Jak často půjčovat dítě expříteli?

1
17.6.11 17:29

jak často pujčovat dítě

Nastěhovala se ke mě přítelkyně se svým synem kterému bude rok a v dobrém se rozešla se svým minulým partnerem, on nepracuje a hraje to na invalidni duchod, nebyl schopen se o ně postarat. Je mu 33 let nic nemá a žije u své matky.Máme s přítelkyní velký spor protože se mi nelíbí když malého pujčuje otci kdykoli si vzpomene, že v tom nejsou žádná pravidla.Píše ji sms že Filípkovi přeje dobrou noc, dokonce i anglicky (ona ani malej anglicky neumi jen já)a dalši nesmyslne zprávy jakože se oběsí, několikrát se chtěl také malého vzdát kvůli alimentům, neustále se do nás nějakým zpusobem plete a mě to velice vadí.Chtěl sem pravidla v pujčování ditěte otci ale to ona nechce že je to jeho otec a muže si ho brát kdy chce.Náš vztah je v troskách.Poradte co dělat.
Za měsíc má miminko narozeniny a přítelkyně dokonce chtěla jestli by je nemohl jeho otec slavit u nás.To sem zamítl tak mi řekla že si je oslaví spolu někde venku.Mám dojem že nejsem ten hlavní v jejím životě.

Příspěvek upraven 17.06.11 v 18:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5468
17.6.11 17:34

Ale on to opravdu je malého otec… kdybys ty byl v jeho situaci, asi by se ti taky nelíbilo, kdyby ti nový partner matky tvého dítěte nechtěl půjčovat tvoje vlastní dítě :nevim:

Chápu, že bys rád stanovil nějaká pravidla, ale spíš kvůli normálnímu chodu domácnosti, abyste si mohli dělat společný program a tak. Pokud se táta o malého hezky stará, malý je s ním rád a spokojený a tvojí partnerce to taky vyhovuje, asi bych na tvém místě moc nenaléhala, protože sám vidíš, že to vztah kazí. A proč by si měnila telefonní číslo? Aby se otec ke svému dítěti nemohl dostat? 8-o To by podle mě bylo snad i protiprávní :think:

Takže - pokud se mezi vás „plete“ jen tím, že chce vídat a starat se o svoje dítě, asi s tím nic neuděláš. A buď rád, že si nedělají naschvály ;). Pokud by vám do vztahu vstupoval i jinak, pak máš samozřejmě právo si „dupnout“ a s partnerkou si promluv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
17.6.11 17:35

No já tě asi svým názorem nepotěším,ale když jsou zadobře a malýmu se u táty líbí-já bych v takové situaci udělala to samé jako tvá přítelkyně-půjčila dítě kdykoliv.Mě připadá,že ty asi trochu žárlíš viď? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
17.6.11 17:37

Souhlasím jako pokud jako otec funguje jak má proč by měl syna vídat jen kdy mu to určí soud?chápu že ti to vadí jenže je to jeho otec zkus si s přítelkyní promluvit nežárlíš jenom že jí píše sms?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
17.6.11 17:39

Kodl, dítě se nepůjčuje. Má právo vídat se s tátou, i když ten má dluhy atd. To jednak.
Druhak - tvá přítelkyně zřejmě nemá svůj vztah s (ex)partnerem ukončený, vnitřně ukončený, a s tím toho taky moc nenaděláš.
Můžeš tak maximálně mluvit s přítelkyní o tom, co ti vadí a jak by sis to představoval, můžeš vyslechnout její stanovisko, zkusit to nějak zkombinovat - kompromis na obou stranách, ale tak nějak mi připadá, že pro ni je důležitější řešit vztah s otcem svého dítěte než s tebou, promiň. Vnímám tě tam jen jako náhradníka, který na chvíli zabezpečí to, co ten první zrovna nezvládá, ale to je asi tak vše. Přece jen, je to táta jejího dítěte - a nerozešli se v zlém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101643
17.6.11 17:40

Pokud je malý s tátou spokojený, tak proč by k němu nechodil… a teď to bude znít možná hnusně, ale pokud mu ho „půjčí“ opravdu kdykoliv chce, tak asi nemá pocit, že máte nějaký společný program, který by to narušovalo, tj. nefungujete jako rodina.
A s tou změnou telefonního čísla to snad nemyslíš vážně 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
17.6.11 17:40

Ahoj, taky tě moc nepotěším, ale je to jeho otec a má na něj právo, a pokud se k němu hezky chová, nevidím důvod, proč by ho nemohl mít kdykoliv chce. Je to jen dobře pro malého, že je s ním otec a věnuje se mu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
17.6.11 17:42

Já zakladatele chápu, taky by se mi nelíbilo, kdybych na víkend naplánovala návštěvu do ZOO a v sobotu ráno se ozval otec a chtěl si vzít dítě a bylo mu vyhověno. Nějáká pravidla by být měla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
17.6.11 17:45
kometa32 píše:
Já zakladatele chápu, taky by se mi nelíbilo, kdybych na víkend naplánovala návštěvu do ZOO a v sobotu ráno se ozval otec a chtěl si vzít dítě a bylo mu vyhověno. Nějáká pravidla by být měla..

Kdyby byl naplánovaný nějaký program,tak by to problém byl,ale když nic v plánu na ten den není…tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
17.6.11 17:49

Je sice hezké, že má syna rád,,,, ale nějaká pravidla by měla být. Musím souhlasit tuším s Agatou, která psala, že tě tam vidí pouze a jen jako náhradníka a možná jen na chvíli,,,,, podobně to vidím já, tak se nezlob,,,, malej má rok, jak dlouho váš vztah trvá? to jste se brzo rozhodli sestěhovat.
Takže nezlob se na chlapa, ale vyřeš si to s ní, ale neřeš s ní malýho ale váš vztah celkově.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
17.6.11 17:50
kometa32 píše:
Já zakladatele chápu, taky by se mi nelíbilo, kdybych na víkend naplánovala návštěvu do ZOO a v sobotu ráno se ozval otec a chtěl si vzít dítě a bylo mu vyhověno. Nějáká pravidla by být měla..

Ano, pokud mají program, a bývalý partner ho „zruší“, tak je to špatné… otázka je, jestli je to skutečně takhle, z příspěvku zakladatele není jasné, jestli jim otec dítěte narušuje něco naplánovaného (pak bych to do značné míry chápala, i když ta změna telefonního čísla mě dostala, to je podle mě obyčejná žárlivost), nebo jestli program nemají, a pak by podle mě „půjčení“ dítěte na vyžádání nemělo ničemu vadit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
17.6.11 17:58

No já mám syna taky z prvního manželství a nikdy se mi nestalo, že by ex popřál malému dobrou noc přes sms a ještě přes moji osobu.
Takže bych to taky brala jako zneužívání a nabourávání vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101643
17.6.11 18:15
kometa32 píše:

No, mě by se to taky nelíbilo, ale za tohle nemůže expartner, ale přítelkyně nebo nezajímavý program. Případně může být z dítka utahaná a je ráda, když si ho táta vezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
17.6.11 18:52

Najdi si ženu, která je už dospělá a má vyřešenou minulost. Jinak se v tom budete plácat pořád. On jí hraje na city a citově vydírá, možná ty smsky píše víc kvůli ní, než dítěti… ona mu to baští a není schopna zavést nějaká pravidla pro fungování nové rodiny. Zájem otce je super, ale fungování rodiny, kterou teď ona tvoří s tebou, by mělo být na stejném místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
17.6.11 19:20

Priznam se, ze jsem necetla celou diskuzi, tak napisu jen svuj naror.
Muzu ti napsat pohled otce, ktery takto PRIJDE o dite… muj pritel takovou holcicku ma… ¨Chtel by ji vidat mnohem casteji, bohuzel ma soudne urceno jednou za ctrnact dni sobota a nedele… a matka mu vice nedovoli.
KDYBY JSI BYL OTEC A O DITKO MEL ZAJEM, STACILO BY TI TO???
Vzdyt to je ubohe! Zadne narozeniny, svatek, Mikulas, Velikonoce… jen podle papiru, presne v urcene hodiny, jako by jsi to mel za trest???
Vzdyt to je hloupost!!! Pokud se ti dva dokazi ROZUMNE domluvit, nevidim duvod, proc otci upirat styk, zvlaste ma ho maly rad a tesi se na nej… :nevim:
Myslim, ze jsi sel do vztahu s nynejsi pritelkyni i vuci tomu, ze ma ditko s nekym jinym a je potreba to akceptovat se vsim vsudy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí