Prodej bytu - úklid?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27261
11.10.16 10:19
@Anonymní píše:
Ahoj, předem se omlouvám za anonym, ale chodí sem známí a nechci, aby věděli, že prodáváme nemovitost. Děkuji
Chtěla jsem se zeptat, jak se díváte na úklid nemovitosti před prodejem - měl by prodávající vše perfektně uklidit nebo si to udělá kupující sám? Jde o to, že sami jsme nemovitost kupovali 2× a vždy v šíleném stavu. Vyhazovali jsme věci po předchozích majitelích téměř vidlemi. Teď sami prodáváme byt. Bydlíme sice již v jiném městě, ale před prodejem jsem tam zašla, vše poklidila, aby to tak nějak vypadalo. A teď po mě kupující chce, abych jim vydrbala troubu, že je zanesená. Je pravda, že není úplně čistá. Měli jsme tam předtím nájemníka, byl to chlap a tak trošku čuňátko, neřešil to. Jenomže já bydlím v jiném městě, mám 2 malé děti a svou domácnost a moc se mi do toho nechce. Nakonec to stejně asi udělám, aby prodej proběhl bez problémů. Jen by mě zajímalo, zda je toto opravdu běžné, protože my jsme si to vždy dělali sami.
řídila bych se heslem,,nedělej druhým to, co nechceš, aby dělali tobě,, takže bych uklidila, pokud z vybavením, tak vytřela skříně a linku, vyčistila spáry v obkladech, umyla sporák a troubu, zkrátka co je třeba.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
11.10.16 10:30

Kdybych videla bordel na fotkach tak nemovitost muze byt sebekrasnejsi ale nebrala bych, clovek prece jen na prvni pohled kupuje okem. A myslim ze 3h uklid nikoho nezabije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.16 10:36

Holky - čtete vůbec? Byt je uklizený co se týče běžného úklidu. Jde pouze a jenom o troubu, na kterou jsem zapomněla a paní jí chce dovydrbat.
Taky nejsem žádné čuně, abych předávala zakydaný byt.

• Citovat
  • Upravit
27261
11.10.16 10:38
@Anonymní píše:
Holky - čtete vůbec? Byt je uklizený co se týče běžného úklidu. Jde pouze a jenom o troubu, na kterou jsem zapomněla a paní jí chce dovydrbat.
Taky nejsem žádné čuně, abych předávala zakydaný byt.

pokud už je prodej ukončený, tak bych se na to asi vyprdla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
11.10.16 10:44
@Anonymní píše:
Čtou, jen se potřebují trochu vytáhnout, vždyť to znáš. Já ovšem dočetla, že byt je už prodaný. V tom případě bych už nic nemyla. Byt viděla než ho koupila, ne? Bude to nějaká potížistka. To bych jí snad po prodeji vrazila dvě stovky za hodinu práce uklizečky, ať si to umyje sama. Ale to bych musela mít velmi dobrou náladu. Spíš si myslím, že ta trouba nebude to poslední, co jí bude vadit. Pak napiš, jak to dopadlo.
  • Citovat
  • Upravit
31705
11.10.16 10:56
@Anonymní píše:
Ahoj, předem se omlouvám za anonym, ale chodí sem známí a nechci, aby věděli, že prodáváme nemovitost. Děkuji
Chtěla jsem se zeptat, jak se díváte na úklid nemovitosti před prodejem - měl by prodávající vše perfektně uklidit nebo si to udělá kupující sám? Jde o to, že sami jsme nemovitost kupovali 2× a vždy v šíleném stavu. Vyhazovali jsme věci po předchozích majitelích téměř vidlemi. Teď sami prodáváme byt. Bydlíme sice již v jiném městě, ale před prodejem jsem tam zašla, vše poklidila, aby to tak nějak vypadalo. A teď po mě kupující chce, abych jim vydrbala troubu, že je zanesená. Je pravda, že není úplně čistá. Měli jsme tam předtím nájemníka, byl to chlap a tak trošku čuňátko, neřešil to. Jenomže já bydlím v jiném městě, mám 2 malé děti a svou domácnost a moc se mi do toho nechce. Nakonec to stejně asi udělám, aby prodej proběhl bez problémů. Jen by mě zajímalo, zda je toto opravdu běžné, protože my jsme si to vždy dělali sami.

Samozřejmě uklidit, trochu mě překvapuje, že se na to ptáš. Prostě když se věc prodává - a je jedno jestli je to byt, auto nebo hračka, tak se očekává, že bude předána čistá. :nevim:

Edit: včetně trouby, aby tu nevznikaly dohady. Neumím si moc představit, že bych předávala byt, kde by něco bylo v takovém stavu. Z pohledu kupujícího bych se s vámi buď dohodla na slevě nebo na úklidu, z pohledu prodávajícího - vždycky jsme po vystěhování nájemníka vyleštili všechno co se dalo, tím spíš když by to šlo hned poté do prodeje.

Příspěvek upraven 11.10.16 v 10:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
11.10.16 10:59

Pokud máš dvě malé děti a bydlíš v jiném městě, tak bych se na troubu vykašlala, normálně bych to paní vysvětlila. Nechápu, proč to po tobě chce, zvlášť když už je podepsaná smlouva. Já teda taky svůj první byt přebírala v hrozném stavu, byli tam ještě měsíc po prodeji nájemníci od předchozího majitele, kterým dobíhala smlouva, neuklidili po sobě nic, takže já strávila víkend úklidem a vyhazováním věcí. Když jsme ho pak prodávali, předával ho kupujícím manžel, nějak to tam uklidil, ale perfektní to určitě nebylo. Já s dcerou už jsme v době prodeje bydlely o 300 km jinde, takže jsem to tam fakt uklidit nejela a nikdo to po mě nechtěl.
Teď jsme kupovali byt ke kompletní rekonstrukci, takže to jsme ani neuklízeli, ale kuchyň a koupelnu rovnou bourali a vyhazovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
11.10.16 11:01
@Anonymní píše:

Vůbec bych to neřešila, byt si prohlédli, stav odsouhlasili a jestli teď mají potřebu bazírovat na maličkostech, tak je to jejich problém. Dnes je to trouba, zítra budou chtít nově vymalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
866
11.10.16 11:06
@Anonymní píše:

Předpokládám že byt viděla, líbil se jí, koupila ho a ne nešla bych ji tam drbat troubu, kdo ví co by si vymyslela příště, když by ji vyšlo to mytí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.16 11:10

Už dlouho pronajímám byt a vždy ho ještě drbu po každém odcházejícím nájemníkovi, abych ho novému předala v pořádku. Je to pro můj pocit.
Nedávno jsem kupovala byt, všechno se protáhlo ze strany prodávajícího a musím říct, že i když jsem počítala s tím, že to vše vydrbu znova, tak jsem nestačila zírat, co po sobě nechali. Už jsem to potřebovala dokončit, tak nebylo moc času čekat, takže jsem neprudila. Jinak na prohlídce měli zasviněný sporák, tak jsem si říkala, neměli čas, na předání to dají určitě dopořádku…no nedali…na sporáku i digestoři jsem si mákla a nadávala jako špaček.

• Citovat
  • Upravit
31705
11.10.16 11:10
@Anonymní píše:

No a viděla ten byt? Byla jsi s ní u předání? Máš nějaké potvrzení? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16190
11.10.16 11:19

Slušně bych jí napsala, že se omlouvám, že toto bylo při úklidu opomenuto, nicméně byt paní viděla, smlouvu podepsala, a současný stav není nijak v rozporu s tím, co je ve smlouvě (pokud to tak je), a já už mám jiné povinnosti mimo město.
Nesouhlasím s tím, že by to měla být jakákoliv ostuda, všechno je otázka peněz a času. Když někdo věří, že uklizením bytu prodá výrazně dráž, tak se mu investovaný čas vyplatí. My třeba koupili nemovitost totálně zabordelenou, protože byla velmi levná a ve skvělé lokalitě, a bylo více zájemců, kteří chtěli dokonce navyšovat cenu, ale my jsme majiteli řekli, že za určitou cenu to bereme i nevyklizené a ihned (on byl šťastný jako blecha, že neměl starosti, i když by po vyklizení prodal třeba o několik desítek tisíc dráž, prostě mu to za to nestálo).
To, že nový majitel otevře troubu a zjistí, že je nevyčištěná, mi přijde fakt malicherné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
11.10.16 11:20

Kdyz jsme prodavali barak, domlouvali jsme se, co tam pani chce nechat a co ne. Nechavane veci jsem myla stejne, jako je myju pro sebe doma. Ono taky zalezi, co ma kupujici za plany, nebudu drbat podlahu, kterou on vzapeti strhne, nebo myt okna, ktera hned vymeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.16 11:41

@Nimie Samozřejmě, že byt viděla a to několikrát. Bydlí ve stejné čtvrti, jen chce z menšího do většího. Chtěla to vyklidit od veškerého nábytku, to jsme udělali, nic více předem nechtěla. Uklidila jsem to z vlastní vůle a pak najednou přišla s tím, že ještě troubu. Sporák jsem umyla, jde opravdu o ten vnitřek trouby - taková ta napečenina, co moc ani nejde a chce to na to vzít tu hnusnou jedovatou chemii a drbat. Já tam s sebou budu mít každopádně malé dítě, hlídání asi nebude.
Jako udělám to, ale doufám, že pak nepřijde s něčím dalším.
Ono je od nás už dost ústupek to, že jsme jim vyklidili nábytek a necháme je tam postupně stěhovat, aniž ještě mají složené peníze. Ta záloha by nám to rozhodně nezaplatila a kdyby couvli, tak už je ten byt k pronajímání nepoužitelný.

• Citovat
  • Upravit
2075
11.10.16 11:46

Když jsme prodávali dům tak jsem nechala vše uklidit uklízečkou, nepředala bych neuklizený dům ani byt, styděla bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný