Jak dáváte červenou řepu?

16694
1.4.10 10:48

jak dáváte červenou řepu?

Mícháte jí do příkrmů, nebo dáváte samostatně? Omlouvám se za věčně pitomé otázky, ale já se teprv „učím“ vařit, protože zelenina se u nás doma nikdy nevedla (nepočítám polévky), takže nemám tucha, jak by která zelenina v jídle měla vypadat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1155
1.4.10 10:51

Ahojky, já jí povařila společně s ostatní zeleninou (brambory, mrkev, celer apod.), případně přidala kousek masa a pak rozmixovala. Řepa to jídlo příjemně osladí a mrňouskům to docela pak chutná :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44331
1.4.10 11:02

Ahoj.Dětem ji dávám vařenou.Já ji vařím zvlášť,protože si vařím příkrmy pro Emču do mrazáku a růžně kombinuje.Když řepu povařím společně s ostatní zeleninou,vše je červené,hodně barví,což víš.

Pokud vaříš jednorázové jídlo,můžeš vařit dohromady..

No,červenou řepu máme.Emča miluje veškerou zeleninu,ale červená řepa ji nenadchla,nechce ji,Adámek taky ne.Tak ji teď jíme ve formě salátů jen my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
1.4.10 11:03

já si právě nebyla jistá, jestli to dát místo zeleniny, nebo společně s ní. Takže děkuji za radu a já jdu řepu zpracovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
1.4.10 11:04
Jana206 píše:
Ahoj.Dětem ji dávám vařenou.Já ji vařím zvlášť,protože si vařím příkrmy pro Emču do mrazáku a růžně kombinuje.Když řepu povařím společně s ostatní zeleninou,vše je červené,hodně barví,což víš.

Pokud vaříš jednorázové jídlo,můžeš vařit dohromady..

No,červenou řepu máme.Emča miluje veškerou zeleninu,ale červená řepa ji nenadchla,nechce ji,Adámek taky ne.Tak ji teď jíme ve formě salátů jen my.

Tak to ani nestraš, já si jí koupila také víc s tím, že si jí zamrazím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
1.4.10 11:21

Vařím ji, buď zvlášť nebo třeba s mrkví a přidám k tomu brambor a tak. Terče to moc chutná.
Povařená a nastrouhaná byla podávat jako salát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
1.4.10 11:38

ahoj, řepa by se měla vařit vcelku, minimálně hodinu, já jsem ji ale nařezala na kostičky a vařila spolu s ostatní zeleninou :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
1.4.10 11:47

Fidak Proč vcelku? Já teda shodou okolností teď zpracovávám taky červenou řepu :lol: , tak se přiživuji na diskuzi… Budu ji zamražovat a uvidíme, jak Markétce bude chutnat. Zatím to není žádný velký jedlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44331
1.4.10 11:48

Proč minimálně hodinu?Mě napadá snad jen proto,že je dost tvrdá,ale já jsem ji uvařeno nastrouhala,nevařím tak dlouho.Vždyť bych poničila veškeré vitamíny..

My ji jíme ve formě salátů syrovou.Máme od našich,domácí,vypěstovanou,nikdy se nám nic nestalo.Dokonce je to všude doporučované.Když ji mamka zavařuje,taky povaří krátce a zavaří krátce.Já nezavařuju,v bytě na to nemám podmínky ani místo na skladování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
1.4.10 12:00

Ahoj, tak já se malému chystám dát dneska taky řepu, kamarádka nastrouhá jablko a tu řepu syrovou nastrouhá k tomu a jejímu klukovy to moc chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
1.4.10 12:34

dělala jsem polívku s červenou řepou - už jako normální jídlo pro všechny. Ale aby řepa nepřerazila barvu a chuť ostatní zeleniny, doporučuju nepřehnat to s množstvím. Na první červenou polívku se syn moc netvářil, ale tu druhou, kde už to byla pouze jedna z více zeleniny, tu baštil s chutí a říkal ňam ňam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
1.4.10 13:37

Řepu jsem malému připravovala často. Měl ji rád, je sladká. Povařila jsem ji vždycky nastrouhanou na hrubém struhadle spolu s kuřecím masem a bramborem. Musí se vychytat, jak dlouho vařit. Pokud ji převaříte, je bez chuti. Stejně tak po zmražení. Jednou jsem si ji navařila do zásoby a zamrazila, ale po rozmrazení ji malý odmítal - neměla vůbec žádnou chut. Takže vařit vždy čerstvou.

Teď už ji nedávám. Malý mi začal při jídle zlobit - vyndavá si ho z pusinky, loví si tam prstíčky, rozhazuje - takže jsem ji vyřadila,hodně barví a jde špatně vyprat.

• Citovat
  • Upravit
12978
1.4.10 15:21

Tak tahle diskuze mi jde do rány. Jsem na tom stejně jako Kakika - koupila jsem jí dnes prvně a bláhově jsem si myslela, že jí nakrájím na kostičky a zamrazím a vždy trochu přihodím do vařeného oběda.
Ale tady píšete, že zamrazovat nééé?? Nebo zamrazovat povařenou nééé a syrovou ano??
Budu moc ráda, když mi to někdo osvětlí. Ještě jsem s ní nezačla, tak počkám na rady..
díky :srdce: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
1.4.10 15:30
Lizbeth píše:
Tak tahle diskuze mi jde do rány. Jsem na tom stejně jako Kakika - koupila jsem jí dnes prvně a bláhově jsem si myslela, že jí nakrájím na kostičky a zamrazím a vždy trochu přihodím do vařeného oběda.
Ale tady píšete, že zamrazovat nééé?? Nebo zamrazovat povařenou nééé a syrovou ano??
Budu moc ráda, když mi to někdo osvětlí. Ještě jsem s ní nezačla, tak počkám na rady..
díky :srdce: :mrgreen:

Já zamrazovala vařenou, syrovou jsem nezkoušela. Malý mi to nejedl.

• Citovat
  • Upravit
neczuz
1.4.10 15:35

Já myslím, že se to musí vyzkoušet. Všude píšou, že brambory se nedají mrazit, zkusila jsem to a jí je normálně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko