Jak dobře upéct krkovičku?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Barborika
Zasloužilá kecalka 822 příspěvků 5 inzerátů 01.01.18 21:43
Jak dobre upect 'krkovicku' ?

Poradte prosim 8) dekuji

Reakce:
Ennny
Ukecaná baba ;) 1814 příspěvků 01.01.18 21:49

Omyté maso potres česnekem se solí zasypes kminem a podlijes vodou přidáš nové koření a cely pepř cibuli česnek ať ma chuť i vypek a necháš péct do zmeknuti podle velikosti masa ;)

Heivka
Závislačka 3252 příspěvků 01.01.18 21:52

Nejlépe se mi osvědčil pečící pytlík nebo rukáv, maso je úžasné, stačí jen z vrchu lehce posolit a dát do trouby na 180-200 stupňů tak na 90-120 minut.

Markéta80
Hvězda diskuse 40468 příspěvků 01.01.18 21:57

Záleží k čemu to je. Ale základ je sůl a kmín, trošku podlít vodou a upéct ;).Po upečení nechat cca 15 minut odpočinout jinak všechna štáva vyteče na prkénko :?

Petruna21
Echt Kelišová 9865 příspěvků 01.01.18 22:00

Záleží jak to budeš chtít dělat, omýt maso popřípadne nakrájet naklepat a já ji dělám tak že ji naložim sůl, pepř, gril. Koření, med, česnek trochu kečupu a naložim to do oleje nechám odlezet pak to buď smažím nebo peču v troube a je krásně šťavnata a není vysušena :)

malytlustyhroch
Zasloužilá kecalka 510 příspěvků 01.01.18 22:01

Potřeš vcelku solí, pepřem, paprikou a třtinovým cukrem, dáš to do trouby. nejdřív nastavíš vysokou teplotu, když přestane vypadat zvenku syrově, tak stáhneš teplotu někam ke stovce a pečeš dokud to není hotový, můžeš to občas otočit nebo přelít tim, co se vypeklo, kdyby se ten cukr začal připalovat. Ale krkovici zrovna stačí jen posolit, a taky je dobrá - ať už v troubě nebo na pánvi, je to lahodné maso, i když úplně ne pro milovníky kuřecích prsou :) A jestli si můžeš vybrat nepoužívej mraženou s tím je méně vděčná práce.

EvulinkaB18
Ukecaná baba ;) 1015 příspěvků 01.01.18 22:18

Naklepu, osolím, opeprim, trochu posypu kořením ( grilovacím, nebo ratatouile), potru česnekem a nechám odležet hodinu, dvě… Potom na pánvi narychlo osmahnu, aby se maso zatáhlo, pak vložím do zapékací mísy, zasypu cibuli a nakrájenou paprikou žlutou nebo červenou, podleju vypekem z pánve plus trochu vody, zavřu a nechám péct. Ke konci víko oddelam, nechám dopect…

Marie432875
Ukecaná baba ;) 1925 příspěvků 01.01.18 23:03

@Barborika jakékoliv maso, které chces pect, je vhodné nejdriv nasolit a zprudka nechat zatáhnout na pánvi. Poradně ze vsech stran. Udela to vybornou chut, kterou nenahradíš. A v troubě pect nezakryte. Jak maso jednou prikrejes, uz se bude jen dusit.

prcekniky
Závislačka 3367 příspěvků 02.01.18 17:16

Já dělám maso zásadně v pomalém hrnci. Je naprosto nejlepší.

Váš příspěvek
Reklama

Poslední články

Diskuze s tatínkem Janem: O hraní i péči o nemocné dítě

Pojďte si popovídat do diskuze na eMiminu s tatínkem, který po narození... číst dále >

Vánoční úklid: Hlavně zůstat v klidu

Vánoce a úklid. Každý rok je to pořád dokola. Víte, že to musíte udělat, ale... číst dále >

Články z Expres.cz

Smutné Vánoce v Pákistánu: Jaké dárky dostane pašeračka Tereza v base?

Letošní Vánoce stráví v jiné zemi a navíc za mřížemi. Češka Tereza Hlůšková,... číst dále >

Návod pro francouzskou policii, aby už neváhala: 7 bodů, jak poznat teroristu

Zakřičel Alláhu akbar (Bůh je veliký) a pak vraždil! Chérif Chekatt (29) v... číst dále >

Články z Ona Dnes

Na plastiku jsem šla kvůli šikaně, říká kdysi obézní žena

Annie McManisová (25) z Nového Zélandu od mala zažívala kvůli obezitě šikanu.... číst dále >

Vyrostla v dětském domově, stará se o bratra i syna. Poprvé má svůj pokoj

Kristýna vyrůstala od tří let po dětských domovech, v jednadvaceti... číst dále >