Jak dát novorozenci Libenar?

244
12.1.15 21:42

Jak dát novorozenci Libenar?

Ahoj holky, naše měsíční miminko ode mě chytlo rýmu a kašel. paní doktorka nám napsala Libenar. tak bys se chtěla zeptat, kolik z té ampulky mám kápnout do nosíku? v příbalovém létaku to není, je tam jen návod k použití. už jsem jí ani nemohla zavolat a zeptat se, protože jsem to mimču dala až po jejích ordinačních hodinách. kápla jsem do obou dírek celkem tak možná pětinku té ampulky, protože jsem se bála, abych náhodou mimču neublížila když nevím kolik. jinak ta ampulka je jen na jedno použití že? když z ní jednou kápnu a zůstane mi tam ještě něco tak už to nesmím znovu použít že? a jak často to můžu kapat? nikde jsem se to nedočetla a chci miminku co nejrychleji od té rýmy pomoct, takže nechci čekat na další aplikaci až do rána, než bude zase paní doktorka v ordinaci. dííík :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22614
12.1.15 21:44

Neublížíš, je to jen fyziologický roztok. Kapat můžeš kolikrát chceš. A jinak tu ampulku jsem použila na víckrát, ale tak aby během dne byla spotřebovaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
12.1.15 21:50

A k tomu kapání určitě použít i odsávačku na hleny že? mám první mimčo, takže nulové zkušenosti. no s tím kapáním mám právě strach, aby jí to nešlo přes ten nosík do krku a nezačla se mi třeba dusit nebo tam něco píšou o středním uchu. protože už po těch pár kapičkách co jsem jí dala mi začala dost hystericky plakat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
12.1.15 21:51

Já jí měla vždycky na jeden den, když mi zbyla tak jsem stejně druhý den otevírala novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
12.1.15 21:55

@mertas tak ono to asi neni nic super příjemnýho. Moje dcerka měla po narození zlatýho stafylokoka takže souvislou rýmu snad 3 měsíce. Odsávala jsem jen, když to bylo opravdu nutný, abych jí zbytečně ještě nedráždila sliznici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
12.1.15 21:55

Dobře. dííííky :kytka: přišlo mi to nějaké divné, že bych po každém použití měla zbytek vyhodit, ale z toho příbalového letáku jsem totální jelen a navíc to co jsem chtěla vědět jsem se tam stejně nedočetla…takže třikrát huráááá virtuálnímu světu kde se člověk může pozeptat :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
12.1.15 21:57

No malá mi začala asi deset minut po aplikaci hrozně chrčet při dýchání. myslím, že to bylo asi uvolnění těch hlenů po tom roztoku, ale když je vzhůru tak by to byl boj s tou odsávačkou takže se do toho pustím až bude tvrdě spinkat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
12.1.15 21:59

@mertas a co máš za odsávačku, že budeš odsávat až bude spát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
12.1.15 22:03

Takovou tu co se jedna hadička strčí miminko do nosu, druhou si dám do pusy a tahám a ono to jde dole do takového kelímku. byla mi doporučena prý jako nejlepší odsávačka, ale ještě jsem ji nezkoušela, čeká mě přemiéra tak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
12.1.15 22:05

Já tu ampulku teda používala vždy dokud nebyla spotřebovaná, bylo to i víc dnů… co by se s tím roztokem mohlo stát? dyť je to slané… navíc se ta ampulka přece zavírá tím uzávěrem a ten myslím dost těsní…

odsávačka co popisuješ je trápení dítěte a navíc naprosto zbytečné - nevytáhneš vůbec nic… spíš mu něco v nosíku poškrábeš. pořiď tu vysavačovou… dělá rachot (teda záleží na vysavači), zato je to operace na 2-3 sekundy a naprosto bezpečná. vyzkoušej na sobě a uvidíš (já vysavačovou zkoušela několikrát a je to v pohodě. hadičkovou bych si do nosu v životě nestrčila, uff)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
12.1.15 22:12

@mertas to neni moc dobrá odsávačka navíc nevíš jakou silou odsát a můžeš zabrat moc… jestli můžu radit kup si zítra odsávačku k vysavači - zní to strašidelně, ale ona už je upravená tak, že miminku nemůže nijak ublížit a přitom odsaje co má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
12.1.15 22:18
Odsávačka co popisuješ je trápení dítěte a navíc naprosto zbytečné - nevytáhneš vůbec nic… spíš mu něco v nosíku poškrábeš. pořiď tu vysavačovou… dělá rachot (teda záleží na vysavači), zato je to operace na 2-3 sekundy a naprosto bezpečná. vyzkoušej na sobě a uvidíš (já vysavačovou zkoušela několikrát a je to v pohodě. hadičkovou bych si do nosu v životě nestrčila, uff)

Tak pod to se podepisuji. Ja to zkusila i s tou co popisujes a des bes. Miminko plakalo a ja se mohla usosat. :-(
Ovsem odsavacka na vysavac, pohoda, miminko se nestaci divit, rychlost, pohoda, otazka par sekund, mimi neplace. Pak se mu lip dycha, tak drzi, az je hotovo. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
12.1.15 22:20

Ahoj, mám teď čerstvou zkušenost. Mám sedmitýdenní holčičku a před týdnem jsme úspěšně dobojovali s rýmou. Libenar je na propláchnutí, dávala jsem asi čtvrtinu té lahvičky a stejně mi většina zbyla, potřebovala jsem dávat tak asi celkem třikrát. Když se jí špatně dýchalo a nic se mi nedařilo odsát, dala jsme jí ho. Vždy potom odsát. Určitě odsavačku na vysavač, to je základ - tu rýmu pořádně nic jiného neodsaje a je to hned. Zánět středního ucha může právě dostat z toho, když jí hleny pořádně neodsaješ. U nás se malá držela celkem statečně, vždycky na mě tak vyděšeně koukala, co jí to dělám, chudáček, plakala jen trochu. Rýmu měla asi šest dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
12.1.15 22:25

Zakladatelko, dej malou do zvýšené polohy, at spí třeba ve vajíčku v postýlce, přes den i v noci. Ať hleny můžou líp stíkat a nevadí v dýchání. Já si to zažila loni s malou, mela taky měsíc, bylo to hrozný, až jsem to obrečela. Chytla od staršího syna. Ale neboj se, ty miminka to snášejí líp než větší děti. Tenkrát nám dala dr. taky Libenar do nosu a Mucosolvan na odhlenění. Pamatuju si, že jsem jí pořád vysávala nosík, ale nic tam neměla, měla zadní rýmu, ale pak jí to povolilo. Jinak radím taky odsavačku na vysavač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
12.1.15 22:30

Ano, určitě zvednout, já to řešila tak, že jsem zvedla celou postýlku, ještě teď to tak mám nechané. Jinak zvuk vysavače děti většinou uklidňuje, takže já jsem po odsávání ještě nechala chvíli hučet vysavač, to se jí líbilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí