Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Chtěla bych založit nové téma zaměřené čistě na vyjádření těch, které se připravovaly na porod s balonkem Aniball nebo Epino a už mají porod za sebou.
Vím, že už tu nějaké diskuze jsou, ale hodně jsou tam ještě cvičící a pak občas nějaký příspěvek po porodu.. a prostě ty rady a fungující postupy se trochu ztrácí..
Prosím ty, co už mají porod za sebou, podělte se prosím s námi, co se teprve připravujeme:
1. Jakým způsobem jste s balonkem cvičily (co jste používaly - olejíčky, gely, kondom?, jak jste vytlačovaly, jak často cvičily atd, kolik jste nacvičily..)
2. Odkdy jste cvičily a kolik času denně tomu věnovaly?
3. Jak proběhl a dopadl porod?
Předem díky!
Příspěvek upraven 07.10.14 v 12:04
Používala jsem lubrikant na vodní bázs. Cvičila jsem každý den asi 14 dní bohužel víc jsem nestihla protože jsem začala rodit a dostala jsem se jen na 27 cm. Přesto porod bez zranění ač byl komplikovaný, protože se mi malej zasekl v pánvi ramenem a museli mi ho z břicha vytlačovat.
Jinak 3 týdny po porodu už byl sex a suprový žádná bolest a podle muže, ktereho jsem se ptala ani by nepoznal, že jsem rodila ![]()
Takže za mě aniball byl nejlepší má investice ![]()
@Alkelita používala jsem kondom a lublikant, dotáhla jsem to na 33 cm a stejně mi to bylo houby platné
mladý dlouho nešel, pak překotně obličejem napřed, hlavička 39 cm, nástřih a 28 stehů.. ale mohlo být asi mnohem hůř, zase je fakt, že se mi vše velmi rychle zhojilo, po týdnu jsem o nástřihu nevěděla ![]()
Taky pridam mou zkusenost, jsem tri mesice po porodu a zacala jsem nekdy klem 37tt cvicit s Aniballem. cviceni moc neslo, mamzel jusel zavadet. cviceni postupovalo pomalu, kazdopadne mam nastrih, i kdyz jsem lekare upozornovala ze mam nacviceno 28cm, presto me strihly. syn mel obvod hlavy 32cm..
Jo a musim rici, ze jsem tri dny prenasela a jizvu citila stale jeste do dvou mesicu po porodu, ted uz je to vcelku ok..
Používala jsem lubrikant, cvičila jsem ze začátku každý den, pak sem tam den nebo dva pauza. Před porodem jsem týden necvičila kvůli bolestivým poslíčkům. Začala jsem na 20cm a skončila na 33,1cm
Syn měl hlavu 34,5cm takže porod naprostá pohoda! Cvičila jsem v leže, zavedla balonek, napumpovala co nejvíc jsem snesla a pak opatrně a po kouskách vytlačovala spodkem, přitom jsem balonek držela, aby nevyklouzl rychle. Porod dokonalý-byl venku za hodinu a čtvrt po příjezdu do porodnice a 12 minut po píchnutí vody
Šla jsem po 6ti hodinách domů a nic nebolelo-jako bych ani nerodila. Při třetím dítku ho budu kupovat také ![]()
Používala jsem od 36+1, začala na 19cm, 38+1 jsem byla na 30cm, a než sem porodila měla jsem 33 cm. Porod naprosto pohodový, druhý den jsem vtipkovala že bych si to dala ještě jednou
bez nástřihu a bez jakýchkoliv poranění, malá měla 4 kg, obvod hlavy nevím…
vychvaluju ho kudy chodím a pokud budeme pořizovat sourozence, tak určitě opět s aniballem ![]()
Používala jsem kondomy a lubrikační gel. Začala jsem cvičit ve 36tt, ze začátku mi to vůbec nešlo. Cvičila jsem každý den, ke konci spíše obden. Až 3dny před porodem jsem se dostala na 30cm, to bylo poslední cvičení. Rodila jsem 39+0, bez poranění. Hlavička byla 34,5cm.
Začala jsem cvičit s Aniballem 36+0, používala jsem kondomy a lubrikant na vodní bázi, první den se mi povedlo 17 cm, ale šíleně bolelo už jenom samotné zavedení téměř vyfouklého balonku, ozývala se hlavně jizva z nástřihu z prvního porodu. Cvičení šlo dobře, téměř každý den jsem přidávala centimetr, skončila jsem na 28,5 cm, a to proto, že jsem 38+0 porodila - 3350 g, obvod hlavy měl 34 cm, bez nástřihu, po dlouhé debatě doktorky s porodní asistentkou nakonec 3 kosmetické stehy na hrázi, o kterých kdyby mi neřekli, tak ani nevím, že nějaké mám
Při odjezdu z boxu na pokoj jsem si krásně sedla na vozík na zadek, to jsem z prvního porodu neznala, po oddělení jsem běhala jako laňka a upřímně litovala ty maminky, které se ploužily tak, jako já rok a půl zpátky. Takže za mě určitě doporučuji! A lituji, že jsem se neodhodlala ke koupi už v prvním těhotenství.
Co se ještě týče techniky cvičení, tak jsem zavedla lehce nafouklý balonek, dofoukla na požadovanou hodnotu, chvilku nechala na místě a pak jsem ho vytlačovala. U toho jsem ho přidržovala rukou, na hrázi jsem ho podržela vždycky trochu dýl, ať se to tam pořádně procvičí, přišlo mi, že kdybych jenom zatlačila, tak ze mě vyletí raz dva, ale efekt nebude takový
Jinak jsem každý den nejdříve postupně procvičila hodnoty z předchozích dní, např. bylo na řadě 24 cm, tak jsem nejdřív vytlačila 20, 21, 22, 23 a pak třeba 4 krát 24 cm, tohle mi zabralo nějakých 15-20 minut.
Moc diky, zazim to vypada fakt pozitivne.. nemate jeste nekdo dalsi zkusenost?
Také přidávám svou zkušenost, jelikož na aniball nedám dopustit
. Cvičit jsem začala po 35 týdnu. Všeho všudy jsem cvičila asi 14 krát, když jsem cvičila poprvé přišlo mi to příšerné a při představě že bych měla dosáhnout 30cm jsem šla do kolen. Nějak jsem se nehonila nic neuspěchávala, hlavně vytlačování vše pomalu a v klidu. Cvičila jsem vždy asi 20-30minut. Cvičila jsem podobně jako @Lakris .
Poslední cvičení 30,5-31cm teď už nevím dva dny před porodem. Samotný porod byl hodně rychlý a bez poranění, hlavička 35.5cm. V porodnici o aniballu slyšela jen jedna PA a dr měla mlhavé info o epinu. Zakázala jsem nástřih. Kdybych věděla, že druhý porod by byl stejný klidně si to dám hned znovu
.Ještě jsem pila čaj z maliníku. Za mě
![]()
Tak aj moja cerstva skusenost s Epinom. Cvicila som od 37.tt, dostala som sa na 32cm den pred porodom. Som prvorodicka, klucik mal 4050g a mam len drobne zranenie vnutri, vonku nic
rano som porodila a uz normalne sedim.
Moc vsem gratuluju k miminkum a vybornym vysledkum ohledne toho cviceni! Diky za vase zkusenosti.
Prosím o radu jaké kondomy k tomu mám koupit..a ten lubrikant na vodní bázi jste kupovali normálně v drogérce? Budu kupovat použitý balonek, tak prto ty kondomy. Děkuji