Krmení z stříkačky a ohřívačka Avent

4597
12.10.06 08:51

Krmení z stříkačky a ohřívačka Avent

Ahoaj, ráda bych se zeptala. Mám týdenního kluka, který se nechce přisát. Včera jsme se vrátili z porodnice a na rychlo v lékárně kupovali ohřívačku a odsávačku Avent. Odsávačka je OK, ale ta ohřívačka se mi nezdá. Myslela jsem, že se nemusí vytahovat ze zásuvky, avšak musí. Dále se mi nezdá teplota ohřátého jídla - je to nějak moc teplé??? Dávám ta malé lahvičky a zapínám na stupeň 3, tak jak je v návodu. Jak je to u vás??
Dále používáme dokrm Bebu, včera jsem ji otevřela a zdá se mi navlhé, jak pořád sterilizujeme a topíme, aby malý byl v teple.

No a další, nechci rezignovat na kojení, ale nemůžu si pomoct, pořád si meju ruce, jak krmím malého s tou stříkačkou. Jenže musím doma taky něco dělat, takže strkat mu ten malíček třeba po úklidu se mu nezdá, i když si meju ruce hodne dlouho…jak se to dá řešit? V rukavicích toho moc nezvládnu.

Díky za názory.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1468
12.10.06 11:00

Fiflenko , klid. :D

Babská rada mnohokrát zveřejněná zní, že první je minčo a pak úklid ( v drsné verzi - pokud doma nemáte na koberci hovna, je to O.K.). Pokud si nemůžeš zajistit pomoc kamarádky, babičky, partner… vyčleň jen nejnutnější práce a ty rozhodně nevykonávej, když miminko spí. To spí i maminky. Za pár týdnů se všechno uklidní a zaběhne. :D :D :D
Ruce si myj normálně nedráždivým mýdlem - dětským, v lékárně se dá koupit medicínská desinfekce - stejná, jako mají v porodnicích. Ta by měla být O.K. POkud bys prováděla úklid nějakými hodně dráždivými prostředky - SAvo a pod. rozhodně rukavice.

K jídlu - s ohřívačkou neporadím, neměli jsme. Odstříkávala jsem 8× denně Medelou Harmony, na krmení jsme v nemocnici používali stříkačku a potom lahvičky - skleněné, teplotu jsem kontrolovala od oka - dej na svůj pocit. Můžeš zkusit přeměřit teplotu i teploměrem (nejlíp by to šlo asi teploměrem do vody???) - pro orientaci. Myslím, že horší je horké než trochu chladné. Beba (známe, používali jsme ji, protože Nutrilon přestal vyhovovat :wink: :D ) by rozhodně neměla být lepkavá, nebo příliš navlhlá. Některé maminky přesýpávají z pytlíků do skleniček nebo dóz z pevným uzavíráním (líp se s tím manipuluje). Nevím, jak často vyvařujete - my měli 8 lahviček, takže to bylo 1× max. 2× denně. Radim je prosinčátko, ale i tak jsme museli hodně větrat, protže starý byt byl i za normálních okolností vlhký a místy plesnivý. Teď je ještě poměrně teplo a pěkně, takže větrat, větrat… nejlépe nárazově, aby se vyměnil vzduch. Miminko má být v teple, ale nic nepřehánět.

Beruška :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko