Jak často stříháte vlásky??

644
9.8.08 10:13

Jak často stříháte vlásky??

Ahojky maminy,
chtěla jsem se zeptat, jak často necháváte svým dětičkám stříhat vlásky. Naše Eliška byla u kadeřnice poprvé až po prvních narozeninách. Bylo to 14.července a dnes už má vlásky zase tak dlouhé, že by je potřebovala přistříhnout. Ty vzadu ani tak neřeším, ale ofinka jí leze do očíček a sponečky si sundavá.
Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli nemáte některá nějaký fígl, jak holčičku obalamutit, když jí děláte culíčky - naše Ela si totiž gumičky okamžitě sundá a ještě si vlasy rozcuchá. Až mi to skoro přijde, že to ta mrška dělá schválne, protože když si ty vlásky cuchá, vždycky se při tom dívá na mě. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28414
9.8.08 10:19

Já syna stříhám cca co 3 týdny, strojkem na 7 mm. Jemu delší vlasy nesluší. Stříhá se rád, drží jako beránek.
Co na tvou holčičku nevím. Co jí to vždy nandat v nestřežené chvíli, hned před odchodem někam (nebo nějakou činnostá), že se zabaví a sponky si nechá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
9.8.08 10:23

Ahoj
Já si děti stříhám sama podle potřeby. :wink: Dcerce stříhám jen ofinku.
A jak na culíčky??? Tady každá rada drahá. Mě se malou podařilo až loni v létě přesvědčit,že apoň na ven musí,aby se nepotila a nebolela ji opruzená kůže.Pokaždé to bylo dlouhé přesvědčování.Ke konci léta už pak sama přišla,že chce culíčky.Teď už to máme v pohodě. :wink:
Takže vydržet,vydržet,vydržet. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
9.8.08 10:36

Ahojky,

já malé zatím stříhám jen ofinku, vždy když jí začne lézt do očí:) Jinak culíky u nás taky nefrčí, hned si to sudnavá, to samé sponky. tak jí nechávám tak a čekám, až na culíky dozraje:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
9.8.08 11:04

Ahoj, tak malá zatím nebyla ani jednou u holiče. Střiháme jenom ofinku dle potřeby a stříhá tatínek. Vždycky musí jít první ostříhat maminka. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
9.8.08 11:22

Já jsem se právě bála jí stříhat sama. Ela chvíli neposedí, tak by to asi měla pěkně křivý. Tak s těma culíčkama asi budeme muset počkat… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
9.8.08 12:25

Járu jsem poprvé přisřihla někdy z jara letos … a to jen zezadu kde měl vlásky delší. Od té doby 2krát strojkem, a to jen proto abych mu to srovnala na stejnnou dýlku … teď už mu vlásky rostou pěkně, už je má i hustší že nevypadá jak skoro plešatec ;), a dalo by se střihat každé tak cca 2měsíce když bych chtěla udržovat dýlku.

Culíčky?? Teda já se nedivím že je nechtějí … mě to vždycky tahalo vlasy, a i teď když culík sundám, tak mě až bolí vlasy/hlava. ;)
Ale jinak bych šoupla sponečku, udělala culík a hned jůůů ty jsi krááásnááá, tobě to slušíííí, počkej jak všichni budou koukat jaká si fešanda … třeba by to zabralo ;).

Jinak když si vzpomenu na neteř … té můžem na hlavě udělat cokoliv a pak během chvilky je stejně rozdrbaná jak malá čarodejnice :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
2724
9.8.08 18:06

Obě naše vlasatice jsme poprvé stříhali tak okolo tří měsíců, pak pravidelně asi tak co měsíc, hlavně aby v bazéně viděly. Od doby co sedí (asi od 10m) chodíme tak 1×za dva měsíce k holiči, v létě častěji a „razantnější“ sestřih (hlavně prostříhat).
Sponečky a gumičky nepřipadají v úvahu, maximálně jako hra a tak na 5min. Dlouhé vlasy nepěstujem, máme je všichni hodně husté, při tom jak jsou aktivní by se v nich příšerně potily. Já jsem měla poprvé dlouhé vlasy vlastně až na gymplu.
Sestřenice (3 roky) má v hlavě neustále asi 10 sponek a s copánkem i spí a nevadí jí to, má tedy kvalitu porostu „pochcaná sláma“, záleží na temperamentu nositelky.
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
11.8.08 15:20

Ahoj, tak já jsem prvně stříhala ofinu pře třemi týdny a už jí to zas leze do očí. Culíčky u nás zatím taky neuspěly. Měla vlásky až na lopatky, pořád jí lezly za triko a tahala si za ně, tak jsem udělala culíky - no, jestli vydržely 10 minut, tak je to hodně, takže jsem jí ošmikala i vzadu. Vypadá jako kluk - a já chtěla princeznu - bůůů :cry: :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
11.8.08 15:31

Ja taky striham sama,ted uz jen ofinu.ale fakt kolikrat kdyz vidim ze si zas gumicky sundala a patla si do tech vlasu vse na co sahne tak me utika ruka k nuzkam :lol: zatim se drzim ale uz vim proc nam mamka porad rikala ze nas ostriha dohola :lol: 5 vlasatic asi nebyla sranda ale pak mi vymlouvala kdyz jsem se v sedme tride rozhodla svych pod prdel dlouhych vlasu zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
27.8.08 11:22

Malou jsme stříhali poprvé v 5,5 měsících - jen ofinku, pak asi po měsíci znovu (kvůli plavání, kde jí gumičky nedržely). Teď už nechávam vlásky narůst, dělám dva culíčky a ofinku na patku se sponkou. Malá si to naštěstí nesundavá. Stříhání zatím neplánujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí