. Priprava UM na cesty je jednoducha. Potrebujes k tomu zasobnik, malou termosku a nejakou lahvicku. Dopredu namichana lahev ti vydrzi jen hodinu,potom uz se to neda pit.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4597
15.10.06 11:04

Hajinko, a jak teplou tu vodu jsi dávala do té termosky, těch 37 nebo i teplejší s tím, že to pak postupem trochu vystydne??

Používáme bryndák samo že s igelitem, tak je to prostě asi jen o cviku, lahve máme od aventu s dudlíkem 1, což je myslím dobré, ale malý hodně u toho prostě nějak jakoby nestačí polykat, nebo já to asi neumím popsat, ale máme to vždy všude.....Jsem nemehlo…

Ta termoska je asi dobrý nápad, jenom bych to možná potřebovala trochu upřesnit…Díky moc za rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
15.10.06 11:22

Vodu sundám z plotny hned jak začne vřít, přeliju do termosky (taková ta co udrží 24 hodin teplý nápoj, např. od Tescomy, zvenku kovová). I tam voda postupně chladne, ale přes noc určitě vydrží (po 24 hodinách není rozhodně ani náhodou stejně horká jako na začátku). Měla jsem dvě velikosti termosky, jednu na doma, druhou na cesty. Do té jsem dávala vodu chladnější, abych nemusela tahat ještě lahvičku studené převařené vody na domíchání mléka na pitelnou teplotu. Na UM jsem měla zásobník od Aventu.
Lahvička s jedničkou dudlíkem by měla být ok, někde děláte chybu - malej třeba moc leží?? Tady moc neporadím, musíš to zkoušet. Na pití Fanda ani bryndák nepotřeboval.

Jinak to UM by se nemělo sypat do úplně vřelé vody, zničí se tím všechny vitamíny a to, co do něj výrobci dávají, aby se aspoň trochu blížilo MM. Takže jsem tu vřelou vodu nechala v termosce trošku odstát a až pak jsem termosku uzavřela. A stačilo mi pak převařovat tak 2× za den.

H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
15.10.06 11:31

Ahoj, ja nosim na zadech batoh s pul litrovou nerezovou termoskou horké vody, litrem studene a plechovkou sunaru s odmerkou. Kdyz ma mala hlad naliju studenou, doleju horkou dle potreby a vsypu sunar. Zavrit, zamichat, hotovo. Jo jinak tu studenou neprevaruju - fromin se nemusi - maly nikdy nic nebylo, ani prujem, at je trosku odolna ne? :lol: A z ty lahvicky od aventu se zkus napit sama - uvidis jak rychle to tece - melo by to jit trosku ztezka a tect fakt malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
15.10.06 11:43

Ahojky,
náš Kuba je od 2týdnů života „odkojen“ Aventem,tak snad ti můžu předat pár „rad“ :wink: 1)často se mi stalo,že jsem savičku málo strčila do objímky a pak to teklo, takže pořádně zarazit dudel do objímky :wink: :wink:

1. pořádně zašroubovat objímku, někdy se to jako by zdálo dobře zašroubované ale nebylo :roll:
  1. Kuba měl období, kdy mu prostě mlíko teklo koutkem pusinky, ať sem ho měla v jakékoliv poloze, prostě cintal mlíko všude.Ale za pár dní zase pil dobře :roll: taky sem tomu nepřišla na kloub,ale vždycky se to nějak samo vyřešilo.

pa Yasmin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4597
15.10.06 14:18

Yasmin a jestli se můžu zeptat, proč jsi nekojila?? Ríša se mi prostě už v porodnici odmítl přisát a i když jsme s ním zápasily dvě sestry a já, tak se nepřisál. Když už, tak u toho usnul asi po sekundě, takže jsem na to pak neměla sílu s ním bojovat. Je to prostě lenoch po tatíkovi, nebo já nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
15.10.06 18:37

Ahojky,
tak naše kojení bylo už od začátku špatný.Malý měl silnou žloutenku, tudíž byl spavý, nesál a nepřibíral :(, kojili jsme přes klouboučky. Po příchodu z porodnice jsme se jakš takš rozkojili,ale žloutenka se neustále zhoršovala a když už Kubíčkovi hrozili výměnnou transfuzí krve, bylo mi doporučeno kojo skončit.Byli jsme 5 dní v nemocnici, kde jsem byla s nervama totálně v pr…mlíčko se stejně ztratilo, takže jsme to naše slavné kojo ukončili, za 2 dny bylo po žloutence a Kuba už se po té nepřisál a zamiloval se do Avent lahviček 8O Mlíčko se za 3dny ztratilo a já to tehdy dost obrečela…ale pak jsem se s tím srovnala a vím,že UM je pro něj to „nejlepší“.Začal krásně přibírat, byl bez žloutenky a byl v pohodě :wink:

pa Yasmin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
15.10.06 18:47

Fifleno ty mas tak nadherny miminko. Je po tobe nebo po tatkovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4597
15.10.06 19:12

Yasmin, díky za odpověd s tím kojením. Ta žloutenka asi musela být pěkný prevít…

Ajlili, nemáme černouška, jenom ta fotka je asi špatně upravená, kdyby jsi myslela… :D :D Jinak nevím, po kom Ríša bude, říkají, že spíš po mně nemá bradičku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
15.10.06 19:31

Pockej, to fakt neni cernousek 8O, to neva stejne je krasnej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
15.10.06 20:16

Fifleno, ja teda taky nekojim, ale na um nejsme. Dokazala jsem se premoci a odsavam a odsavam a odsavam… a odsavam. Je to tak trosku docela pakarna, ale malej ma moje mliko. Myslis ze bys to taky nezvladla nebo uz ti nacpali leky na zastaveni laktace? Ja myslim, ze je to skoda nedavat mlicko kdyz muzes… no ale to sem nepatri.
Jinak malej je taky vzdycky jako prase, z prsa sat neumi, nebo spise ja jsem na to debil, takze jsme jen na lahvicce, ale s mojim mlickem. Taky od Aventu. No takze si z toho nic nedelej, jen skontroluj jestli mas dudlicek na lahvicce pro novorozence s jednou dirkou. To by pak bylo to, proc je malej jako cunik, nestaci totiz polykat. I kdyz nas Tonda ma jednu dirku a taky nestiha… no tak jsem ti moc nepomohla co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
17.10.06 12:54

Ahojky Fifleno :D

Já taky odsávala mléko jako Lidunka do půl roku a krmila přes lahvičku ,ted už nějakým zázrakem od pátku kojíme ,prostě se podařilo.Shodou okolností jsem měla po porodu uplně stejné problémy jako ty malej taky nechtěl z prsu .No a rodila jsem v Jablonci .taky s námi sestry zápasily.,ale to je vedlejší.

Krmili jsme taky lahvičkama od Aventu a nám to zase někdy teklo pod závitem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4597
17.10.06 17:57

Stanule, v Jablonci porodnice je super, ne?? Akorát mi není jasné, jak jste zvládly odsávat tak, aby to stačilo?? Mám odsávačku Avent a je toho málo, vždy odsaju z obou prsů tak akorát dvacku, což je fakt málo, tak to smíchávám…No teď už jsme párkrát nebyli mokrý, tak jsem ráda, ale spíš je to vždy o tričku, když má volnější okraj, tak to jde… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí