Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Doporučuji v lahůdkářství ochutnat šunkové závitky v aspiku. Pak se tam dá objednat celý aspikový dort - aspik, šunka, sýr, vlašský salát, kyselá okurka, vajíčka,…/
No proste jako nejaky sendwich s dobrou naplni. A vetsinou to chutna podle naplne jako udelas.
@Dlouhá punčoška píše:
Doporučuji v lahůdkářství ochutnat šunkové závitky v aspiku. Pak se tam dá objednat celý aspikový dort - aspik, šunka, sýr, vlašský salát, kyselá okurka, vajíčka,…/
Tak to by letelo do kose, slany aspik nesnasim
7
Dle mě to nebude moc dobrý. Neumím si představit chutě jako tuna pomazánky na chlebu, dotoho různě prokládaný tousťák. V narezu to taky nebude žádná extra sláva.
@Anonymní píše:
Přemýšlím nad slanym dortem pro muže.. Sladké nemusí.. A tak by mě zajímala, jak vůbec chutnají? Z toho toustaku+pomazánky, saláty.. Chtěla bych mu udělat Slaný dort, ale nerada bych, aby se pak i celý vyhodil, kdyby nechutnal 🙄. Nějak si neumím představit tu chuť atd 🙄. Děkuji 😇
Pokud dáš neochucené pomazánkové máslo a nebo dáš lehce prolisovaný česnek, mohlo by to být dobré. Ale ne nic obřího. Pokud se to na oslavě rozkrájí, jedině dobře.
Dělala jsem 2×, lososovou pomazánku a česnekovou, barevné taky na řezu bylo a vždy se s úspěchem snědl.
Chutná to podobně jako chlebíčky nebo jednohubky…záleží jakou pomazánku použijeme..já dělam česnekovou a do části pridam i kari aby to bylo hezky barevné…
Tak udělej dort třeba z různě srolované šunky, salám, zeleninu atak, něco jako obloženou mísu, ale naaranžovat to. Ty z toustaku a pomazánky budou hnus, syrový toustak se tím rozblemca, takže budeš jíst nějaký vlhký chleba a tunu pomazánky ![]()
Dort z aspiku byl naprosto jedinečný. Samozřejmě ze začátku jsem měla velké obavy, zda bude chutnat. Navíc pro muže super volba.
Děláme často, je to moc dobré. Prostě jako sendvič. Dáš si dovnitř co máš ráda (nedoporučuju moc kombinovat chutě - jednou jsem měla od známé kousek, kde byl zároveň vlašský salát a česneková pomazánka - hodně divné), vrstvíš na sebe, obalíš třeba nataveným plátkovým sýrem, ozdobíš zeleninkou, klobáskami apod. a je to fajn. Místo chlebíčků ideální.
Salám rakovina jak na cédéčku, taveňaky ani nemluvím a přemíra soli je jed sama o sobě, ale jestli se chceš manži a fakanů zbavit za každou cenu, tak jed na krysy by měl být rychlejší. ![]()
@Fuflík píše:
Salám rakovina jak na cédéčku, taveňaky ani nemluvím a přemíra soli je jed sama o sobě, ale jestli se chceš manži a fakanů zbavit za každou cenu, tak jed na krysy by měl být rychlejší.
Jestli to bude mít jen na narozeniny, tak se nestane nic. Jedovaté potraviny nejsou.
@Fuflík píše:
Salám rakovina jak na cédéčku, taveňaky ani nemluvím a přemíra soli je jed sama o sobě, ale jestli se chceš manži a fakanů zbavit za každou cenu, tak jed na krysy by měl být rychlejší.
Ono se to dá udělat i zdravě
Stačí použít celozrnný tousťák a místo „taveňáku“ tvarohovou pomazánku, zeleninu, sýry
Na tom není nic nezdravého. Určitě ne v porovnání s normálním dortem ![]()
Je to sendvič.. domácí křenovou pomazánku jsem proložila šunkou, lososovou uzeným lososem. Na dvě vrstvy a z drahých salámů jsem udělala růžičky.. proč by to bylo hnusné? ![]()
Přemýšlím nad slanym dortem pro muže.. Sladké nemusí.. A tak by mě zajímala, jak vůbec chutnají? Z toho toustaku+pomazánky, saláty.. Chtěla bych mu udělat Slaný dort, ale nerada bych, aby se pak i celý vyhodil, kdyby nechutnal 🙄. Nějak si neumím představit tu chuť atd 🙄. Děkuji 😇