Jak chutna sunar??

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
25.8.08 01:22

Jak chutna sunar??

Ahoj holky. Mozna trosku blba otazka, ale neda mi to… :-) Zijeme uz hoooodne dlouho v cizine, takze proto se ptam vas - co jste v CR. Chutna sunar porad stejne jako driv? Je mi 30 let a na chut sunaru z dob detstvi snad nikdy nezapomenu, mela jsem ho hrozne rada. Proto by me zajimalo, jestli chutna porad stejne jako za starych casu nebo jestli se chut nejak hodne zmenila?
Nechala bych si ho poslat, ale jen v pripade, ze je porad stejne tak dobry jak byval. Jinak ne.:-)
Diky moc, Jana.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6149
25.8.08 06:58

Ahoj, já ho měla jako dítě taky hrozně ráda, máma mi ho kupovala sem tam snad do puberty :wink: :oops: :lol: A když to dnes srovnám, tak se mu nejvíce blíží ten v modré krabici Original od 10. měsíce, ta chuť je hodně hodně podobná, ale úplně stejná není, tak jako když jsme byly děti už asi nechutná nic, vlnky, bompari, vitacit atd… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
25.8.08 11:08

No ja bych řekla, že je to obecný problém. nevím jak chutná Sunar teď a ani jak chutnal za mého dětství (prostě tuhle vzpomínku nemám).

Ale ono to, že už nic není tak dobré jak bývalo je jen důsledek, toho že si člověk idealizuje vzpomínky. Vzpomínáte na Pedro, lekořici atd.?
Ale pozitivní je, že pokud to bude chutnat tvému dítěti, tak časem bude mít taky ty skvělé vzpomínky jako ty.

Dodnes vzpomínám na mátin koláč s rybízem a posipkou, jako tu největší laskominu z dětství…mamka ho furt dělá stejně, jen já už nevím co jsem na něm viděla a jím ho většinou jen ze slušnosti.

Ale tím neříkám, že některé chutě potravin se za dobu nemohou měnit a zhoršit. Jen je to povzdech nad tím, že už ten úžasný pocit „jak to bylo dobré“ už nezažijeme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
25.8.08 11:21

tady voní nostalgie… Pedro, lékořice, vitacit…

jinak Jani s tím Sunarem ti bohužel nepomůžu. Ale mám dotaz: chceš ho pro miminko nebo pro sebe? A tam kde teď bydlíš Sunar není? Je to možná hloupé, promiň, že jsem tak zvědavá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
25.8.08 11:56

No, já sunar taky milovala, teď používáme právě ten od 10.měsíce, ale vůbec mi to nepřipomíná to, co bylo za nás…
Co mi připomíná chuť sunaru je syrovátka .
Ale každej má ty chutě jiný a z dětství máme nějak zažité a teď nám to nechutná - viz.koláč od jamap :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
2724
25.8.08 12:54

Sunar z dětství, modorobílá krabice od PMV? Pamatuju si že se prášek lepil na patro, nešel ze zubů, máti nadávala, když ho kvedlala v kastrolu bráchovi do skleněné lahvičky,…a chutnal úžasně. Z dnešních UM se tomu nepodobá nic, nejvíce laktózovou chuť má podle mně sušené plnotučné mléko (ne pro mimina, ale třeba pro turisti) stále k mání v oddělení trvanlivých potravin.
Cukrovinky si moc nevybavuju, co mi nostalgicky chybí je paradoxně umělé máslo Juno (bílá kulatá krabička s červeným potiskem a slunečnicí).
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
25.8.08 13:30

To já jsem si nostalgicky zavzpomínala včera - koupila jsem si Meltu a uvařila tak, jak ji dělala babička. Celé prázdniny u ní jsme nic jinýho nepili, měla jí vždycky uvařenej na kamnech plnej hrnec.
Musím říct, že i ta teď doma vařená je dobrá a dokonce chutná i našemu synkovi - to mi udělalo radost. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.8.08 14:23

Myslím, že dnešní Sunar nemá nic společného s tím, co yl, když jsme byly malé.
Tehdy se šlehal a vyráběl v ČR - v 90. letech byl prodám společnosti Hero a to mlíko je britské.

Pokud Vám ty sušené mléka jedou, tak já osobně jsem se mohla utlouct po Bebě ( :-). Je nejvíc laktózová, v té ani jiný sacharid není.

• Citovat
  • Upravit
6149
25.8.08 14:47

Jé a vzpomínáte na ta jahodová mlíka v pytlícíh :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.8.08 15:50

Holky, diky moc za odpovedi! :-)

Ja to tusila, ze uz to asi nebude to, co byvalo… Nekdo se ptal, kde zijeme - tak je to v USA. Tady cesky sunar opravdu nemaji. :-)

Jinak ja ho taky pila hodne dlouho. Pamatuju si, ze driv (hodne driv) nesel normalne koupit, ale byl na predpis jen pro male deti.. Mamka vzdycky rekla nektere kamaradce, co mela male deti, jeslti by ji jeden nedala a koupila nam ho. A ja - v ty dobe urcite snad uz desetileta, byla stestim bez sebe.:-) Presne si pamatuju jak tu myslim Bara pise - ten lepivy pocit na patre… Zrala jsem ho stejne snad vic jen tak - ten prasek nez hotove mleko. :-) Jeee, to byly casy…

Na tyhle dobrutky z detstvi taky hrozne rada vzpominam… :-)

Diky moc vsem za odpovedi!

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
25.8.08 15:50

A co Lesněnky?

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
25.8.08 15:56

Jahodova mleka v pytliccich - mnaaaam!
Pendreky - mnam! Lesnenky taky dobry. :-) Vitacit - jeee, lizali jsme ho snad kazdy den pred skolou! :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
25.8.08 16:42

Sunar je úplně jiný dnes a tehdy. Petra

• Citovat
  • Upravit
papu
25.8.08 18:19
Ogulaa píše:
Jé a vzpomínáte na ta jahodová mlíka v pytlícíh :-)

jo! :-( :-(

• Citovat
  • Upravit
6597
25.8.08 18:36
Anonymni píše:
Jahodova mleka v pytliccich - mnaaaam!
Pendreky - mnam! Lesnenky taky dobry. :-) Vitacit - jeee, lizali jsme ho snad kazdy den pred skolou! :-)

My taky a v neděli jsme si na to vzpomněli s manželem na procházce a vzpomínali si, jak hnusný byl šumák, že Vitacit byl mnohem lepší. Akorát když se takhle lízal moc často, tak z toho byl popraskaný jazyk.

A taky jsme milovali Pikao ( dělají i dneska ) a pamatuju si, jak jsme měli poškrábaný jazyk od toho uzávěru. A jahodový plátkový žvejky za 5kč byli nejlepší žvejkačky, mňam.

Já Sunar měla taky ráda, dopíjeli jsme ho po bratránkovi a doufali, že toho moc nevypije. Sára byla kojená, měla jsem tu pak jednu krabici Sunaru a :-( ani se jí nedivím, že to nechtěla, letělo to do koše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová