Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No pokud to nebude překotný porod, tak tam v klidu dojedeš
Může se totiž klidně stát, že tě odvezou do nejbližší porodnice a né do té tvé. Jinak bych se zeptala při návštěvě porodnice, třeba ti dají číslo na nějakou svojí převozovou..
Proč se ti nechce taxíkem? Hlavně nepiš, že kvůli peněz, nebo tě tu ukamenují ![]()
No nárok na sanitku samozřejmě máš, ale odveze tě opravdu do spádové nemocnice, respektive tam, kde mají místo. Kdyby nebylo místo ve spádovce, povezou Tě někam jinam. Takže pokud nechceš volat 155, tak to budeš muset pořešit jinak… známí, taxík.
@Bebuu Asi takhle, pokud to bude vypadat na rychlý porod, tak není problém si sanitku zavolat, akorát počítej s tím, že nevezme přítele, takže ten stejně bude muset po vlastní ose.
@Bebuu a to jako když začneš rodit, tak porodíš do dvaceti minut, že by jsi nezvládla přejezd v MHD či co? ![]()
Jako ze bys mela NAROK na sanitku kdyz to mas pres pul prahy, jo?
Sanitkou muzes, ale nemusi te odvezt zrovna do te tvoji porodnice.
ja jela do porodnice 80km a jeli jsme normalne aute, muz si dal jeste v praci obed, v klidu se pobalil, doma jsem nakrmila kocky a jeli jsme.
Ale zakladatelka asi myslí sanitku jako takovou, ne rychlou pomoc, ne? Na tu by nárok neměla, protože to je upraveno zákonem a musí to indikovat ošetřující lékař.
@Sibyla0 No moje porodnice svoje sanitky nema. Na strankach pisou ze mam volat 155 ale ty zrovna moc ochotni prej nejsou tak nevim ![]()
A odkud kam pojedes? Kdyz nechces rychlou tak proc ne taxik, soused?
Ja jsem prvorodicka tak bohuzel nevim co stihnu a co nestihnu. O penize na taxi mi nejde ale pokud bude nekde na magistrale hodinu stat v zacpe tak to asi nebude to nejlepsi…nerikam ze to tak bude ale stat se to muze. A nevim jestli zvladnu cestu MHD. Jen jsem chtela vedet zda mam narok si ji zavolat noc vic…
Tak jako narok. Proste si zavolas sanitku ze rodis, tam neni zadny jako narok od tve porodnice.
@Bebuu zeptej se na gyndě, napíše ti papír, kdyby jsi potřebovala na placenou sanitku. Měla by být levnější než taxi a odveze tě do porodnice kam chceš.
@pikola píše:
Tak jako narok. Proste si zavolas sanitku ze rodis, tam neni zadny jako narok od tve porodnice.
Ale zas ji nepovezou tam, kam chce ona a o to jí právě jde.
Jela bych taxikem. Kdyz bude ten muj v praci taky si vezmu taxi. Rozhodne nebudu riskovat, ze me vezmou do spitalu ktery mame za barakem. Do porodky to mam taky pres pul Prahy
Ahoj mam mozna blby dotaz. Nemame auto a do porodnice to mam pres pul Prahy. Tak by me zajimalo zda mam narok na sanitku nebo ne? Nekde jsem cetla ze namam a jinde zas ze me odvezou pouze do spadove nemocnice a ze je lepsi jet taxikem ale to se mi zrovna dvakrat nechce. Moji rodice auto maji ale asi ne v kazdou denni dobu by byli schopni me odvezt do porodnice a nikoho jineho s autem nemam. Mate nejake zkusenosti?