Jak naučit dítě jíst?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
papání ze lžičky
Začínám Marečkovi dávat první příkrm, ale myslím, že vůbec neví, co po něm chci
) Pusinku otevře, ale podle mě neví, že v pusince něco má, nemlaskne, nepolkne. Jaké máte zkušenosti vy? Zkoušela jsem, aby sousto trošku zapil a tak ho polkl, ale myslím, že tak se sám polikat nenaučí. Vím, že je to pro něj nové a bude to chvilku trvat, ale zajímají mě vaše zkušenosti, tipy, triky, fígle ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zkus mu tou lžičkou trošku zatlačit na jazýček, tak jo „přimáčknout“ ho dolů. Mělo by mu to pomoct naučit se baštit - ale jasně, chce to čas, vždyť je to tolik jiné než se napít mlíčka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky jsem první příkrmy dělala více tekuté, aby stékali a nutilo ho to polykat. Ze začátku jsem ale nehrotila, když se nedařilo. Je to pro něj nové, učí se, že má v pusince něco nového, nové papání, k jehož dosažení nemusí sát. Musí se naučit, jak se lžičkou „pracovat“, jak si rtíkem pomoci, aby papání neutíkalo zase ven
Zkus udělat opravdu více tekuté, aby nemusel zapíjet a postupně zhušťovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ewule jak psali holky, chce to trošku řidčí a zatlačit na jazýček. Taky to chce čas a trpělivost a neboj on to pochopí. Doktorka mi říkala, že není dobrý ho učit po každým soustě pít, že si pak na to zvykne a bude víc pít než jíst. My prozměnu začínáme bojovat s kouskama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lžička
já jsem dělala áááá ham, a dělala že taky jím, a prostě to napodobovala a málo na lžičku a čekala, čekala a čekala, a nějak to šlo
a pak to pochopil, snad první krmení…
ale už přikrmuju skoro přes měsíc a nějak to nehrotím…všechno pomlaličku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme s Helenkou začínali tak, že jsme nejprve lžičkou nabírali odstříkané mlíčko… ona se s tou lžičkou skamarádila, pochopila, co po ní chci a že z toho má něco „kápnout“…
S Marečkem teď začínáme dělat něco podobného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kolik mu je?
jinak rafanek nekdy polyka tak nenapadne, ale polyka. v pusince dycky neco zustane a muze vypadat, ze je plna. pokud otevre znova, dala bych dalsi lzicku, pokud mu to nebude po treti lzicce masivne vypadavt preem, potom polyka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně jak už tady zaznělo, chce to trpělivost, nijak extra mu to netlačit, zkoušet, nabízet. Je to pro mimčo něco nového a musí se s tím „skamarádit“ ![]()
Terča si ze začátku nedala pomalu ani vsunout lžičku do pusinky a pak asi 3 týdny, možná dýl, trvalo, než snědla víc než 4 lžičky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus tu lžičku nejdříve opřít o jazýček, aby jsi trošku zmáčkla dolů, a potom ji jakoby otři o horní patro a ono se to otře i o horní ret. A jakou máš lžičku? Nemáš moc velikou? Nejlepší je plastová mělčí a užší. Když si na ní zvykne, dej větší a hlubší. A bacha na velká sousta. A neboj, polyká, jen po menších množstvích. A je lepší, když ke vsouvání lžičky do pusinky přidáš nějaké slovíčko, třeba „ham“ nebo „papů“. ![]()
Kubča byl teda na lžičku zvyklý od narození - dávala jsme mu na něm vitamíny s UM. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit