Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pokud se prodává byt i s vybavením, tak by mi opravdu přišlo normální, kdyby bylo předáno vše čisté - pokud nezvládne majitel sám, snad existují služby a agentury, které to udělají za vás
Myslim, ze to zalezi na domluve, ale je asi slusnost predat byt v dobrem stavu. Tak tam posli uklidovou sluzbu nebo najmi nejakou znamou. Bude te to stat max 1.000kc ani to ne pokud pujde treba o 3h prace:
Pokid pronajem, v perfektnim stavu, pokud prodej, zadrbanou troubu bych neresila. at si ji bud necha a vycisti, nebo vyhodi ![]()
Řeknu to takhle - pokud chceš nemovitost prodat rychle a za dobrou cenu, pořádný úklid interiéru i exteriéru (posekání atp.) + vymalování je základ.
Sám vidím při pronajímání nemovitostí, jak zájemci reagují na to, když byt voní po vymalování, když je všechno vyčištěné. Takové blbosti a zvednou cenu pronájmu o 10%…
U prodeje nemovitostí je to to samé. Podobně jako u lidí je u nemovitostí hrozně důležitej první pocit, první dojem.
@Anonymní píše:
Ahoj, předem se omlouvám za anonym, ale chodí sem známí a nechci, aby věděli, že prodáváme nemovitost. Děkuji
Chtěla jsem se zeptat, jak se díváte na úklid nemovitosti před prodejem - měl by prodávající vše perfektně uklidit nebo si to udělá kupující sám? Jde o to, že sami jsme nemovitost kupovali 2× a vždy v šíleném stavu. Vyhazovali jsme věci po předchozích majitelích téměř vidlemi. Teď sami prodáváme byt. Bydlíme sice již v jiném městě, ale před prodejem jsem tam zašla, vše poklidila, aby to tak nějak vypadalo. A teď po mě kupující chce, abych jim vydrbala troubu, že je zanesená. Je pravda, že není úplně čistá. Měli jsme tam předtím nájemníka, byl to chlap a tak trošku čuňátko, neřešil to. Jenomže já bydlím v jiném městě, mám 2 malé děti a svou domácnost a moc se mi do toho nechce. Nakonec to stejně asi udělám, aby prodej proběhl bez problémů. Jen by mě zajímalo, zda je toto opravdu běžné, protože my jsme si to vždy dělali sami.
Pokud chceš prodat nemovitost za vyšší cenu tak ukliď ![]()
Bordel ti může snížit kupní cenu až o 40,000 Kč
Ano, umyla a uklidila bych vše. Jistě ty nemovitosti, odkud jste házeli bordel vidlema také měly nižší cenu, právě kvůli bordelu.
Pokud pronajímáš/prodáváš byt i s vybavením, očekávala bych, že bude čisté. Leda by to byla herka na vyhození a nájemník ji přesto chtěl.
No kdybys to udělala hned, tak ses tam teď nemusela vracet.
V případě pronájmu i prodeje jsem byt vždy celý uklidila, a několikrát i nechala vymalovat. Později už jsem to s dětmi nedávala (v bytě by mi tak dlouho nevydržely), tak jsem si najala paní na úklid. Dělala to asi pět hodin a stálo to tuším šest, sedm stovek.
Za sebe bych se styděla předvádět špinavý byt, ať už na prodej nebo pronájem a jak holky píšou, opravdu první dojem dělá hodně.
Tu troubu chce vyčistit ten, kdo ten byt už koupil a nebo je to potecionální zájemce? Pokud je byt už prodaný, nechala bych to tak. Věděl do čeho jde. Pokud byt není koupený, troubu bych vyčistila abych dosáhla té nejvýhodnější ceny.
Děkuji za reakce. Jak jsem psala - umyju to, jen mě to překvapilo, protože my jsme toto nikdy u žádné kupované nemovitosti neměli, vše jsme si dělali sami.
Byt je už prodaný - resp. je podepsaná smlouva o smlouvě a složená záloha. Oni čekají na peníze z prodeje vlastní nemovitosti, aby to mohli doplatit. Částka za byt byla na místní poměry na nížší hranici, chtěli jsme se toho zbavit rychle, obecně tu byty teď moc nejsou, takže zájem je.
A taky, jak jsem psala - byt jsem uklidila, umyla koupelnu, otřela prach, jenom koberce jsem neřešila, protože oni budou sami malovat, tak je pak rovnou vymění. Akorát do té trouby jsem se nekoukla, spíše mě to nenapadlo. Třeba lednici jsem vymyla.
Prostě mi to přišlo takové zvláštní, tak se ptám na zkušenosti.
Když jsme prodávali byt, tak jsem ho předávala uklizený co se týče podlah a vymytých skříněk v kuchyni, umyté koupelny… troubu mýt mě ani nenapadlo a paní, co kupovala, si pochvalovala, jak jsem jí byt předala vypulírovaný… přitom ta trouba asi byla… ![]()
jestli je byt už prodaný, tak bych nemyla. Pokud je to potencionální zákazník, umyla bych…
My jsme byt, ve kterém jsme dřív bydleli, uklidili a vymalovali. Přijde mi to normální. Takže, jestli nemáš čas tam uklidit, najmi si někoho, kdo to udělá za tebe. V konečném důsledku se to určitě vyplatí.
Ty jo, to by mě hanba bacila kdybych měla předat nevypulírovaný byt.
Ahoj, předem se omlouvám za anonym, ale chodí sem známí a nechci, aby věděli, že prodáváme nemovitost. Děkuji
Chtěla jsem se zeptat, jak se díváte na úklid nemovitosti před prodejem - měl by prodávající vše perfektně uklidit nebo si to udělá kupující sám? Jde o to, že sami jsme nemovitost kupovali 2× a vždy v šíleném stavu. Vyhazovali jsme věci po předchozích majitelích téměř vidlemi. Teď sami prodáváme byt. Bydlíme sice již v jiném městě, ale před prodejem jsem tam zašla, vše poklidila, aby to tak nějak vypadalo. A teď po mě kupující chce, abych jim vydrbala troubu, že je zanesená. Je pravda, že není úplně čistá. Měli jsme tam předtím nájemníka, byl to chlap a tak trošku čuňátko, neřešil to. Jenomže já bydlím v jiném městě, mám 2 malé děti a svou domácnost a moc se mi do toho nechce. Nakonec to stejně asi udělám, aby prodej proběhl bez problémů. Jen by mě zajímalo, zda je toto opravdu běžné, protože my jsme si to vždy dělali sami.