Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@Nimie Samozřejmě, že byt viděla a to několikrát. Bydlí ve stejné čtvrti, jen chce z menšího do většího. Chtěla to vyklidit od veškerého nábytku, to jsme udělali, nic více předem nechtěla. Uklidila jsem to z vlastní vůle a pak najednou přišla s tím, že ještě troubu. Sporák jsem umyla, jde opravdu o ten vnitřek trouby - taková ta napečenina, co moc ani nejde a chce to na to vzít tu hnusnou jedovatou chemii a drbat. Já tam s sebou budu mít každopádně malé dítě, hlídání asi nebude.
Jako udělám to, ale doufám, že pak nepřijde s něčím dalším.
Ono je od nás už dost ústupek to, že jsme jim vyklidili nábytek a necháme je tam postupně stěhovat, aniž ještě mají složené peníze. Ta záloha by nám to rozhodně nezaplatila a kdyby couvli, tak už je ten byt k pronajímání nepoužitelný.
Aha. No je to na tobě, ale osobně bych to uklidila.
Pokud jim děláte takové ústupky jako stěhování bez doplacení, tak bych se na troubu opravdu vykašlala a spíš se divím, že to paní není hloupé…Jako ano, já jsem úchyl na úklid a bordel v bytě by mě ihned odradil, ale pokud jde o jedno místo, neřešila bych to.
Záleží na lokalitě, u nás jsou byty do 2 dnů pryč s tím, že je skoro zázrak se vůbec dostat přes počet zájemců na prohlídku. Tady by to nikdo neřešil, ani kdyby trouba sama pochodovala po kuchyni
.
Když to vezmu z druhé strany, koupila bycn byt za cenu spíš na nižší hranici obvyklé v daném místě (jak zmiňuješ), dostala byt čistě uklizený a zjistila bych, že trouba umytá není, tak bych si řekla, „hm, tak teda trouba bude chtít“ a mávla bych rukou. Moc necháou, co paní řeší.
Tak asi nemá právo po tobě po zaplaceni cokoliv vymáhat, ale uklidila bych, protože je to slušnost
Zajímalo by mě, co uděláte, když přijdete do nového bytu a není tam uklizeno. Otočíte se a byt nevezmete? Je to otázka pro ty, které se bez důkladného vygruntování z bytu nehnou.
@Anonymní píše:
@Nimie Samozřejmě, že byt viděla a to několikrát. Bydlí ve stejné čtvrti, jen chce z menšího do většího. Chtěla to vyklidit od veškerého nábytku, to jsme udělali, nic více předem nechtěla. Uklidila jsem to z vlastní vůle a pak najednou přišla s tím, že ještě troubu. Sporák jsem umyla, jde opravdu o ten vnitřek trouby - taková ta napečenina, co moc ani nejde a chce to na to vzít tu hnusnou jedovatou chemii a drbat. Já tam s sebou budu mít každopádně malé dítě, hlídání asi nebude.
Jako udělám to, ale doufám, že pak nepřijde s něčím dalším.
Ono je od nás už dost ústupek to, že jsme jim vyklidili nábytek a necháme je tam postupně stěhovat, aniž ještě mají složené peníze. Ta záloha by nám to rozhodně nezaplatila a kdyby couvli, tak už je ten byt k pronajímání nepoužitelný.
Nechala bych to být… Pokud jim umožníš stěhování, tak můžou být rádi hlavně za to ![]()
Navíc já osobně bych použitý sporák nechtěla…
@Kobliha51 píše:
Zajímalo by mě, co uděláte, když přijdete do nového bytu a není tam uklizeno. Otočíte se a byt nevezmete? Je to otázka pro ty, které se bez důkladného vygruntování z bytu nehnou.
Snažím se tomu vyhnout ve všech směrech. Ono totiž v tom bordelu ani nemáš šanci pořádně zjistit závady - a to je mi panečku překvapení, když koupíš byt, 3 dny strávíš nad čištěním koupelny a když už to teda prokoukne, tak tam všude najdeš plíseň a rez, které předtím logicky nebyly tak patrné. Na zabordelená auta se nejezdíme ani dívat - a navíc někteří prodejci jsou s prominutím opravdu prasata. A jak já mám od pohledu vědět, jestli to vůbec půjde vyčistit.