Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Vsechny tri jsem kojila az do jejich 16mesicu. Prvni dva kluci se odstavili sami, treti (holcicka) by se kojila snad do ted, ale chtela kojenim uspavat pri kazdem probuzeni v noci…tak jsem to utla.
27 měsíců a konec byl kvůli mé potřebě léků, které se neslučovaly s kojením.
1. než jsem zjistila, že jsem těhotná (16m),
2. než jsem dala do jeslí a šla do práce (bez par týdnů 2 roky),
3. plánuju odstavit zase až než než půjde do kolektivu, tentokrát 2 a 3/4 roku.
Kojila jsem 15 měsíců, malý snižoval frekvenci kojení až na 1× za dva dny ráno, pak jsem to ukončila já, už mi to bylo trochu nepříjemné.
Asi 13 mesicu. Prestala jsem, kvuli sileny diete bkm, protoze jsem se uz ztracela a doufala jsem, ze mu to pomuze. Nepomohlo, dlouho mi to chybelo a styskalo se mi. Ale co se tyce spanku, tak to synovi prospelo. ![]()
Prvního jsem kojila 10 měsíců, odstavil se sám, už nechtěl, jedl všechno. Druhého jsem kojila 11 měsíců, došlo mlíko, ale stejně už pil jen v noci, takže bych to tak do měsíce utla sama.
@chaela a když pil jen v noci,tak přes den jste vůbec nekojila?dávala jste pak tedy UM?
Oba 18 měsíců, oba se odstavili sami. Ale stejne uz bych je odstrihla, byli velcí
@Lenka_Hal … mám to se synem (14. měsíců) stejně, můžu vědět jakým způsobem jste to utla?
1. týden v porodnici,měla jsem místo bradavky díru a nejsem za to kojit za každou cenu-bála jsem se chvíle kdy se dcera vzbudí a bude chtít jíst.
2. vůbec -po první zkušensoti s kojením první dcera měla být jedináček, naštěstí jsem našla sílu stát si v porodnici za svým a říct NE. Udělala jsem dobře 14dní po porodu jsem onemocněla a kojit bych stejně nemohla.
Dceru 25 mesicu, utla jsem to, protoze jsem byla tehotna a bylo mi to strasne neprijemne. Syn 23 mesicu a pomalu končíme.
3m. Mela jsem z hormonu, kojeni atd strasny stridani nalad. Byla jsem vztekla, pak to hned prestalo a bylo mi lip. Ja spoko i mimco.
První dítě 3 měsíce, druhý 6 týdnů. Obě děti měly hlad a nepřibíraly.
@aduska912 Ne, přes den kojit nechtěl, on je strašnej žrout, snědl všechno, co dostal, tak neměl potřebu to dohánět mlíkem. UM jsem nedávala, jedl jogurty a sýry. Dle naší dr to kolem toho roku stačí. Oba synové milují jogurty a kdyby bylo na nich, nic jinýho nejí, takže mléčných výrobků mají víc než dost.