Reklama

Jak dobře upéct krkovičku?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Barborika
Zasloužilá kecalka 811 příspěvků 01.01.18 21:43
Jak dobre upect 'krkovicku' ?

Poradte prosim 8) dekuji


Reklama

Reakce:
 
Ennny
Ukecaná baba ;) 1414 příspěvků 01.01.18 21:49

Omyté maso potres česnekem se solí zasypes kminem a podlijes vodou přidáš nové koření a cely pepř cibuli česnek ať ma chuť i vypek a necháš péct do zmeknuti podle velikosti masa ;)

 
Heivka
Závislačka 3090 příspěvků 01.01.18 21:52

Nejlépe se mi osvědčil pečící pytlík nebo rukáv, maso je úžasné, stačí jen z vrchu lehce posolit a dát do trouby na 180-200 stupňů tak na 90-120 minut.

 
Markéta80
Hvězda diskuse 39641 příspěvků 01.01.18 21:57

Záleží k čemu to je. Ale základ je sůl a kmín, trošku podlít vodou a upéct ;).Po upečení nechat cca 15 minut odpočinout jinak všechna štáva vyteče na prkénko :?

 
Petruna21
Echt Kelišová 9863 příspěvků 01.01.18 22:00

Záleží jak to budeš chtít dělat, omýt maso popřípadne nakrájet naklepat a já ji dělám tak že ji naložim sůl, pepř, gril. Koření, med, česnek trochu kečupu a naložim to do oleje nechám odlezet pak to buď smažím nebo peču v troube a je krásně šťavnata a není vysušena :)

 
malytlustyhroch
Kecalka 481 příspěvků 01.01.18 22:01

Potřeš vcelku solí, pepřem, paprikou a třtinovým cukrem, dáš to do trouby. nejdřív nastavíš vysokou teplotu, když přestane vypadat zvenku syrově, tak stáhneš teplotu někam ke stovce a pečeš dokud to není hotový, můžeš to občas otočit nebo přelít tim, co se vypeklo, kdyby se ten cukr začal připalovat. Ale krkovici zrovna stačí jen posolit, a taky je dobrá - ať už v troubě nebo na pánvi, je to lahodné maso, i když úplně ne pro milovníky kuřecích prsou :) A jestli si můžeš vybrat nepoužívej mraženou s tím je méně vděčná práce.

 
EvulinkaB18
Ukecaná baba ;) 1010 příspěvků 01.01.18 22:18

Naklepu, osolím, opeprim, trochu posypu kořením ( grilovacím, nebo ratatouile), potru česnekem a nechám odležet hodinu, dvě… Potom na pánvi narychlo osmahnu, aby se maso zatáhlo, pak vložím do zapékací mísy, zasypu cibuli a nakrájenou paprikou žlutou nebo červenou, podleju vypekem z pánve plus trochu vody, zavřu a nechám péct. Ke konci víko oddelam, nechám dopect…

 
Marie432875
Ukecaná baba ;) 1912 příspěvků 01.01.18 23:03

@Barborika jakékoliv maso, které chces pect, je vhodné nejdriv nasolit a zprudka nechat zatáhnout na pánvi. Poradně ze vsech stran. Udela to vybornou chut, kterou nenahradíš. A v troubě pect nezakryte. Jak maso jednou prikrejes, uz se bude jen dusit.

 
prcekniky
Závislačka 3353 příspěvků 02.01.18 17:16

Já dělám maso zásadně v pomalém hrnci. Je naprosto nejlepší.


Reklama

 Váš příspěvek
Reklama

Reklama

Poslední články

Rakovina prsu může postihnout každou ženu. Včasné odhalení je klíčové

Říjen je celosvětově označován jako měsíc boje proti rakovině prsu. Cílem... číst dále >

Stát chce finančně podporovat mikrojesle a dětské skupiny, aby maminky mohly jít do práce

Ministerstvo práce vyslalo do připomínkového řízení návrh, aby státní... číst dále >

Články z Expres.cz

Syn Špinarové: Chci novou sochu, ve hře je právník. Úřad: Sochař peníze vracet nebude

Sochař David Moješčík možná pro Ostravu udělal velkou kulturní službu, když... číst dále >

David Kraus o Strýcové: Čekal jsem od Báry, že řekne alespoň promiň

Druhá polovina léta ve společenských rubrikách patřila Davidu Krausovi (38),... číst dále >

Články z Ona Dnes

Trhám si vlasy a ochlupení, protože mi to dělá dobře, říká nemocná žena

Osmadvacetiletá Sara Meucii z Itálie trpí poruchou zvanou trichotilománie.... číst dále >

Sedm hříchů, které škodí pleti. Pozor na mačkání pupínků i dietu

Péče o pleť je pro většinu z nás každodenní součástí života. Často se však... číst dále >