Jak dlouho jste kojily?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4523
10.9.18 20:54

@aduska912 Kluci už jsou větší, mají skoro 2 a 4 roky. Začali jsme samozřejmě klasicky bílým jogurtem, pak jsem do něj dávala ovoce, piškoty.. a když jsem jednou přidala kakao, mohli se zbláznit. Od té doby jí jen čokoládové jogurty. Teď frčí na Tvaroháčkách, Termixech, Kostících,… ale snažím se jim co nejvíc vnucovat domácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
10.9.18 20:54

Starší se sám odstavil ve 2 letech, mladší se ještě kojí, má 2 a půl roku a zatím to na odstavení vůbec nevypadá. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
10.9.18 20:57

Zajímavé téma…kojim něco přes 4 roky…mám 2 syny -4 a čtvrt a necelé 2 roky…a přemýšlím, ze si budu udržovat laktaci snad nadosmrti, protože mám pořad pěkný celkem pevný prsa a když vidím prsa kamarádek po ukončení kojení…chci vypadat pořad jako teď :lol: :mrgreen: :think: :zed:

Příspěvek upraven 10.09.18 v 20:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
10.9.18 20:57

prvni dite do 24 mesicu, narodil se mladsi sourozenec a ja plynule presla na kojeni mrnouse.
druhe dite do 30 mesicu, uz to bylo davno jen o zvyku pred spanim, a tak jsem vyuzila dovolene, kdy jsme byli rozptyleni a skoncili jsme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
10.9.18 21:03

@Lenka_Hal …takhle jsem to zkoušela zatím jen při dopoledním spánku. Zkusila jsem flašku s čajem, zpívat, hladit, povídat pohádku, atd.. jenže chytl vždy takovej hysterák, že jsem to nikdy nevydržela. Je schopný takhle řvát i hodinu, mezitím mi i několikrát uteče z postele, prostě komedie. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
10.9.18 21:04

První dítě 9 měsíců, pak se sama odstavila, to už jsem stejně kojila jen ráno, tak dostala flašku a chvíli dostávala UM, pak jsme přešli na normální mlíko.
Druhá 18 měsíců, odstavena násilím, už mě to v noci přestalo bavit a byla už velká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
10.9.18 21:06

Kojila jsem na den přesně 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
10.9.18 21:06
@Ennny píše:
Oba do 6 měsíců a jsem ráda že přestali sami páč já bych to stejně útlá kojení mi je strašně nepříjemné…

Jak muze sestimesicni dite samo chtit prestat se kojit??? Totalni blbost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
10.9.18 21:11
@Barush píše:
Prvního syna do 5 let s nim tandemove dceru do 3,5 let, potom mesic pauza a nejmladsiho syna kojim do ted (za par mesicu mu budou tri) Ale uz jen na usnuti. Celkem 8 let a dva mesice. No uz se teda docela tesim az se nejmladsi odstavi :mrgreen: Starsi deti se odstavily prirozene samy. :palec:

To už je úchylné.

• Citovat
  • Upravit
25179
10.9.18 21:14

Všechny děti jsem kojila zhruba 2,5 roku :think: Důvodem pro odstav byla bud další těhotenství, nebo zdravotní problém na mé straně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
10.9.18 21:14
@mámaNel píše:
@Lenka_Hal …takhle jsem to zkoušela zatím jen při dopoledním spánku. Zkusila jsem flašku s čajem, zpívat, hladit, povídat pohádku, atd.. jenže chytl vždy takovej hysterák, že jsem to nikdy nevydržela. Je schopný takhle řvát i hodinu, mezitím mi i několikrát uteče z postele, prostě komedie. :roll:

Hm, pokud usina lip vecer nez pres den (jako vsechny me deti), zkousela bych to pred spanim vecer. Vim, ze by to bylo horsi s mym nejstarsim, to byl tvrdohlavec. :mrgreen: Pilujte vecerni rutinu a jednou se proste zasekni…ono je to horsi vzdy pro mamu nez dite, takze dobra motivace je dulezita. Mne kdyz dite ozuzlava moc casto v noci, zacnou se mi objevovat ucpany mlekovody, zanety (nastesti to vzdycky podchytim vcas), ale otravuje to hrozne.
Mala taky vypadala prvni minuty strasne..klecela, ruky spinala nahoru, rev jak pri vrazdeni…pak ale byla sranda videt, jak zacina chapat, ze to se mnou nehne, jak ten brekot je vic a vic hrany…a pak si lehla a tuhyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
10.9.18 21:15

Prvni dcera 8 tydnu castecne, at jsem delala sec jsem mohla, mlika bylo strasne malo, slusne mi z toho hrabalo, hodne jsem to obrecela, u druha dcery po prvni zkusenosti jsem tomu dala v porodnici sanci, opet se zadne naliti prsou nekonalo, tak jsem ctvrty den presla na flasku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14001
10.9.18 21:15

21 Mesicu a doufam, ze do dvou let konec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
10.9.18 21:20
@zudina píše:
Jak muze sestimesicni dite samo chtit prestat se kojit??? Totalni blbost

Mi je úplně jedno jaký na to máš názor , prostě se nebudu prat u každého kojení s dítětem které prso odmítá .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
10.9.18 21:21
@aduska912 píše:
Ahoj, zajímalo by mě do kdy jste kojili svá miminka a případně proč jste přestali? děkuji za odpovědi

První 2,5 roku, odpojila se sama. Druhou 22 měsíců, utnula jsem to já, už jsem se cítila hrozně „vyždímaně“ 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová