Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Cau holky, mam ted dilema, mimco se mi narodi zacatek cervna, ale nevim jestli kupovat i na leto zavinovacku, a popripade jakou, jestli jen bavlnenou nebo s microfleece, chtela bych od Emitexu. Nebo jestli jen klasickou rychlozavinovacku…
http://www.slune-cz.cz/…acky-bavlna/
http://www.slune-cz.cz/…eece-bavlna/
http://www.slune-cz.cz/…-s-vysivkou/
A nebo mate jiny tip? moc dekuji za nazory
Tu od Emitexu mám v zimní variantě. Je to opravdu spíš jen do autosedačky nebo sporťáku, do postýlky si to neumím představit, je to jen látka. Navíc ten suchý zip to moc nefixuje, naše malá to rozkope jako nic. Spíš bych šla do té poslední. ono taky záleží, jestli mimi bude zavinovací, některý děti to nesnášej. Já přeba používám klasickou zavinovačku ještě po mě, když jsem byla mimino, takovou tu na tři mašličky a nedám na ni dopustit. Je to jediný, ž čeho se mi nevykope a to budou malý už 4 měsíce.
Investici do perove zavinovacky povazuji za tu nejlepsi z cele vybavy pro mimco a lituju, ze jsem ji nemela uz na prvni dite. Je super, diteti je v ni porad dobre-at je zima nebo teplo. Pouzivam i do kocarku. Bavlnene rychlozavinovacky ji nesahaji ani po kotniky. Vsechny jsem je dala pryc, pouzivam jen perovou, mam k ni vicero potahu. Staci ji vetrat a da se i na 30 st vyprat a dat do susicky.
Za me zavinovacku rozhodne ano, ale pouze klasickou snerovaci, co byla za nas a co maji v porodnicich.
Ahoj, já jsem používala na staršího na noc i den rychlozavinovačku (měla jsem dvě, občas se stalo, že pročůral plínku a nestihla včas uschnout) a pak cca od 4 měsíců spal ve spacím pytli (na zimu jsem měla zateplenou verzi). Teď mimčo opět v rychlozavinovačce a protože mu 4 měsíce budou v létě, pořídím letní spací pytel. Tu fleece zavinovačku do auta mám aktuálně půjčenou od švagrové a zatím jsem nepřišla na to, jak jí použít, podle popisu a obrázku až asi na to jaro/léto, ale první se teda bez ní obešel a ten druhý bych viděla že možná asi taky ![]()
Mela jsem rychlozavinovačku na novorozeně, líp spala, když byla zavinutá. Záleží, jaký dítě bude. Tu zavinovačku od emitexu mám zimní (malá se narodila v říjnu) a používám ji jen v autosedačce (občas jsem ji měla i v kočárku ještě ve fusaku, když teď byla fakt zima). Pak mám tu samou, ale ne zimní (asi ten microfleece, ted nevím, je prostě tenčí) a tu používám v postýlce, když je v noci chladněji, tak je v ní a na to jí přehodím lehce peřinku.
@kokomo píše:
Za me zavinovacku rozhodne ano, ale pouze klasickou snerovaci, co byla za nas a co maji v porodnicich.
s tímhle souhlasím, ta byla nejlepší a dcerku jsem do ní balila, dokud to šlo ![]()
Já měla na malou taky jen rychlozavinovačky. Dvě bavlněné na letní období a pak http://www.babylife.cz/…-mikrovlakno (takovou podobnou ale bez té kapucky) na zimu. Tu Emitex do vajíčka jsme měli taky, ale skoro jsme ji nepoužili…
To záleží na dítěti, některé to chce, jiné ne, jiné = moje děti, to vyloženě potřebuje. Já zavinovala druhorozenou v nehorázných hicech v srpnu… nedalo se nic dělat.
Jinak jsem pro nějakou obyčejnou bavlněnou. A dá se zavinovat i do tetra plínky…
@1Luca píše:
s tímhle souhlasím, ta byla nejlepší a dcerku jsem do ní balila, dokud to šlo
Na druhý asi taky pořídím klasiku, ta rychlozavinovačka blbě držela na suchý zip (dokud se nemlela, tak ok) a hlavně jsem měla strach, že mi projede spodkem, jak to moc nedrželo a bylo to jen na ten suchej zip. Byla to taková rádoby zavinovačka, spíš na parádu…
TAKZE LEPSI NEZ OD EMITEXU NA LETO RYCHLOZAVINOVACKU SE SNEROVANIM?
Taky hlasuju pro klasickou zavinovačku se šněrováním. MUDr. mě za ni u dvojčat vyloženě chválila (rodila jsem v červenci)
Rychlozavinka je na nic. Zavinovačky z prvních dvou odkazů jsou dobré, ale spíš do kočárku/autosedačky, na doma si to nedovedu představit ![]()
Příspěvek upraven 12.01.15 v 11:20
@kokomo píše:
Také s tím naprosto souhlasim. Mela jsem 3 po nás ( zlata maminka, ještě ze je schovala ) a použila jsem na obě. A jak se jim v tom krásné spalo.