Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
Myslím, že se tomu prostě nezabrání a kdo má více dětí doma, tak se nikde kvůli tomu nikdo nezamyká. Já to beru tak, že když je nemoc kolem, tak to prostě holt i buduje nějakou imunitu ![]()
Mimino jsem izolovala asi jen první 3 měsíce.
Dcera bude mít 3 roky a za celou dobu měla 2× rýmu a 6.nemoc.
Má tzv studený odchov.
Samozřejmě miminko nemocem nevystavuj, ale čím víc ho budeš,,chránit,, tím menší imunitu si vybuduje.
@Dahlia0409
Dekuju za názor.. jen když si představím, ze by to prte chytlo to co teď my, tak si říkám, jak by to chudinka zvladlo.. :/
Ono plno věcí miminko ani nechytne kolikrát. Takže záleží i na imunitě třeba
@Markéta188
Jj, ja myslim, (doufám:D) ze nebudu taková ta silena matka, která dítě nenechá normálně žít kvůli nemocem, ale říkám si prave, ze hlavně ty první měsíce budu celá v nervu, když se dcerka k tomu malému přiblíží.. tak si říkám, do jake míry bude na místě si to opravdu “hajit” a nenechat ji, protoze zas to samozřejmě nepřispěje dobrým vztahům mezi mnou a mým muzem..
když by slo ciste o my zdraví, je mi to šumák, ale o to malé mám strach..
Děti ty nemoci kolikrát zvládají líp. Máme tři. Nijak jsem to extra neřešila. Jen jsem je upozornila ať miminko nepusinkuji.
Ještě v šestinedělí starší přinesl ze školy neštovice, mimčo je nechytlo, ani x dalších nemocí..nějaká rýma jo. Jednou tedy měl antibiotika ve 4 mesicich, ale to nechytl od staršího.
Vlastne zanet spojivek si kluci předali taky a patou nemoc prodelali společně, to už bylo malemu bylo vic jak pul roku. Pokud vidim, ze je starší evidentně nemocny, tak se nemuckali, ale zrovna ty nestovice tu začaly u nas jeste pred mým porodem. Těžko jsem mohla staršího odvezt někam pryč a čekat, kdy a jestli se teda opupinkuje.
Já bych se k ní chovala hlavně jako k vlastní dceři. Když ji budeš odhánět, tak vám začne peklo. Bude žárlit. Jinak my to neřešíme. To nejde. Akorát náš třetí chytne vše a dobré to není. Ale u něj už to není standardní nemocnost. I tak mám od všech lékařů doporučeno neřešit. Pouze doporučovali hygienu rukou po příchodu ze školky a případně i si umýt obličej.
@anavi13
No to je prave to.. nechci ji od miminka drzet stranou, protože se na nej těší.. ale zas je to moje vymodleny dite a chci ho chránit co nejvíc.. ale děkuji za názor ![]()
@citlivaduse píše: Více
My jsem zase měli v šestinedělí nějakou střevní chřipku a jediný miminko to nechytlo a to dečka blili ve stejné místnost. Ale pak neštovice v půl roce už ano.
Pokud budeš kojit bude mimčo částečně chráněno tvými protilátkami a pokud moribundus chytneš taky tak mu tvoje protilátky pomohou se s nemoci rychleji vypořádat takže je dost možný že u něj viróza proběhne vpohode…já jsem se nijak zásadně neizolovala..jasně kdyz jsme měli na vánoce doma novorozence a příbuzní se kterými se pravidelně vídáme dali echo že jsou na antibiotikách oni i deti tak jsme tam nejeli. Ale jinak jsme se nikomu nevyhýbali…
Takže pokud bude nastydlá tak jasně ať se k miminu moc nepřibližuje nebo se by možná bylo fajn se dohodnout že by třeba první 3 měsíce v době nemoci byla u mamky…s ohledem na mimčo…ale jinak bych ji ve stylu s míčem úplně nebránila…mohlo by to v ní vyvolat dojem že už ji třeba nemáte rádi když se vám narodili miminko…
Starsi dite chodilo do skolky, s mladsim jsem ji tam pak vyzvedavala ve vlozne tasce a byl zdravy, onemocnel az s nastupem do skolky. Kojila jsem, treba mu to pomohlo. Starsi dite nosilo ze skolky nemoci a nakazilo max me.
Ahoj,
Asi to není úplně žádost o rady, ale spis by mě zajímaly vaše zkušenosti.
Jsem nyní těhotná, mý první tehotenstvi a manžel má ve stridave péči dcerku z predchoziho vztahu - 7 let..
Bohuzel ze školy poslední dobou chodi vždycky s nějakou novou virozou.. je to možná trochu sobecké, ale ja se vždy bojim, co zase “pritahne”, hlavně kvůli tehotenstvi.. Když je nemocna, snažím se izolovat, ale samozřejmě manžel se o ni stará a nakazí se, tak se to u nás pořad točí.. Mám celkem dobrou imunitu, preventivne se dopuji vitamínem C, ale když s námi byla posledně, tak ač vypadala zdravě, chytli jsme od ní zase nějaký muribundus- manžel je na umření, ja zatím “jen” nachlazena..
No a přiznám se, ze už dopředu se děsím toho, až bude miminko na světě, jak budeme fungovat. protože poslední dobou je to opravdu tak 2-3× do měsíce a preci jen malé miminko je dost náchylné na vše.. Přijde mi blby ji od miminka odhanet, když třeba nebude ani jevit znamky nemoci, ale preci jen pro to male by to mohlo byt fatální..
Tak se chci zeptat tech z vás, co třeba mají doma podobnou situaci i s vlastními dětmi, jak jste doma fungovali s novorozenatkem..