Jak čistíte koberec?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12.10.16 22:40

Jak čistíte koberec?

Zdravím, trápí mě koberec co máme doma, je světle béžový (ano já vím že s dítětem mít světlý koberec je opravdu inteligentní, ale cenově byl skutečně nejlevnější a my si tenkrát nic lepšího nemohli dovolit). Jak se snažím malou naučit na nočník, tak mi počurává i koberec. Hned to samozřejmě odsaju plínou, ale zůstávají tam tmavší fleky a během dne je jich klidně pět a já se děsím dne, kdy budu muset houbičkou a vanišem klečet celej den jak otrok a mít tři dny mokrý ponožky…nějaké rady a zkušenosti, jak to udělat co nejrychleji a s nejmenší námahou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2155
12.10.16 22:44

@majdamuller Náš včera po spaní brečla počůral koberec, osušila jsem, namydlidla, vyšolíchala morkým hadrem, nic tam není. je taky svěltý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31531
12.10.16 23:25
@majdamuller píše:
Zdravím, trápí mě koberec co máme doma, je světle béžový (ano já vím že s dítětem mít světlý koberec je opravdu inteligentní, ale cenově byl skutečně nejlevnější a my si tenkrát nic lepšího nemohli dovolit). Jak se snažím malou naučit na nočník, tak mi počurává i koberec. Hned to samozřejmě odsaju plínou, ale zůstávají tam tmavší fleky a během dne je jich klidně pět a já se děsím dne, kdy budu muset houbičkou a vanišem klečet celej den jak otrok a mít tři dny mokrý ponožky…nějaké rady a zkušenosti, jak to udělat co nejrychleji a s nejmenší námahou?

Existují speciální pěny na čistění koberce, jsou myslím i takové, které napěníš na tu skvrnu, necháš působit a pak vysaješ. Menší kobereček v koupelně normálně peru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
12.10.16 23:32

A nejde si nekde pujcit cistic na koberce? Ja planuju koupi, ale mam uzasne sousedy, takze mi ted pujcili jejich pristroj a ja si koberec „vyprala“. Alespon vim, jak to funguje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.16 23:35

Asi 5 let jsem drbala rejžákem a vanishem. A teda výsledek nic moc. Pak jsme koupili novej a začala jsem přemýšlet o nějaký profi firmě. Hledala jsem a našla jsem, že místní technické služby půjčují za necelé 3 stovky vodní čistící vysavač. tak si ho cca jednou za čtvrt roku půjčím. není to nic složitého, čistím na 2× se saponátem a pak ještě jendou jen vodou. Koberec je asi 30m2 a trvá mi to asi 2 hodiny. A koberec je pak fakt krásně čistej, bez fleků. A když vidím, jakou špánu vylívám do WC, tak je mi stydno až blivno. Blééé.

EDIT: konkrétně je to tohle:
Půjčovné: 290 Kč/den | 360 Kč/víkend s dph Čistící prostředky: 20 Kč/dávka
Kauce: 1.000 Kč
Hubice na čalounění: 80 Kč/den
Typ stroje: Tepovač - čistič koberců a čalounění Kärcher Puzzi 100

• Citovat
  • Upravit
3383
13.10.16 08:21

Teďka v lidlu je čistič na koberce za 39,90 taky jsem ho kupovala a koberec budu čistit před Vánocemi, ať je čistý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
13.10.16 08:38

Najdi si nějakou místní profi firmu a zjistíš, že tě to ve finále vyjde časově i finančně líp, než kupovat drahou chemii v marketu, která stejně vyčistí jen něco.
Já mám doma tepovací stroj, ale stejně mi to nevyčistí tak, jako když přijde chlapík a naleje si do karchera mnohem silnější přípravky…
Takže já čistím tak, že přes rok šudlám všelijak švédskou utěrkou a vanishem, nebo tím strojem a min. jednou za rok si zavolám chlapíka a ten mi vyčistí jak koberce, tak sedačku. Vyčistil i zašlapanou plastelínu v koberci a i olej z pumpičky, když děti cosi nafukovaly… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25110
13.10.16 08:42

@majdamuller Máme kusovku v obýváku, taky světle hnědý. Je tady už roky, dřív než byly děti. Jednou za čas si pozvu pána, co nám to vyčistí vysavačem a jinak použivám něco sypkého na čistění koberců - většinou Vanish.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
13.10.16 08:46

Hm, tak jsem asi jediná, kdo by několikrát prochcaný koberec vyhodil. Čistit to chemickým koktejlem a nechat na tom pak děti by mě teda ani ve snu nenapadlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
13.10.16 08:48
@radkka píše:
Hm, tak jsem asi jediná, kdo by několikrát prochcaný koberec vyhodil. Čistit to chemickým koktejlem a nechat na tom pak děti by mě teda ani ve snu nenapadlo :think:

Pche, od vlastního nesmrdí! :mrgreen: Chlapík mi ukazoval fotky, co kde čistil… Když jsem viděla v jakým stavu jsou schopni lidi mít třebas sedačku, tak jsem nechápala. Říkal, že často od psů apod. Jen jsem zírala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
13.10.16 08:55
@Black Cat píše:
Pche, od vlastního nesmrdí! :mrgreen: Chlapík mi ukazoval fotky, co kde čistil… Když jsem viděla v jakým stavu jsou schopni lidi mít třebas sedačku, tak jsem nechápala. Říkal, že často od psů apod. Jen jsem zírala…

Však já to tady vůči nikomu nemyslím zle, ale prostě bych to spíš vyhodila a nechala bych podlahu, která se snadno uklidí a nenasákne. Jako neřeknu, kdyby se to stalo jednou, ale pokud to je opakovaně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
13.10.16 09:03

@radkka Jo, jo zlatá plovoučka a kusový koberce. Já už si teda vůbec neumím představit mít koberce všude, po celé místnosti… :nevim: Když vidím, jaká je voda po vytírání podlahy… tak to samé musí být v těch kobercích, akorát, že se to čistí jednou za čas. No humáč… :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
13.10.16 09:14
@Black Cat píše:
@radkka Jo, jo zlatá plovoučka a kusový koberce. Já už si teda vůbec neumím představit mít koberce všude, po celé místnosti… :nevim: Když vidím, jaká je voda po vytírání podlahy… tak to samé musí být v těch kobercích, akorát, že se to čistí jednou za čas. No humáč… :poblion:

Přesně tak, mně koberec jako takový přijde mírně nehygienický, babička měla koberec ve dvou místnostech, měla i fakt dobrý vysavač, no jednou si ho nechala vyčistit od nějakého pána a přesto, že je to chorobně naklizená domácnost, kde neproudí davy lidí, tak ho po tom, co viděla, že z něj vysál vyhodila a nechala si tam dát lino.
A právě proto si už vůbec nedovedu představit ještě pročůraný koberec v bytě :nevim: Když se to vyčistí nějakým chemickým sajrajtem, tak nevěřím, že v tom nezůstane a nějaké batole to pak bude olizovat, jo? Možná to děti běžně nedělají, ale synovec náš chlupatý koberec v obýváku miloval, jak se někdo vteřinu nedíval, byl přicuclej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31531
13.10.16 12:27
@radkka píše:
Hm, tak jsem asi jediná, kdo by několikrát prochcaný koberec vyhodil. Čistit to chemickým koktejlem a nechat na tom pak děti by mě teda ani ve snu nenapadlo :think:

To asi nejsi, akorát to asi zakladatelka slyšet nechce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.16 12:53

Ja bych teda neverila ani ty plovoucce. Takova louzicka na spare - a hned to vsakujou ty vrstvy pod pochuznou vrstvou a bobtna to a bobtna… Brrrr.

Nebo jestli jsou uz ted ty plovoucky jiny, to netusim. Diky bohu, ze se budem brzo stehovat. Koberec a plovoucka mi do baraku nepachne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný