Prodej bytu - úklid?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31652
11.10.16 11:51
@Anonymní píše:
@Nimie Samozřejmě, že byt viděla a to několikrát. Bydlí ve stejné čtvrti, jen chce z menšího do většího. Chtěla to vyklidit od veškerého nábytku, to jsme udělali, nic více předem nechtěla. Uklidila jsem to z vlastní vůle a pak najednou přišla s tím, že ještě troubu. Sporák jsem umyla, jde opravdu o ten vnitřek trouby - taková ta napečenina, co moc ani nejde a chce to na to vzít tu hnusnou jedovatou chemii a drbat. Já tam s sebou budu mít každopádně malé dítě, hlídání asi nebude.
Jako udělám to, ale doufám, že pak nepřijde s něčím dalším.
Ono je od nás už dost ústupek to, že jsme jim vyklidili nábytek a necháme je tam postupně stěhovat, aniž ještě mají složené peníze. Ta záloha by nám to rozhodně nezaplatila a kdyby couvli, tak už je ten byt k pronajímání nepoužitelný.

Aha. No je to na tobě, ale osobně bych to uklidila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
11.10.16 11:55

Pokud jim děláte takové ústupky jako stěhování bez doplacení, tak bych se na troubu opravdu vykašlala a spíš se divím, že to paní není hloupé…Jako ano, já jsem úchyl na úklid a bordel v bytě by mě ihned odradil, ale pokud jde o jedno místo, neřešila bych to.

Záleží na lokalitě, u nás jsou byty do 2 dnů pryč s tím, že je skoro zázrak se vůbec dostat přes počet zájemců na prohlídku. Tady by to nikdo neřešil, ani kdyby trouba sama pochodovala po kuchyni :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
11.10.16 12:41

Když to vezmu z druhé strany, koupila bycn byt za cenu spíš na nižší hranici obvyklé v daném místě (jak zmiňuješ), dostala byt čistě uklizený a zjistila bych, že trouba umytá není, tak bych si řekla, „hm, tak teda trouba bude chtít“ a mávla bych rukou. Moc necháou, co paní řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
11.10.16 15:15

Tak asi nemá právo po tobě po zaplaceni cokoliv vymáhat, ale uklidila bych, protože je to slušnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
11.10.16 15:29

Zajímalo by mě, co uděláte, když přijdete do nového bytu a není tam uklizeno. Otočíte se a byt nevezmete? Je to otázka pro ty, které se bez důkladného vygruntování z bytu nehnou.

• Citovat
  • Upravit
Tattiana
11.10.16 15:37
@Anonymní píše:
@Nimie Samozřejmě, že byt viděla a to několikrát. Bydlí ve stejné čtvrti, jen chce z menšího do většího. Chtěla to vyklidit od veškerého nábytku, to jsme udělali, nic více předem nechtěla. Uklidila jsem to z vlastní vůle a pak najednou přišla s tím, že ještě troubu. Sporák jsem umyla, jde opravdu o ten vnitřek trouby - taková ta napečenina, co moc ani nejde a chce to na to vzít tu hnusnou jedovatou chemii a drbat. Já tam s sebou budu mít každopádně malé dítě, hlídání asi nebude.
Jako udělám to, ale doufám, že pak nepřijde s něčím dalším.
Ono je od nás už dost ústupek to, že jsme jim vyklidili nábytek a necháme je tam postupně stěhovat, aniž ještě mají složené peníze. Ta záloha by nám to rozhodně nezaplatila a kdyby couvli, tak už je ten byt k pronajímání nepoužitelný.

Nechala bych to být… Pokud jim umožníš stěhování, tak můžou být rádi hlavně za to :hug:

Navíc já osobně bych použitý sporák nechtěla…

• Citovat
  • Upravit
31652
11.10.16 16:48
@Kobliha51 píše:
Zajímalo by mě, co uděláte, když přijdete do nového bytu a není tam uklizeno. Otočíte se a byt nevezmete? Je to otázka pro ty, které se bez důkladného vygruntování z bytu nehnou.

Snažím se tomu vyhnout ve všech směrech. Ono totiž v tom bordelu ani nemáš šanci pořádně zjistit závady - a to je mi panečku překvapení, když koupíš byt, 3 dny strávíš nad čištěním koupelny a když už to teda prokoukne, tak tam všude najdeš plíseň a rez, které předtím logicky nebyly tak patrné. Na zabordelená auta se nejezdíme ani dívat - a navíc někteří prodejci jsou s prominutím opravdu prasata. A jak já mám od pohledu vědět, jestli to vůbec půjde vyčistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný