Jak dobře upéct krkovičku?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Barborika
Zasloužilá kecalka 804 příspěvků 01.01.18 21:43
Jak dobre upect 'krkovicku' ?

Poradte prosim 8) dekuji


Reklama

Reakce:
 
Ennny
Ukecaná baba ;) 1175 příspěvků 01.01.18 21:49

Omyté maso potres česnekem se solí zasypes kminem a podlijes vodou přidáš nové koření a cely pepř cibuli česnek ať ma chuť i vypek a necháš péct do zmeknuti podle velikosti masa ;)

 
Uživatel je onlineHeivka
Závislačka 2898 příspěvků 01.01.18 21:52

Nejlépe se mi osvědčil pečící pytlík nebo rukáv, maso je úžasné, stačí jen z vrchu lehce posolit a dát do trouby na 180-200 stupňů tak na 90-120 minut.

 
Markéta80
Hvězda diskuse 38777 příspěvků 01.01.18 21:57

Záleží k čemu to je. Ale základ je sůl a kmín, trošku podlít vodou a upéct ;).Po upečení nechat cca 15 minut odpočinout jinak všechna štáva vyteče na prkénko :?

 
Petruna21
Echt Kelišová 9789 příspěvků 01.01.18 22:00

Záleží jak to budeš chtít dělat, omýt maso popřípadne nakrájet naklepat a já ji dělám tak že ji naložim sůl, pepř, gril. Koření, med, česnek trochu kečupu a naložim to do oleje nechám odlezet pak to buď smažím nebo peču v troube a je krásně šťavnata a není vysušena :)

 
malytlustyhroch
Kecalka 433 příspěvků 01.01.18 22:01

Potřeš vcelku solí, pepřem, paprikou a třtinovým cukrem, dáš to do trouby. nejdřív nastavíš vysokou teplotu, když přestane vypadat zvenku syrově, tak stáhneš teplotu někam ke stovce a pečeš dokud to není hotový, můžeš to občas otočit nebo přelít tim, co se vypeklo, kdyby se ten cukr začal připalovat. Ale krkovici zrovna stačí jen posolit, a taky je dobrá - ať už v troubě nebo na pánvi, je to lahodné maso, i když úplně ne pro milovníky kuřecích prsou :) A jestli si můžeš vybrat nepoužívej mraženou s tím je méně vděčná práce.

 
EvulinkaB18
Ukecaná baba ;) 1006 příspěvků 01.01.18 22:18

Naklepu, osolím, opeprim, trochu posypu kořením ( grilovacím, nebo ratatouile), potru česnekem a nechám odležet hodinu, dvě… Potom na pánvi narychlo osmahnu, aby se maso zatáhlo, pak vložím do zapékací mísy, zasypu cibuli a nakrájenou paprikou žlutou nebo červenou, podleju vypekem z pánve plus trochu vody, zavřu a nechám péct. Ke konci víko oddelam, nechám dopect…

 
Marie432875
Ukecaná baba ;) 1837 příspěvků 01.01.18 23:03

@Barborika jakékoliv maso, které chces pect, je vhodné nejdriv nasolit a zprudka nechat zatáhnout na pánvi. Poradně ze vsech stran. Udela to vybornou chut, kterou nenahradíš. A v troubě pect nezakryte. Jak maso jednou prikrejes, uz se bude jen dusit.

 
prcekniky
Závislačka 3326 příspěvků 02.01.18 17:16

Já dělám maso zásadně v pomalém hrnci. Je naprosto nejlepší.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

Poslední články

Aktovky do školy pro prvňáčky i ostřílené školáky

Prázdniny se pomalu chýlí ke konci a s blížícím se počátkem září nastává i... číst dále >

Naučte se cizí jazyk během mateřské. Snadno a bez učebnice

Domluvit se anglicky nebo francouzsky, než půjde vaše dítě do školy? Za dva... číst dále >

Články z Expres.cz

Příprava na roli, nebo zdravotní komplikace? Matěj Hádek se změnil k nepoznání!

Jeho jméno se v posledních dnech skloňuje ve spojitosti s Lucií Vondráčkovou,... číst dále >

Bohdalová své miliony už asi neuvidí. Bankéř, který jí prodal obrazy, utekl na exotický ostrov

Před rokem se zjistilo, že Jiřina Bohdalová naletěla podvodníkovi, bývalému... číst dále >

Články z Ona Dnes

Příběh Věry: Nedokážu se vyrovnat s rozvodem

Rozvedla jsem se po desetiletém naprosto nefunkčním vztahu. Mám teď skvělého... číst dále >

Seznamka muže snů nedodala. Musí Tereze zaplatit odškodné, rozhodl soud

I smůla může být někdy užitečná. Rozvedená sedmačtyřicetiletá Tereza Burkiová... číst dále >


Reklama